Hvala bogu pa me je majka vaspitala da volim svoje, a poštujem tuđe.
Ne možeš ti nikome da zabraniš da praktikuje svoju religiju, tako je to kod nas. To što je u Saudijskoj Arabiji drugačije ne znači da kod nas treba da bude isto, naš ustav nije pisan po bibliji i mi smo pre svega sekularna država. Isto važi i za tu Švedsku.
Ja se slažem da imigranti ne treba da budu na ulici, ali ne iz razloga što su Muslimani, oni tokom svoje molitve neće povrediti nikoga. Postoje ljudi i koji su naši i pripadaju Islamskoj zajednici, da li oni odjednom ne poštuju svoju zemlju jer nisu Pravoslavci?? Inače su mi još smešnije kvazi patriote koje tvrde da ne možeš biti Srbin ako nisi pravoslavac, vera i nacionalna pripadnost su totalne 2 različite stvari. Primeti se i porast ateizma i agnosticizma među mladima ovde, svako ima pravo da veruje u šta hoće, odnosno ne veruje, ili praktikuje svoje verske obrede ako time ne ugrožava nikoga. Ako vas ugrožava molitva ljudi na javnim mestima onda je to ipak vaš problem. Koliko ja znam u Beogradu postoji samo Bajrakli džamija, malo je nelogično reći: „Ako hoćete da se molite idite u džamiju".