Pesma za Evroviziju 2023: Polufinale i finale

Kod Luke su počeli da mi se baš dopadaju trileri na "gori", daju dodatnu ilustraciju da svet zaista gori. :love:

U žiri bih volela Saru Jo (čini mi se bi više cenila performans i pop zvuk u odnosu na domaći i španski folk), i neke iz umetničkih krugova (mogu ona dva starija gospodina od prošle godine) i Unu 🙏

Isto. Sve mi je iritantno vezano za njega, i izgled, i pesma, i glas...

Btw, svi izvođači koji su nastupali na početku (1-5) prošli u finale. Dokaz da redosled nastupa ne znači ništa ili bar nema preveliki uticaj na plasman.

Top 16 PZE final after live shows from Croatia:
  1. Moj prvi ožiljak na duši
  2. Nedostupan
  3. Od jastuka do jastuka
  4. Cvet s istoka
  5. Rumba
  6. Novi plan drugi san
  7. Devojka tvog dečka
  8. Posle mene
  9. Zumi zimi zami
  10. Samo mi se spava
  11. Liberta
  12. Greh
  13. Neka neka
  14. Svadba ili kavga
  15. Indigo
  16. Viva la vida

Nakon slike sa probe, mislio sam da će HCN biti baš haos ali em su dobro otpjevale em su se i fino kretale plus su imali bar malo igre sa kadrovima (malo, ali efektno). Najviše pregleda imaju, čini mi se da su ih ljudi prerano otpisali kao dobar plasman kod publike na osnovu kostima.

Nadia je super bila, baš mi se svidjela energija a i nastup fino urađen.

Filarri tjah pjesma pjevljiva ali sve je nekako prosjek, iskreno sam očekivao da ispadne.

Zejna vokalno mama, refren mora glasnije ali budući da sve sama pjeva bez pratećih, odlična je. Može još u Lpool.

Frajle otpjevale odlično, za tu vrstu muzike je baš fina pjesma, logično je bilo da će proći a i neka, neka su, zasluženo.

Dvojac ne bih komentarisao mnogo, pola nastupa je bio na mute. Ništa.

Egret sjajan glas i pjesma, finih par momenata je bilo na nastupu aaali možda je moglo još malo intimnije da privuče i one koji ne znaju pjesmu od ranije. Zaslužio je finale pmm, ali razumijem da nije svima sjela pjesma odmah.

Dzipsii odličan na sceni, upečatljiv i harizmatičan, meni je i pjesma super ali ne i najbolja pa možda da ode sa još boljom na ESC.

Eegor uznemiravajući sadržaj, baš mi je bilo nekako strašno, iako se čini ok lik ovako, nešto kao Hatari.

Vlahović - ništa, poprsje je bar izbacila.

Bujaković - žali Bože glasa onakvog za onakvu pjesmu napisanu za Đurđevdanski festival dječje pjesme 2006. Pa jbt.

Ivona SABILA. Nejasno mi je kako nije prošla, jeste da ima previše muzike na momente ali se zadala baš i dobar je nastup bio. Meni lično najveća nepravda ove godine.

Gift ne kapiram, ni prošle godine, ni ove. Morala je Ivona umjesto njih.

Duo Grand - ja ne znam ali meni je ovo bilo prezabavno hahaha moj guilty pleasure apsolutno i očekivao sam ih u finalu iako, opet, nadao sam se Ivoni na kraju.

Andjeli svaka čast na nastupu i koreo, ima baš potencijala da bude uspješna, ovde je falila jača pjesma od ove koja je OK ali mora bolje.

Doris svaka čast za poruku, ali ništa posebno sve zajedno.

@Majsta94

Ima i Gift publiku, što da ne, to je nešto malo drugojačije, a on me podseća izgledoom na The Roop iz :lt:

Baš sam gledao Zejnu u jednom intervjuu, pitali je ko joj je najbolji u 2. polufinalu, veli Gift, obožavai ih...

Svaka ti čast na celom komentaru... (y)

I super je što Zejna zatvara finale....

XfKBys.gif

....šteta što se nisu malo više potrudili za stajling, mada jeste sve u bojama flamenka...

Last edited:
Koliko god sam team Luke do kraja, nije ni zapravo nemoguće da i Zejna pobedi. Jedino pozitivno što vidim u toj pobedi je da će pesma biti hit, pa će više ljudi i pratiti ESC, nego možda ako Luke pobedi. Sam plasman na ESC u slučaju njene pobede je vrlo upitan - finale je maksimum

Ja ne pamtim sve ukupno lošiji festival kod nas.. Velikim delom je bilo totalno negledljivo. Što se kaže da biramo "manje zlo" ko na izborima, nek bude Zejna ili Princ, eventualno Luka ako se do maja popravi vokalno za 750% i to je to.. Ostalo manje više stvarno nije vredno pomena u smislu ESC.

Imam utisak da će hajp, ko god da ode, biti mlak do polufinala opet, i onda ako tamo izabrana pjesma pokida, onda će se do finala pričati. Ali dobro, nije svaki dan Božić, ne može uvijek biti Konstrakta hajp, ja sam zahvalan što se i desio uopšte.

Moj top
1. Zayna
2. Prins
3.Filip Balos
4. Dzipsii
To je sto je , bukvalno od 16 pesama ovo su jedine koje zapravo mogu da odslusam do kraja. O nekom wow rezultatu na esc, mislim da glupo govoriti, jer ga nece biti ove godine. Verovatno ce Luka da pobedi, ali ja stvarno mislim da to u onakvom jakom polufinalu jednostavno nece biti dovoljno izglasano i ispadamo u pf u maju.

Ja hteo da napišem ovo ili slično što je @Majsta94 za Duo Grand...ali nisam baš imao hrabrosti, sad mi lakše, mogu da se autujem za Duo Grand, pa vi pucajte ...😌🤭🤩

Ja uopste ne verujem u mogucnost da ostanemo u polufinalu, posebno sada kada nema zirija. Vecina pesama koje su u finalu PZE bez vecih problema ulaze u finale Evrovizije. A sta ce uraditi u finalu, e to je vec veliki znak pitanja.

Back