Offtopic

Eh cure... Hoce da se druze sa osecajnim muskarcima, a traze spodobu ili kriminalca za muza.

Sećam se jednom prilikom jedna takva mi je odbrusila kako sam 'kao neki muškarac' kad se nisam složio sa njenom ženskom glupošću lololol :D Kao, jesam gej, razumem te skroz, ali si luda žena :D
A ova tek očekivanja da po svaku cenu stanemo u podršku njihovih sranja koja obavljaju su mi apsurd. Imao sam slične scene. Recimo, družim se sa strejt parom i sad ta riba očekuje da sam konstantno na njenoj strani u sranjima koje priređuje svom dečku jer kao to je moja moralna obaveza kao gej muškarac koji po difoltu treba da bude bliži njoj. Ne budalo, jedina moja prednost u tome je što mogu da razumem stvari iz oba ugla na neki način.

Dobro jutro, Markic, hvala na pitanju, odlicno sam, kao i ti, rekla bih.
That song is so beautiful. Thnx ❤

Ne budalo, jedina moja prednost u tome je što mogu da razumem stvari iz oba ugla na neki način.
Iskreno, možda je to neko razumevanje više posledica toga koliko ih dobro poznaješ oboje, ili prepoznavanja određenih paterna zbog obrazovanja ili interesovanja, pre nego zbog neke orijentacije 😁

Mislim, ima ovde sasvim dovoljno mizoginije i među gej muškarcima 😅

I sumnjam da ste neki eksperti za strejt odnose 😅

Za sebe tvrdim da sam edukovan da se ne služim izjavama koji izazivaju mizoginiju. Naprotiv, vrlo sam orijentisan ka ženskom principu jer znam kako je to kad si potlačen od strane belog strejt muškarca.

Stvarno kao da sam pala s Marsa, ne razumem te odnose kao da se podrazumeva da stanes na neciju stranu na osnovu tvog zivotnog stava i opredeljenja.
Te devojke, zene, mogle bi malo suptilnije da pristupe situaciji u odredjenom krugu gde se nalaze, barem po nekoj prirodnoj ulozi, a ne da apriori odredjuju stav ljudi u drustvu u kome se nalaze.
Nikad, bar mislim da je nikad, ne drzite me za rec, se ne postavljam tako, ako je neko po mojoj proceni u pravu podrzacu ga bez obzira na pol, rasu, sta god, ili mogu biti neutralna ako nemam odredjen stav po nekom pitanju.
Ovako, te zenske osobe mi deluju kao guske koje sramote moj pol.

Primetio sam da mnoge žene znaju da se žale na to kakvi su muškarci, a same biraju bad boys. Mnoge su nezadovoljne kada nađu finog momka koji ih tetoše jer kao dosadan im je.
Usađeni mazohizam kroz patrijarhalan odgoj koji su usvojile da muškarac mora da ih maltretira.

I muskarci i zene su od iste fele, sto bi neki rekli, jing i jang.
Opet, postoji manjina koja zapravo potvrdjuje pravilo vecine. A pravila u ljudskim odnosima nema, zavisi od podneblja, kulture, religije, etc. sve do individualnih misljenja pojedinaca. Manjina se delimicno prilagodjava sredini da bi opstala, ali mora da drzi do svojih principa i to im niko ne sme ugroziti.
Zene su kompleksnija bica od muskaraca u psihickom smislu. Ona mora da se postara za produzenje vrste i prirodno ima dodatne istancane instinkte za komunikaciju sa suprotnim polom. Medjutim, isto tako one ne koriste te svoje prednosti, ponekad ih usmere u pogresnom pravcu i tu dolazi do "problema".
Treba biti jak mentalno da prevazidjete sve prepreke u zivotu. Zene su vecinom predodredjene da prate i slusaju muskarce, kao jaci pol, koji im obezbedjuju uslove za zivot kako bi zajedno produzili vrstu. Opet animal instinkt. I tu zene biraju nekog jaceg, nasilnika koji je ne zasluzuje, zato sto je to priroda tako uredila da jaci opstaju.
Ali, zato kod coveka postoji i mozak / racio, a ne samo emocije, koji treba ukljuciti da bi sve funkcionisalo kako treba. Ako se ne ukljuci mozak, cao zdravo. Sve ide pogresnim tokom.
I, da ne duzim, naidje neka Mala i pokvari koncept vasione. 🤣

Uvek sam bio protiv odrednice šta priliči muškarcima šta ženama. Tipa, podele kućnih poslova, da li priliči ženi da je alkoholisana, kako treba da se oblači, koliko partnera tokom svog života je poželjno da ima (čitaj veoma malo). Uglavnom sva ta pravila nameću sami muškarci, a one pristaju na taj obrazac - jer to tako treba.
Ne, to je samo nemogućnost da svoju individuu krojiš spram sebe umesto da se povinuješ.

Mislim da sam svojim dosadasnjim zivotom pokazala da se ne povinujem pravilima i standardima. I dobro se osecam u svojoj kozi. Sama pala i sama se razbila. Neka, sve je za ljude i nauk.

Svidja mi se kako Mala u jednoj recenici napravi uvod, razradu i zakljucak 🤗

Primetio sam da mnoge žene znaju da se žale na to kakvi su muškarci, a same biraju bad boys. Mnoge su nezadovoljne kada nađu finog momka koji ih tetoše jer kao dosadan im je.
Usađeni mazohizam kroz patrijarhalan odgoj koji su usvojile da muškarac mora da ih maltretira.
E to sam rekao jednom, a stavili mi lobanje.

Pa kolko vidim, niko se ne usudjuje. Trebalo bi i ja da primenim ovaj stav.

Mislim da je razlika u odrednici "mnoge", iliti "ima ih, ali nisu sve, a čak su možda i u manjini".

Bez te odrednice bi zvučalo kao neka generalizacija...
U pravu si. Ali i dalje stoji da vecina danasnjih cura trazi tzv. "muskarcine" a posle kukaju zasto su te "muskarcine" pokvarene. A da je neki fini mladic, gledaju ga samo kao druga.

Back