Pesma za Evroviziju 2023: Polufinale i finale

Kako god da je glasao ziri u polufinalu, publika je presudila. Stavise meni nisu toliko skandalozne ocene zirija, morate priznati neki su malo vokalno podbacili u polufinalu, ko zna kakvi su bili na generalnim probama. Sve dok imamo ziri u finalu kakav imamo, koji dakle glasa za najbolji nastup i paket, meni je ovo sve ok

Originalnost, performans, vokal i opsti utisak
Znači mi pobedili u glasanju žirija 2022
vera-milicevic-ljubav-navika-panika-gledam-ne-verujem-molim.gif

Žiri u finalu izglasao Nadju lol
Nađa i Shy su imali sjajne kompozicije i vokale, a RTS je doveo obrazovane muzičare u žiri. Zato treba i prošarati žiri, a sa druge strane i poterati učesnike da ozbiljnije shvate izvođenje i kompozicije, a ne samo nastupe.
Realno da je Luka pevao u finalu kao što je pevao u PFu po meni ne bi zaslužio da pobedi.

Da li je savestan žiri sa nama u sobi trenutno?
Pa ako su bili učesnici, što ne bi bio i žiri :ROFLMAO:

Možda bi pravednije bilo da i mi, kao tvt, a i RTS žiri ocenjujemo isti nastup, jer u finalu je većina njih otišla na viši nivo, izgledalo je mnogo samouverenije i bolje + ne zaboravimo da je veliki broj finalista debitovao na ovom takmičenju. Ne bi me čudilo da su te generalne probe (naročito pf) mnogima bile klimave. Drugi su opet možda tamo zablistali, jer imaju u glavi trip da ih ne gleda milion i po, pa otud možda i manja trema, ne znam.

Ok je da Nadja dobije 12 ako Luka dobije 10, Filip 8. Ali ako Luka dobije 0, a Filip par poena an Indigo u vrhu znaci da taj ziri nije kompetentan da ocenjuje takmicare za evrovizjiju bez obzira na muzicko obrazovanje (koje btw ima i Maja Nikolic).

Pa bila je dobra ali oni misle da je od svega ponuđenog to trebalo na ESC? Ordure bizar
Ne kažem da nisu bili biased prema Kristininoj kompoziciji (koja je inače sjajna), ali mislim da je to drugi tip problema 🥲

Pa bila je dobra ali oni misle da je od svega ponuđenog to trebalo na ESC? Ordure bizar
Ma znamo ko je pisao tu pesmu, znamo i ko je skorije preminuo + tu je i poruka koja se šalje baš tim generacijama kao što je Nađa da postoje i drugi muzički izrazi osim turbo-trepa, šuškavaca i airmax-a (ništa protiv, volim ja i to, al pričam iz šire perspektive).
Ja žirijevih 12 za Nađu više vidim kao moralno-etički i kulturološki potez nego kao sud da je to bio ESC-ready konkurentan koncept.

Ne znam da li je to neko pisao,ili deli moj stav,ali po mom misljennju treba biti dosta clanova zirija,lepo pozovi svake godine MINIMUM 10 clanova zirija,naravno da se razumeju u muziku,ali recimo od 10 ili 15 ljudi staviti da apsolutno svako bude razlicitog muzickog ukusa odnosno osoba koja pripada potpuno razlicitom muzickom zanru. Dakle za evrovziju sastav zirija evo dajem sada primer: Cane Partibrejkers,Olivera Katarina,Ivana Peters,Marko Luis,Lepa Brena,Milovan Boskovic eto to je 6 iz Srbije,primeticete da su svi potpuno razliciti po nacinu i poimanju muzike,a na tih 6 clanova dodati jos 4 clana iz evrope ili regiona,recimo poslednja 4 clana dovesti(makar za finale) osobe koje su kao pevači ili izvodjači godinama iskusni na evrovziji. To bi onda bio pravi žiri i najbolji rezultati i dao bi najmerodavniji sluku svega.

Inače ja evo na primer kao član žirija u odnosu na konkurenciju ne bih Luki dao 12 poena,medjutim iako ne slušam to privatno niti sam ikada do sada u životu slušao,on bi dobio od mene poene,zato što bih gledao pored vokala i vrste muzike i ceo nastup ili tekst i tu bi on kao neobičan lik,sa zanimljiivm tekstom jako čudnim i neko će reći svetskim nastupom mogao na primer proći kao neko ko će dobiti poene,ne bi dobio 12 a možda ni 10,ali svakako on JESTE ZA OK POENE BIO..

Back