Juče je u Ministarstvu privrede, dogovoreno sa Gradom Beogradom da odustane od jednostranog raskida ugovora sa Lastom, pa je Lasta sinoć posle 19 časova obustavila štrajk i krenuli su da voze. Međutim već jutros nije bilo lokalnog polaska kod mene, opet se nastavlja problem nerealizovanih polazaka, i to odmah nakon obećanja da će prevoziti putnike i sve realizovati.
Jedva dobih Lastu, drska šalterušta kaže bus je u kvaru u garaži i nemaju drugi da pošalju, a na pitanje zašto su obećali i tražili odustanak od raskida ugovora ako ne mogu da prevoze putnike, rekla da su videli kako smo se juče proveli i spustila slušalicu. Potom zvao direkciju Laste u gradu, tamo se javila još gora persona, rekla da sam deseti od jutros koji ih zove i da ako nećemo da čekamo bus kad god došao, da se vozimo taksijem. Onda tražio broj telefona šefa zaduženog za polaske, dala mi od nekog iz Laste Avala, on čovek nije ni obavešten da polazak nije realizovan, pa je pozvao ove u Barajevu i saznao da su dva vozila u kvaru, pa zato nije, a sledeći je došao. Pitao sam ga da li je normalno da njegova koleginica kaže da se vozim taksijem, kađe da nije, mada joj nije on nadređeni. Pitao sam ga i šta bi sa obećanjem od pre 3 meseca kada je održan sastanak u Opštini Barajevo sa predstavnicima Laste, kada je obećano 8 novih autobusa, a prošlo 3 meseca i nije stigao nijedan, pita da li sam prisustvovao tom sastanku, rekoh nisam, ali je Opština izdala takvo saopštenje, kaže da nije upoznat sa tim obećanjem i da samo zna da se planira nabavka novih vozila u narednom periodu, ko zna kad.
Dakle, nije do toga da Lastu uništava samo neko spolja, već oni sami su doveli preduzeće u takvu situaciju. Oni bi da ništa ne rade, voze krševe, preskaču polaske i da niko od njih ne bude odgovoran.
Evo i čime nas prevoze. Pola sedišta razvaljeno. Nešto je do vandala, ali mnogo više do neodržavanja i lošeg kvaliteta.