Pesma za Evroviziju 2023: Polufinale i finale

Pa ne znam baš da li treba tako da gledamo, to je kao kad bi rekao za neku klasičnu baladu koja je dobra, da ne bi prošla na Sanremu u top 10... 🤔

Hocu reci, to sto je nama nesto sveze i fino za nase standarde, ne znaci da bi bilo nesto preterano prijemcivo za zapadni ukus. A pesma nije nesto za sta bi se nas prosecni gaster uhvatio za fon da glasa.

Nama su ocito standardi dosta niski pa svasta prolazi kao dobro. Ne mislim na njega, vise generalno.

Ja sam sad prvi put čuo za brdo takmičara, uključujući Filarija, Dzipsi, Duo Grand, Nadiu, Nađu, itd.

Hocu reci, to sto je nama nesto sveze i fino za nase standarde, ne znaci da bi bilo nesto preterano prijemcivo za zapadni ukus.

Nama su ocito standardi dosta niski pa svasta prolazi kao dobro. Ne mislim na njega, vise generalno.
A pa dobro, to je stara priča, ali sad ako gledamo za rezultat, sve je upitno...

AncientPlushBactrian-size_restricted.gif

Sada gledam nastup od malih uraganki, i shvatam da su stvarno sve tri bile vokalno dobre i ujednačene. Sara zaista dobro peva, što me je iznenadilo. Kada se setim Hasta la viste gde je Sanja samo dobro pevala a Loco Loco je čak Ivana bolje izvela sa dve deonice nego Ksenija koja se gušila u visinama. Definitivno su kompaktnije i bolje vokalno. Stvarno pohvalno a nekoliko meseci su u poslu. Kostimi su diskutabilni ali bravo za trud 👏🏻

Moja analiza ličnog top 5 i želje ako iko od njih bude izabran:

Luka - Najbolja pesma za ESC sigurno. Nadam se da će biti otvoren za promenu i unapređivanje nastupa ako bude izabran. RTS da mu unajmi vokalnog trenera da jad uspe da izvuče onih 5 rečenica kako treba.
Baloš - Nastup ili da ostane isti ili da ga on sam doradi jer očigledno apsolutno zna šta radi. Voleo bih da mali doradi pesmu kako bi on sam mogao to vokalno da izvuče da mu ne drhti glas.
Zejna - Ovaj nastup ju je pojeo skroz - mrak, one igračice koje je pokriju skroz... Srediti tekst i nastup, treba tu muške energije sceni, a ona može samo da bude senzualna kao Ana Nikolić 2006e, ne mora mnogo da igra jer očigledno sa ovako zahtevnom pesmom je to zajebano.
Džipsii - Slobodno neka se spakuje i ode, sve je kako treba.
Princ - Kostimi i nastup ćao, sve bih to ispočetka. Treba više samopouzdanja i spotlighta na njega. Bilo bi super da mu uzmu Dzipsiijevog producenta (ne kompozitora) da mu malo doradi pesmu i modernizuje je.

Princ - Kostimi i nastup ćao, sve bih to ispočetka. Treba više samopouzdanja i spotlighta na njega. Bilo bi super da mu uzmu Dzipsiijevog producenta (ne kompozitora) da mu malo doradi pesmu i modernizuje je.

giphy.gif

Meeeh, to bi bilo kao revamp pesama sa FiK-a...ne bih ja to...

Luke Black zaista najbolji paket za ESC iako mi njegova pesma nije omiljena, cak mi je nekad teska za slusanje. Cekam jos sutra finalni nastup kao potvrdu svega toga i siguran je za Liverpul, imace vremena da doradi svoj nastp. Balos moj licni favorit, jako je talentovan i bez obzira na sve nastavicu da pratim njegov rad.

Back