Offtopic

Uopšte nije bitan uzrok. Gluposti se pišu. Da su ga deca zvali štreber jee ima sve petice i da je pucao na nastavnicu jer je dobio jedinicu.

Kakav god da je pritisak bio na njemu ne opravdava ovo što je učinjeno ali baš takvi komentari ljudi će i u budućnosti negativno da utiču na mnogu decu na mnoge ljude.

Nadam se da će ona deca koja su u kritičnom stanju da prežive ovo :(

Neverovatno je kako dete od 14g ume da puca. Nije mogao slucajno tolike ljude da poubija. Svako ko je ikada pucao iz vatrenog oruzija zna sta govorim. To trazi odredjenu snagu i tehniku, koju je dete moralo negde ili od nekog da nauci. Uzasna vest kako god i sta god da je na kraju istina.

Često je imao napade, iz čista mira krene da plače ili vrišti i sve to je krivica njegovih roditelja, koji su mu stvarali ogroman pritisak, i fizički i psihički su ga maltretirali zbog bilo koje ocene manje od 5 i nažalost ima dosta takve dece i ako se ne pazi na decu ovakve stvari mogu češće da se dešavaju i to me najviše plaši kod ove situacije, da se ovim ne pokrene niz sličnih događaja, a sve kreće od kuće i roditelja.
Možda ima veze sa činjenicom da sada školstvo košta nenormalno mnogo, osim za baš najbolje...

Pa bi neki roditelji da im deca budu elitna po svaku cenu...

Kao da su nam svojevremeno besplatno školstvo i zdravstvo sami od sebe činili društvo zdravijim, i rešavali hrpu nekih drugih problema (koje ćemo da plaćamo na ćupriji umesto na mostu)...

U pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu nastradalo je osmoro učenika i radnik obezbeđenja. Teško je povređeno šestoro učenika i jedna nastavnica, saopšteno je iz MUP-a.

Ali šta je kola hitne pomoći prošlo ovuda, kao konvoj ratni.. 🥺

Ko zna šta će biti s njim. U popravni dom ne može da ide jer u popravni dom idu deca sa manjim zločinima, mnogoooo manjim od ovoga. Dete koje ubija ide pravo u zatvor ali u Srbiji nemaš zatvor za maloletna lica bar da ja znam. Tako da i ovo što pričam pričam napamet. Ko zna gde će završiti ali njegov život i život njegove porodice nikada više neće biti isti to je činjenica. I nedužni članovi njegove prodice će se napatiti zbog ovog čina :(

Zar se do 14 godina ide u popravni dom za bilo koje delo?

Ide se i kad imaš manje godina. Nažalost poznajem puno dece iz popravnog doma. Pomagao sam im dok sam živeo blizu popravnog doma u Nišu. Pomagao koliko sam mogao. Strašne su to priče :(

Veliki problem je neodgoj djece, roditelji su prestali odgajati djecu, sve im se dozvoljava, i zaštićeni su kao lički medvjedi, nemaju osjećaj odgovornosti, respekta prema drugima, niti ih se kažnjava. Koliko smo imali već primjera imali gdje je učenik istukao profesora, izbušio mu gume na autu, itd., drugi problem je vršnjačko nasilje, to je tek tema za sebe. Mislite da su ta djeca dobila batina od roditelja ili bila kažnjena na neki drugi način nakon što su napravili neko sranje? Jesu kurac, naprotiv, svi su krivi osim "mog djeteta"

Mislite da su ta djeca dobila batina od roditelja ili bila kažnjena na neki drugi način nakon što su napravili neko sranje? Jesu kurac, naprotiv, svi su krivi osim "mog djeteta"
Batina mi ne deluje dobar lek za psihičke probleme...

Dete treba voleti i podržavati ranije, da do psihičkih problema ne bi došlo...

Batina može uzrokovat psihičke probleme kod djece samo ako tučeš svoje dijete bez razloga, ako se iživljavaš na njemu, ako dobiješ batine s razlogom, onda razmisliš okej zaslužio sam, bit ću bolji kako se ovo ne bi dogodilo opet, imaš taj neki osjećaj da si ujebao i da se moraš popravit, dobiješ osjećaj odgovornosti od malih nogu, ako stalno radiš sranja i prolaziš nekažnjeno imat ćeš osjećaj da ti nitko ne može ništa

Upravo ovo što kaže @Headless , pa znate li vi šta je ovo, uspeti da upuca sa smrtnim ishodom, toliko ludi za to vreme, to je mini nauka, ja ne znam, ovo je stvarno za ne poverovati....

Upravo to što reče Ro, ne govorimo o fizičkom iživljavanju nad detetom, već o shvatanju da neka granica mora da postoji. Bilo bi super kad bi moglo sve da se rešava razgovorom, ali to nije uvek slučaj i zavisi od deteta do deteta. Najstrašnije je što često ne postoji razumno objašnjenje zašto se dete ponaša na određeni način i nije uvek odgovornost na roditeljima.
I ja sam protiv fizičkog kažnjavanja, ali ako to isto dete dođe do stadiuma da se fizički iživljava nad vršnjacima ili profesorima šta je onda rešenje?

Back