Olimpijske igre

Moram da proverim ali mislim da to niko nema pa čak ni Mađari.

Edit: Imaju Mađari 3 za redom isto. Od 2000e i Sidneja do Pekinga su osvajali zlato.

Hvala na čestitkama, iskreno, čak i kada su prošli Grke, nadala sam se više bronzi, ali svaka čast vaterpolistima na trećem zlatu uzastopno. Sećam se koliko je to zlato bilo san ranijim generacijama od devedesetih pa na ovamo (Atinu 2004. mislim da neću prežaliti i onaj poraz u finalu), a sad kao da ne žele da ga predaju nekom drugom kad su ga se dokopali. 🤣🤣

Hvala na čestitkama, iskreno, čak i kada su prošli Grke, nadala sam se više bronzi, ali svaka čast vaterpolistima na trećem zlatu uzastopno. Sećam se koliko je to zlato bilo san ranijim generacijama od devedesetih pa na ovamo (Atinu 2004. mislim da neću prežaliti i onaj poraz u finalu), a sad kao da ne žele da ga predaju nekom drugom kad su ga se dokopali. 🤣🤣

I dalje se sećam tog poraza a imao sam 10 godina. 3-0 smo vodili imali sve, i igrače i trenera i išlo nam je u napadu i na kraju su nas ti tada za nas ozoglašeni Mađari sustigli i opet uzeli zlato. Tada se verovalo da je Mađare maltene nemoguće pobediti.

3:0 smo izgubili poslednju četvrtinu, vodili smo 7:5. Mada, nebitno svakako. Baš mi bilo krivo, još kad sam videla njih, onda je bilo i više ajoj. 🙁🙁

Svaka čast vaterpolistima, probudili su se kada su smo ih skoro svi otpisali. Nije mala stvar biti zlatan na tri olimpijade zaredom! 👏
Ja sam zadovoljan ovim OI, možda nije puno 5 medalja, ali su osvojili svi za koje sam želeo. Jedino mi je žao male Topićke što se povredila, kao i košarkaša što se nije dalo da igraju u finalu, verujem da bi imali dooobre šanse da pobede Francuze.

Na kraju smo 27. na listi medalja (5 medalja: 3-1-1), što je taman u odnosu na broj sportista koje smo imali na ovim igrama. :)

Iz exYu, Hrvatska je na 30. mestu (7: 2-2-3), a Slovenija 34. (3: 2-1-0).

Ostalo je još da vidimo ko pobeđuje u ženskoj košarci i od tog ishoda direktno zavisi ko će završiti OI na prvom mestu. Ako pobedi SAD, onda oni, inače Kina koja ima 40 zlatnih medalja.

3:0 smo izgubili poslednju četvrtinu, vodili smo 7:5. Mada, nebitno svakako. Baš mi bilo krivo, još kad sam videla njih, onda je bilo i više ajoj. 🙁🙁

U prvoj četvrtini smo vodili 3-0 u jednom momentu pa je bilo 3-2 na kraju prve. 7:5 kao što si rekla na kraju treće i na kraju su oni nama dali 3 gola.

U prvoj četvrtini smo vodili 3-0 u jednom momentu pa je bilo 3-2 na kraju prve. 7:5 kao što si rekla na kraju treće i na kraju su oni nama dali 3 gola.

A dobro, to na početku ne računam isto, ipak je ostalo više od pola da se odigra. Meni je više bilo to što sam napisala.

Da, rangira se po zlatnim, pa ako je to isto, onda po broju srebrnih, i na kraju bronzanih. Naravno, lepo je i kad se osvoji veći broj ukupno, ali ja sam zadovoljan na kraju postignutim uspehom naših sportista.

SAD ima ukupno 125, Kinezi 91, ali Kinezi imaju jednu zlatnu medalju više, mada ako SAD košarkašice pobede, a imaju realne šanse, onda će oni biti prvi, jer imaju daleko više srebrnih medalja 44 naspram 27.

A dobro, to na početku ne računam isto, ipak je ostalo više od pola da se odigra. Meni je više bilo to što sam napisala.

Razumem da ^^. Samo ja kao klinac meni je to ostalo urezano u mozgu jer sam posle 3-0 bio kao wow imamo ih sad il nikad. :D Dete šta ćeš. Nisam znao šta me čeka :D

Back