Olimpijske igre

Razumem da ^^. Samo ja kao klinac meni ke to ostalo urezano u mozgu jer sam posle 3-0 bio kao wow imamo ih sad il nikad. :D Dete šta ćeš. Nisam znao šta me čeka :D

Verujem, da. 😀

Zanimljivo mi da u dva sporta imamo ili smo imali direktan okršaj istih zemalja u obe konkurencije. Italijani i Amerikanci u odbojci (muškarci igrali za bronzu, žene u finalu, ishod 1:1), Francuzi i Amerikanci u košarci oba finala. Za ishod čekamo, mada realno je da obe dobiju Amerikanci. 😀

Inače, sportisti iz 91 komiteta su osvojili medalje. Poređenja radi, na OI u Tokiju to je uspelo 93 zemlje, u Riju 87, u Londonu 85, u Pekingu 87, a u Atini 74.

Verujem da ce u LA biti uspešnije. Sama zamisao da ideš u LA je ono ludilo motivacija. Bar bi bila meni 😍😍😍

Inače, bio sam na gradskom bazenu kada se igrala utakmica. U momentu pobede ljudi krenuli da tapšu, spasioci da zvižde zviždaljkama, neki krenuli da skaču u bazen, iako je zabranjeno... I tako sam saznao da smo osvojili zlato 😅

Žensko finale, očekivano mnogo zanimljivije. Čini mi se da može otići na bilo koju stranu bez problema. 😀

Kontam da se Francuskinja ili zeznula ili zatrčala previše pa umesto da šutne za tri, uspela za dva da šutira. Sve u svemu, interesantna utakmica za kraj Igara. 😀

I bi kako smo većinom prognozirali da je realan broj pet medalja. I dalje mislim da su ovde veći problem bila megalomanska očekivanja. Za neka nadanja smo imali realnu osnovu, ali ne treba zaboraviti da su OI baš po tome specifične, da nisu uvek svi favoriti na kraju i pobednici.

Stvarno ostaje žal zbog atletike i ženske odbojke, ali dobro. Basketaši i borilački sportovi su ozbiljan flop na ovom izdanju. Odbojkaši kako došli, tako i prošli.

Košarkaši sjajni i zbog medalje i uopšte atmosfere i zajedništva u timu. Precenjene fudbalerske flopare neka se ugledaju na ovakav tim.

Vaterpolistima svaka čast, kako su se podigli nakon onog katastrofalnog izdanja gde ih je zgazila Australija. Stvarno neverovatno kako su odigrali preostali deo Igara i osvojili zlato. Čestitke i Hrvatskoj i na srebru i na sjajnom bilansu medalja!

Svaka cast vaterpolistima. Pocevsi od cetvrtfinala, sSvaka utakmica je bila sve bolja i bolja a u ovom finalu su bili najbolji. Lepsi zavrsetak OI nije mogao da se desi.

Cestitke i komsijama na odlicnom turniru i sjajnim partijama. I da je Hrvatska uzela zlato, bilo bi i vise nego zasluzeno. Drago mi je da su obe nase ekipe u samom vrhu.

A sada je vreme za ceremoniju zatvaranja OI na Stad de Fransu. Sad kada je na stadionu, oseća se ona tradicionalna olimpijska atmosfera.

Vaterpolisti i košarkaši su najsvetlije tačke u ekipnim sportovima, definitivno. Predivna vaterpolo utakmica za gledanje, opšte prisutan kvalitet na obe strane. Mislim da je Hrvate samo loš ulazak u meč zapravo koštao poraza, inače je moglo biti egal i neizvesnije do samog kraja. Čestitke, ispisana je jedna predivna vaterpolo istorija za nas. :love:

Ceremonija zatvaranja mi je bolja i nekako svečanija od otvaranja, za koje tek sad mislim da je bilo promašaj. Uživao sam sve vreme, u svakom slučaju i baš je poseban osećaj pratiti i navijati tih 15-ak dana na Olimpijadi, kao i svaki put.

Američkoj gimnastičarki oduzeli medalju nakon nedelju dana plakanja i kukanja Rumuna na osnovu toga što joj je trebalo 64 sekunde da uloži žalbu umesto jednog minuta, teška sramota
Ma svaka cast Rumunima jer nisu odustali od borbe za medalju koju su prvobitno i osvojili. Radi ovog americkog kukanja "kme, kme rasizam" cim nesto nije po njihovom, mi je jos i draze.

Svečani doček srpskih osvajača olimpijskih medalja biće održan večeras sa početkom u 20 časova ispred Starog dvora, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda. Direktan prenos dočeka na Prvom programu RTS-a.

Sa balkona Starog dvora sugrađanima će se obratiti osvajači medalja, zlatni vaterpolisti i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec, osvajačica srebrne medalje u taekvondu Aleksandra Perišić, bronzani košarkaši, a očekuje se potvrda osvajača zlatne medalje u tenisu Novaka Đokovića.​

Svečani doček srpskih osvajača olimpijskih medalja biće održan večeras sa početkom u 20 časova ispred Starog dvora, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda. Direktan prenos dočeka na Prvom programu RTS-a.

Sa balkona Starog dvora sugrađanima će se obratiti osvajači medalja, zlatni vaterpolisti i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec, osvajačica srebrne medalje u taekvondu Aleksandra Perišić, bronzani košarkaši, a očekuje se potvrda osvajača zlatne medalje u tenisu Novaka Đokovića.​

Biće i Novak tamo. Mislim da je to već potvrđeno.

Back