Offtopic

Sada ce tek protesti da totalno propadnu, jer demonstranti ispadaju ''domaci izdajnici i strani placenici'' a kod prosecnog Srbina ta fora prolazi vec 30+ godina (i tek ce da prolazi). :(

Ovo je potpuno tacno. Klinci ce potpuno urusiti ovaj sistem koji nam je tu jos od doba komunizma.
Klinci su jos konzervativniji, ksenofobniji i jos vise antievropski nastrojeni od starijih. Tako da ocekuj Iran 1979. kada takvi smene ove starije na politickoj sceni.

Bar ovi koje posmatram, ne. Hladni su, neempaticni, oportunisticki nastrojeni. Zanimljiva je to tema

I to ne konzervativniji na evropski nacin tipa Poljska ili Madjarska, vec na nacin Rusije, Turske, centralne Azije, Irana i slicnih zabiti.

• Sad
Reactions: Mrm
Ma kakav Iran i omladinci, nisam u toku 🧐Za sada nisam primetio tako nešto, ali su mlađe generacije definitivno drugačije. Više su besni, spremniji na nekakav bunt, pre svega jer je sada takav sistem da im ni roditelji ni nastavnici ne smeju ništa reći a da to ne bude protumačeno zlonamerno, a što se tiče posla, pored te buntovničke prirode, rekao bih da ne pristaju uvek da rade za nižu platu ne zato što su nešto spremniji da menjaju sistem, već zato što im se može dok su zavisni od roditelja, a drugi razlog je što je sada ponuda poslova ipak bolja nego pre 15-20 godina pa tu i tamo mogu nešto i da biraju. Nažalost, nivo znanja opada kod mladih, a to baš i ne deluje obećavajuće za neke promene u društvu. Mislim da promene žele sve generacije, ali ne baš u dovoljnoj meri.

Ma kakav Iran i omladinci, nisam u toku 🧐Za sada nisam primetio tako nešto, ali su mlađe generacije definitivno drugačije. Više su besni, spremniji na nekakav bunt, pre svega jer je sada takav sistem da im ni roditelji ni nastavnici ne smeju ništa reći a da to ne bude protumačeno zlonamerno, a što se tiče posla, pored te buntovničke prirode, rekao bih da ne pristaju uvek da rade za nižu platu ne zato što su nešto spremniji da menjaju sistem, već zato što im se može dok su zavisni od roditelja, a drugi razlog je što je sada ponuda poslova ipak bolja nego pre 15-20 godina pa tu i tamo mogu nešto i da biraju. Nažalost, nivo znanja opada kod mladih, a to baš i ne deluje obećavajuće za neke promene u društvu. Mislim da promene žele sve generacije, ali ne baš u dovoljnoj meri.
Vidno su konzervativniji od svojih roditelja pa cak i baba/dedova. Narocito kada je u pitanju seks, prava LGBT osoba i slicno.
Jos vise su nacionalisti, brinu za ''ugrozeni srBski iNdetitet'' i slicno.
Jos vise su religiozni.
Jos vise se loze na razne despotije, teokratije i autokratije od starijih i jos vise mrze ''zapad''.

Dakle, kada takvi silom prirode pocnu da dolaze na vlast negde 2030-2040. ode i ono malo liberalizma u Srbiji i dolazi Iran 1979. na srBski nacin.

Dokle god su prosecnim Srbima najveci problem pederi, a ne zivotni standard, nece im biti bolje. Sta su homoseksualci krivi, dokle vise da nipodastavaju i vredjaju LGBT ljude? Dokle ce verovati da je biti gej "bolest"? Dokle ce misliti da oni prenose HIV/AIDS? Dokle ce im mozgovi biti isprani? Evo sta diktatura u Rusiji radi i cemu se prosecan Srbin raduje najvise:

Gledao sam film Boy Erased gde govori o decku koji poslat u nelegalni centar za konverziju i "lecenje" homoseksualizma i gde ubedjuju kako je homoseksualizam "greh" i strasno me je iznerviralo kakva nepravda vlada prema LGBT zajednici.

Jos vise su religiozni.
Ovo nije mnogo teško obzirom na to koliko smo manje bili religiozni do 80-ih.

Ja sam bila jedna od par krštenih u odeljenju u osnovnoj školi, posle su se skoro svi sami krstili kao već veliki...
To je tada bila moda, a Srbi vole novotarije 😅
Neki od tih što su se sami krstili su posle još i postali ultra religiozni...

Ali mislim da se sada pomera klatno na drugu stranu, i da je to prirodan proces u svim evropskim državama...

Ali ono neće magično nestati, ja ne znam u kom svetu ti živiš. Ni šikaniranje osoba različite boje kože nismo iskorenili kao ljudski rod, a kamoli ovo.

Back