Offtopic

U EU se zgražavaju kada se pljuje po njihovim državama. Tebi ako se ne dopada Srbija, možeš otići negde drugde, ne bi ti bilo prvi put ionako.
Nećeš mi sigurno ti govoriti gde ću i šta ću.. 😉
Ali Miloše, zašto ovako moraš da me navodiš za razlog za ban.. Baš je nekako.. Ne znam..

Bravo!

Pošto si mi ti kolega bik, ja te nekako i razumijem i suosjećam s tobom, moraš istjerat svoje pod svaku cijenu, ali nije to nekad lako za čitat, koliko suosjećam s tobom, suosjećam i sa drugima 🙁🙏

@Mrm Ne navodim ja nikog ni na šta. Sve dolazi od tebe samog. Ja ti nisam rekao da ideš, već da možeš ići tamo gde ti se više dopada. Nije mi jasno da si toliko protiv zemlje za čiju administraciju radiš. To nisu stavovi za ili protiv neke ideje, opcije, već čisto antisrpski stavovi. Mogao bi bar da ih zadržiš za sebe. Da li na poslu kolegama pričaš kako ti smetaju srpske zastave? Ovamo nam pričaš jao što me ne pošalju u Nemačku, Brisel, a ko da šalje tamo nekog ko ne poštuje zemlju koju predstavlja na bilo kom nivou? To nema nikakve veze sa vlašću...

I sad umesto da gledaš Karleušine nastupe, ti celo veče gledaš koga bi više uvredio i šta bi gore rekao, praveći nas budalama.​

Pošto svako ima svoja osećanja i zahteve lepo postoje zakoni kako bi društvo koliko-toliko pravično funkcionisalo.

Zakoni Republike Srbije nalažu da državna zastava (sa orlom) i narodna (obična trobojka) mogu da se ističu na javnim mestima nezavisno od povoda i to je jedino što je bitno.

Meni je mnogo bolesnije biti kao Litvanija u kojoj sada više zastava Ukrajine nego Litvanije.
Baltički narodi su svoj identitet i državnost bazirali na tome da nisu Rusi, tako da je takav sled okolnosti potpuno normalan, a Ukrajina je postala simbol borbe protiv Rusa i ruskog uticaja (ne ulazeći u to je li opravdano ili ne).

Tužno je što u javnom diskursu postoje razmimoilaženja oko osnovnih stvari, kao što je državna zastava i što se mnogi, u strahu da ih neko ne bi nazvao nacionalistima, boje da nose majice i dukseve i sa najmanjim motivima srpske zastave, dok bi bez problema nosili američku ili britansku.

U našoj javnosti se u pogledu zastave ne pravi razlika između patriotizma i nacionalizma (a ni svaki nacionalizam nije ekstremna desnica) i naravno da je sad, odjednom, problem što je aktuelna vlast odlučila da malo više ističe zastave. To su mogle i prethodne, ali su se verovatno bojali da se to ne poveže sa komunističkim režimom tokom kojeg su se zastave i više isticale nego sad.

Zastava pripada svima nama koji živimo u ovoj zemlji, a malo patriotizma nikom neće škoditi...

Ovo, treba odvojiti i napraviti jasnu razliku između nacionalizma i patriotizma, totalno 2 različite stvari. Patriotizam nema veze ni sa vlašću ni politikom, aktuelna vlast je u svakom slučaju najmanje patriotska jer svoj narod tretiraju na način na koji ga tretiraju, to nema veze sa patriotizmom.

Prosečan balkanoid ne razlikuje patriotizam od šovinizma, a kamoli nacionalizam od patriotizma.

Opšte neobrazovanje + strah od toga kako ćete okarakterisati javnost koja je još neobrazovanija dovodi do opšte zatucanosti u kojoj se i banalne stvari poput zastave osporavaju.

Ovo, treba odvojiti i napraviti jasnu razliku između nacionalizma i patriotizma, totalno 2 različite stvari. Patriotizam nema veze ni sa vlašću ni politikom, aktuelna vlast je u svakom slučaju najmanje patriotska jer svoj narod tretiraju na način na koji ga tretiraju, to nema veze sa patriotizmom.
Pa u kontekstu ovoga meni i smeta TAJMING svega ovoga, cinque je dobro objasnio neke stvari... Ali neka, neka ste me vi satanizovali... Nažalost ne znate vi mene dovoljno dobro da zaključujete neke stvari, ali evo neko zna moju nacionalnost, neka on nastavi da vas informiše o svemu drugom za mene.. 😉

Back