Offtopic

Jao da covek poludi i od jedne i od druge.

https://www.kurir.rs/stars/4273470/ceca-raznatovic-i-jelena-karleusa-pevaju-na-uscu-u-junu-2024

Definitivno ide repriza 2013. u najavi, em sto su i kalendarski (od marta do decembra) iste, em je obe godine ESC u Malmeu, em je oba puta Karleusa u prethodnoj godini objavila album a Ceca u narednoj.

I onda opet krecu natpisi: za Cecu "tesno joj Usce", a za Karleusu "poluprazna livada" kao i tad.

Ma bas me briga vise za ove dve, idem ja na koncert Eda Sheerana koji se odrzava igrom slucaja na Karleusin rodjendan. Ajde napokon neka svetska zvezda da dodje kod nas posle ne znam koliko godina.

Je l prati neko ovaj ritam Evrope? Dopalo mi se ovo što je pevao Beočin, je l ta pesma ima neke veze sa ESC?

Mislim da po pravilu i nije bitno da pesma ima veze sa ESC-om, valjda je važno samo da je pesma iz te države koju predstavljaju...

A gde putuje grad koji predstavlja Srbiju ako pobedi ta ekipa? 😁

Vrnjačka Banja je, čini mi se, pobedila kao Srbija, ali ne sećam se šta je bila nagrada. Možda država po izboru.

Zapravo ne, oni su bili Francuska tada, disregard.

I čini mi se se ovo ranije održavalo u dnevnom terminu, ne sećam se da uveče emitovalo....

Mislim da po pravilu i nije bitno da pesma ima veze sa ESC-om, valjda je važno samo da je pesma iz te države koju predstavljaju...

vrv Đavolja Varoš ili Selters banja :LOL:

Pobedila Kikinda sa kiparskom pesmom "La La Love" (Ivi Adamou 2012).

Za par meseci će se u Strumici održati superfinale na kom će učestvovati po nekoliko najboljih iz Srbije, Severne Makedonije, Republike Srpske i Crne Gore, a iz Srbije su se pored Kikinde na tu završnicu plasirali Topola, Apatin, Požarevac, Novi Sad i Zrenjanin.

Nije :LOL:

Deca predstavljaju opštine, pevaju strane pesme i đuskaju, onda glasa žiri opština, pa neki stručni žiri i publika, tj. tv gledaoci.

Da, pesma mora biti iz države koju predstavlja.
Šteta što im je dozvoljeno da pevaju na plejbek.

Srbiju predstavlja uglavnom grad/opština pobednik iz prethodne godine (i domaćin), pa se verovatno nekako pogode da žiriji barem ne glasaju za njih.:D

Back