Offtopic

Prekrivena cela glava, samo oči se vide... valjda je i to hidžab, i još par dece je bilo ... blago uznemireno.

Prekrivena cela glava, samo oči se vide... valjda je i to hidžab, i još par dece je bilo ... blago uznemireno.
Ne, to nije hidžab, to je nikab ili burka..

Reci mi Mrm jel u redu da se u džamiju u muslimanskoj državi uđe ko klasični turist u šorcu, sandalama, sunčanim naočalama sa sladoledom u ruci, ja pritom nikome ništa nažao ne činim, ali dali bi to bilo u redu ili bi to izgledalo kao nepoštivanje te ustanove i države općenito?

Takođe podržavam, smatram da ti ljudi koji su već došli da žive u Francusku treba da se prilagode tamošnjem načinu života i odevanja
nemoj o ovome, prošli put sam razapinjan zbog ovakvog stava xD

Džamija je čisto verski objekat..

Ima slučajeva gde se turistima u verske objekte dozboljava da uđu tako odeveni, ima slučajeva gde ne..

Džamija je čisto verski objekat..

Ima slučajeva gde se turistima u verske objekte dozboljava da uđu tako odeveni, ima slučajeva gde ne..
Francuska pokušava da škola ne bude vjerski objekat, abaja je vjerska(muslimanska) odjeća 😉
To se treba poštovat

Ok, odi na Island ili Venecuelu pa da vidimo dal žene tamo nose abaje, ne pravi se lud molim te xD

Imaš na primer koliko hoćeš žena i muškaraca, ljudi uopšte, koji nisu Indusi, ali nose Hindu odeću u kompletu, zato što praktikuju hinduizam, budizam ili neku deugu religiju, sektu itd.. U Londonu toga imaš poprilično na primer.. Zašto bi se bilo kome zabranjivala odeća, ja to ne mogu da razumem, ali dobro..
To što smo ti i ja navikli na šorc ili farmerke ne znači da neko ne može da nosi hindu šalvare.. Ne znam u čemu je tu problem..

Kao što ima pravilnik vaspitanja kad odeš nekome u goste, tako ima i pravilnik ponašanja kako treba da se ponašaš kada emigriraš u državu sa drugačijom tradicijom od tvoje.

Ja stvarno ne razumem zašto je to teško shvatiti. Država nije stočna pijaca.

• Wow
Reactions: Mrm
Moje vidjenje ove teme je da je problem u pokrivanju lica, a ne nosenju bilo kakve odece, verske ili standardne.
U danasnje vreme je ocitavanje fizionomije lica pojedinca postao imperativ, slagala se ja sa tim ili ne.

Ali kakav je to "pravilnik"? Haljina mi je malo šira i duža, ima dug rukav, zamisli nekog to podseća na religiju islam, zabrani! Znači, bljak! 🤢🤮

Mrzim kada se ovde odmah raširi neka tema, pa onda maltene ispadnemo šovinisti mi koji smatramo da je odluka francuskih vlasti korektna. Rečeno je da nema mesta odeći koja upućuje na versku pripadnost učenika i to je sve. U Švedskoj pale Kuran desničari svako malo, pa ne vidim da se bilo ko potresa kada se gazi nečija sveta knjiga u gradu koji će ugostiti Evroviziju za 9 meseci.

Ali kakav je to "pravilnik"? Haljina mi je malo šira i duža, ima dug rukav, zamisli nekog to podseća na religiju islam, zabrani! Znači, bljak! 🤢🤮
Nije na nama da odlučujemo šta su pravila. Ako se francuskim građanima ne sviđa ovaj pravilnik neka na izborima izglasaju opciju koja će skinuti ovaj zakon sa snage.

Sad kada bi išli redom i držali moralne časove svakoj pojedinačnoj državi šta ne valja iz naše lične perspektive ne bi vodilo nikuda.

• Wow
Meni je bljak kada neko želi da krši određena pravila, zbog svojih ubeđenja.

• Haha
Mrzim kada se ovde odmah raširi neka tema, pa onda maltene ispadnemo šovinisti mi koji smatramo da je odluka francuskih vlasti korektna. Rečeno je da nema mesta odeći koja upućuje na versku pripadnost učenika i to je sve. U Švedskoj pale Kuran desničari svako malo, pa ne vidim da se bilo ko potresa kada se gazi nečija sveta knjiga u gradu koji će ugostiti Evroviziju za 9 meseci.
Kako ne smeta?
Taman posla da ne smeta... Ima dosta udruga koje negativno reaguju na to..

U Švedskoj pale Kuran desničari svako malo, pa ne vidim da se bilo ko potresa kada se gazi nečija sveta knjiga u gradu koji će ugostiti Evroviziju za 9 meseci.
kada se zabranjuje verska odeća onda je ukidanje ličnih sloboda, a kada neki debil pali Kuran onda je previše lične slobode. Moraju ljudi malo da se dogovore sa sobom šta žele.

Složiću se sa Libertom da problem nije odeća već nasilje. Moje lično mišljenje je da verska odeća nije problem, slažem se recimo da treba se zabrani Burka ili druga odora koja pokriva lice, ali ne vidim nikakav problem u Abaji ili Hidžabu. Abaja je u stvari samo duga haljina sa rukavima, to čak ne mora automatski da se klasifikuje kao verska odeća.

Back