Offtopic

Gost je autor knjige Jevanđenje po Marini Tucaković. :alien:

Moram da kupim ovu knjižicu. :love: Skroz je u pravu sve što je rekao Lopušina - maltene je postala poštapalica da se pljuje po narodnjacima. Oh koliko se pojedini i dalje ismevaju stihu "Moje suze padaju na gore" - pesnička slika pobogu... Đole naravno mora da brani rokenrol - mada je malo bzvz ta priča o prebrojavanju publike - da je kod Bajage bina manja, a kod Prijovićke ima i stolova pa samim tim i manje ljudi, ali svejedno je pohvalio. Sad čitam da je bila u HRT dnevnku. Svi se ubiše da odgonetnu šta je to, pa kako to sad, a objašnjene jednostavno - devojka ima nešto arhetipsko u glasu - taj triler koji izuzva iz cipela - što nam je negde u genima na celom Balkanu - kao što je i Ceca imala. I kad su je hapsili, i kad su ljudi sve znali o njoj i potpuno svesni njenog backgrounda niko nije mogao da ih spreči da je slušaju. Da plate ulaznicu za koncert, koji bude rasprodat i za koji se zna da će se uživo prenositi na televiziji. Kakva je to moć da glasom možeš toliko ljudi da razoružaš. Sećam se i ove voditeljke sa Nove, kad je 2006. kao reporter B92 išla na Ušće i spopadala decu pitanjima: "Da li vi znate kakva je ona osoba? Zašto idete na njen koncert" i dobijala logične odgovore - Nas to ne zanima - nama se sviđaju njene pesme i kako ona peva". Ono što kod Prijovićke može da bude multiplikator ovog vrtoglavog rasta popularnosti je što nema taj krimi balast, što je pre svega pristojna, graciozna, pravo je zadovoljstvo i slušati je i gledati.

Prijovicka je legenda u nastajanju. Od Lepe Brene nije bilo ovakve regionalne senzacije.

Snobovi su izgubili kulturni rat i to ne mogu da private. Pop folk je zapravo nas pop. Kad se procita definicija pop muzike to je zapravo to. Komercijalna muzika za siroke mase koja kombinuje razne zanrove ukljucujuci i folk.

I aj malo da analiziramo tekstove muzike koju oni forsiraju da vidimo sta pevaju ti metal bendovi.

I za razliku od krimi Cece Prija (bar za sada) moze i da sluzi kao uzor mladima. U eri sveopsteg egoizma ona promovise prizemnost, skromnost i cist talenat i trud.

Je l' to Prija negde objavila iskadriran koncert? Ovo što puštaju u prilogu.

A najsmesnije kod ovih sto kmece na popularnu muziku je sto oni uopste ne nude alternativu. Niti to slusaju. Niti podrzavaju.

Upravo mladi ljudi koji slusaju turbo folk slusaju i Konstraktu, Buc Kesidi, Bojanu Vunturisevic i ostale.

Kultur-fasistima zapravo ne odgovara niko i nista.

Ma najgora je naša drugosrbijanština ta ili kako da ih nazovem, kojima je uvijek trava zelenija u tuđem dvorištu, i koja je pisala ranije kao eto u Hrvatskoj Florence and the Machine a kod nas Milica Pavlović drži koncert... a sad Prija rasprodala više Arena u Zagrebu nego u Beogradu.

Mislim da ključaju ti ljudi sad, nemaju više bljuvotina i kenjaže i jako mi je drago zbog toga.

Joj na twiteru se spominje.. Evrovizija.... i u nekom tekstu sa Nove S pišu da bi mnogi voleli da je vide na Evroviziji. 🥹

@Petar ima ovde 👇)*(samo delići naravno - na kanalu Sky Music-a.

Last edited:
Priju? Dijasporu bi ošurila, žiri teško (što nije do nje).
Nemam ja ništa protiv lo-gi-čno iako mislim da ona ne razmišlja o tome uopšte pa tako ni ja sad dok neko ne spomene 😄

Mada mislim da nema šanse ni pod razno. Prevelika je zvezda za to.

Mada verujem da bi na ESC pevala bez trilera

Ma da, isto mislim da je skoro pa nemoguće.
Ali Dam dam dam baš zvuči kao pjesma pravljena za ESC 😄

Gledanost bi bila top, ali ja sam za to da ESC ostane platforma za promovisanje podrumara sa vizijom. :D

Ne znam, ja bih volio da dođe neko jako i poznato ime sa brutalnom pjesmom sledeće godine, nije odavno. A može i podrumara koja kida, bitno da kida

Izrael šalje najveću zvezdu koju ima, mi ćemo opet da biramo između nekih koji nikada nisu bili na ovolikoj sceni. Bravo! Da je Tijanić živ pozvao bi se Saša (ogroman ljubitelj Evrovizije), Brena (maltene su sad u srodstvu), Joksimović da se napravi adekatna pesma i da gledanost Evrovizije bude veća nego ikad. Sve te priče kako ima zakazane koncerte... bla bla bla... Poli Genova je imala turneju usred same Evrovizije. Za Hurricane se isto ne može reći da su baš level Nevena Božovića kad su nastupi u pitanju. Mada jeste euforija, ona će zaista biti prezauzeta... Sve te Arene treba odraditi, ali za neku 2025, 2026, ozbiljno bi je trebalo uzeti u obzir. Joksimović je imao koncerte pred Evroziju, publika je u najveće pevala Lane moje.

Ja u glavi već izrežirao esc nastup za Devet života🥹

Pa ta pjesma ima sve, i vokal i muziku i tekst, tako da bi bila baš dobar izbor.

Evrovizija vrišti za Prijovićkom i MicyP a mi ćemo da biremo između Maje Nikolić i Breskvica... :sick:

Pa može i Breskvica u tom slučaju, popularna je i ona među omladinom baš.
Ali da, ja bih išao na još jače ime i karijeru, ali ako ne bude, šta da se radi, biramo najbolje što imamo u ponudi

Back