Offtopic

Koje rasulo sa prevozom od jutros. :confused:

Lasta stupila u štrajk, i onda na prigradskim linijama vozi GSP, ali po nekom svom proređenom rasporedu, na pola sata do sat. Vozači neće da voze bez zimskih guma, sve su krševi, a sutra je sednica Grada na kojoj bi trebalo da se raskine Ugovor sa njima i da više ne voze na prigradskim linijama jer su prekršili ugovor usled nedostatka ugovorenog broja vozila dogovorene starosti.

Sa druge strane, vozači GSP-a odbijaju da voze jer putevi nisu dovoljno dobro očišćeni, tako da je sveopšti haos. Naravno, zbog takvog stanja, busu koji deonicu treba da pređe za 40 minuta, sad treba i duplo više.

Krenuo od kuće pre 6, a stigoh na posao u 9:25... 3,5 sata kao da putujem iz Niša, a ne sa jednog na drugi kraj grada.

"Lasta" je sistematski uništavana od strane države godinama unazad, bilo je pitanje vremena kada će se dogoditi ovakav fijasko, i naravno da se dogodio pod Šapićevom palicom. 💀 Problema u Lasti ima otkako znam za sebe, a u poslednjih par meseci ogromne žalbe su upućivane od strane stanovnika Mladenovca i Sopota prvenstveno, zbog kašnjenja, nerealizovanih polazaka i lošeg stanja autobusa. Javni prevoz je samo još jedan u nizu pokazatelja koliko zapravo ova vlast uništi sve čega se dotakne.

Zahvaljujem dragom Bogu što više ne putujem, odnosno što mi je radno mesto sada u mestu stanovanja, na 5 minuta pešice. 🙏

I ja sam slao više puta žalbu zbog preskakanja polazaka i nikom ništa. Vozila su većinom teški krševi, prljavi unutra kao da se svinje prevoze (to je i zbog aljkavih ljudi, ali i neodržavanja). I štrajkači sada traže da se skine raskid ugovora sa dnevnog reda Skupštine grada, potpuno neosnovano. Sutra i ako dođe neko drugi, verovatno Strela, moraće da angažuje dodatne vozače, pa će i neki radnici Laste doći do novog posla. Svi su uništavali to preduzeće, i država i sami radnici. Pojedini vozači su krali i gorivo, pa kasnije otpušteni.

Prevoz u Beogradu je uzas.
Danas je trebalk da zavrsavam nesto po gradu ali nije bilo buseva jer ae autobus skucao na ukici i blokirao obe trake i nista nije dolazilo niti odlazili od mene.... tako da sam se samo vratio kuci i odlozio sve planove

ja sam putovao sat ipo vremena do posla i isto toliko s posla kuci ( inace mi treba pola sata)

u beogradu na vodi ovako:

IMG_2913.webp

Po dva sata mi treba u jednom smeru, neizdrživo je. Danas sam samo od Hrama do Slavije izgubio čak 25 minuta koliko je sve usporeno

Opozicione novine pišu da je vlasnik Strele tajkun i korupcioner i da je u bliskoj vezi sa režimom i nekim ljudima iz SNS- a iz Uprave Grada Beograda...

Juče je u Ministarstvu privrede, dogovoreno sa Gradom Beogradom da odustane od jednostranog raskida ugovora sa Lastom, pa je Lasta sinoć posle 19 časova obustavila štrajk i krenuli su da voze. Međutim već jutros nije bilo lokalnog polaska kod mene, opet se nastavlja problem nerealizovanih polazaka, i to odmah nakon obećanja da će prevoziti putnike i sve realizovati.

Jedva dobih Lastu, drska šalterušta kaže bus je u kvaru u garaži i nemaju drugi da pošalju, a na pitanje zašto su obećali i tražili odustanak od raskida ugovora ako ne mogu da prevoze putnike, rekla da su videli kako smo se juče proveli i spustila slušalicu. Potom zvao direkciju Laste u gradu, tamo se javila još gora persona, rekla da sam deseti od jutros koji ih zove i da ako nećemo da čekamo bus kad god došao, da se vozimo taksijem. Onda tražio broj telefona šefa zaduženog za polaske, dala mi od nekog iz Laste Avala, on čovek nije ni obavešten da polazak nije realizovan, pa je pozvao ove u Barajevu i saznao da su dva vozila u kvaru, pa zato nije, a sledeći je došao. Pitao sam ga da li je normalno da njegova koleginica kaže da se vozim taksijem, kađe da nije, mada joj nije on nadređeni. Pitao sam ga i šta bi sa obećanjem od pre 3 meseca kada je održan sastanak u Opštini Barajevo sa predstavnicima Laste, kada je obećano 8 novih autobusa, a prošlo 3 meseca i nije stigao nijedan, pita da li sam prisustvovao tom sastanku, rekoh nisam, ali je Opština izdala takvo saopštenje, kaže da nije upoznat sa tim obećanjem i da samo zna da se planira nabavka novih vozila u narednom periodu, ko zna kad.

Dakle, nije do toga da Lastu uništava samo neko spolja, već oni sami su doveli preduzeće u takvu situaciju. Oni bi da ništa ne rade, voze krševe, preskaču polaske i da niko od njih ne bude odgovoran.

Evo i čime nas prevoze. Pola sedišta razvaljeno. Nešto je do vandala, ali mnogo više do neodržavanja i lošeg kvaliteta.

20241225_080529.webp

Last edited:
Ali kad se ljute što ih zoveš, a posao im je da, između ostalog, budu i u komunikaciji sa ljudima. Ti ljudi mrze sebe, pa onda i druge.

Sad krećem za BG

Attachments

• 20241225_094759.webp
    20241225_094759.webp
    393.7 KB · Views: 17
  • 20241225_095145.webp
    20241225_095145.webp
    939.8 KB · Views: 17
I ja čuh jutros, da nisu uopšte sipali so, prevoz ne može da funkcioniše, busevi mile po zaleđenom asfaltu i putuje se značajno duže. I to na najprometnijim ulicama.

Back