Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
YT Lista slušanosti
01.02. - Presek u 20h

TOP 10
1. Mimi Mercedez - 286.000
2. Princ - 154.000
3. Ivana Štrbac - 152.000
4. Harem girls - 137.000
5. Nataša Kojić - 134.000
6. Filari - 133.000
7. Tam - 128.000
8. Bojana i David 106.000
9.. Maja Nikolić - 80.000
10. Vukayla - 70.000

* u trendingu 4 pesme - Mimi, Haremke, Tam i Vukayla
* "najveći napredak" u odnosu na juče - Mimi +40.000, Princ +24.000,, Ivana Štrbac +20 hiljada. Ostali su dobili manje od 20 hiljada za protekla 24h.

Ako je Breskva bukvalno ošurila televot na PZE sa onom splačinom od pesme i još većom njesrom od nastupa i uz to imala Teya Doru i Zorju pritom ne sa solidnim nego odličnim i konkurentnim pesmama, onda ne znam koliko Mimi mora da bude loša vizuelno i vokalno pa da ne pobedi na televotu. Ne treba zaboraviti ni ko ce sa Mimi saradjivati (spominjano vec ovde) i da je stvar luda i zarazna voleo to neko ili ne (stvar ukusa) što i pregledi pokazuju a da Mimi ima potrebe da kupuje preglede, pa nema realno.

P.S. Evo kako ja vidim prosečnog srpskog glasača i zašto mislim da Mimi razbija Televot ubedljivo.

-Čija je ovo žurka? SRPSKA - 15.000 glasova ODMAH za gospodju , molim .😁

Iz svemira se čuje glas.... ljubi BRAT.... još 15.000 glasova za gospodju... 😃

Truba, folk....još 5.000 glasova za gospodju, molim.

Uz to, žiri ima manjeg udela ako kapiram taj proporcionalni sistem u odnosu na publiku.
A pritom, žiri da uništi šanse glavnom favoritu publike drugu godinu za redom, hmmm sumnjam da će RTS i Olivera i pokušati da igraju na tu kartu a obzirim da ni Breskva na ESC-u zahvaljujući dijaspori, bodovno nebi bila ispod Teya Dore a time ni rezultatski ništa lošija.

Konkurencija je nikakva ove godine a da li neko može kod žirija i publike sveukupno da možda ugrozi Mimi? Teško.

Jedino Bojana i David AKO Mimi podbaci i ako oni doslovno razbiju vizuelno/vokalno, imaju nekakve šanse iz mog ugla jer su koliko toliko poznati publici, pesma im je odlična u ovoj konkurenciji, zarazna, ima hitičnost i radi na prvu što je najbitnije onima koji pesme čuju prvi ili drugi put a ne 587 put.

Dali Tam ima šanse?

Minimalne. Ako je ,,kuvana noga" kao što mnogi kažu i podbaci ili vokalno ili vizuelno, šanse bez. Svakako su minimalne i da zablista.

Vukayla- niti poznata, niti zarazna pesma, niti nešto što bi se dopalo širim masama u Srbiji a šta god da napravi na sceni i kako god da otpeva. Respekt forumašima kojima se svidja ali treba sagledati realnost odakle se glasa i da li neko skoro pa totalno anoniman ima ikakve šanse u zemlji koja glasa.
U paralelnom univerzumu ima, ogromne, u realnom, nikakve!

Elem, sve osim pobede Mimi ili možda Bojane i Davida u slučaju da ona nekako debelo use..e stvar kao što rekoh, bilo bi mi ogromno ali ogromno iznenadjenje.

Rezultat na ESC-u :
Mimi- Rezultat Mama ŠĆ u smislu poena, jasan flop kod žirija i sličan broj istih kod publike.👍
Bojana i David:
Možda bi ih žiri na ESC-u nagradio malo zbog dobre pesme, odličnih vokala i dobre medjusobne vokalno/scenske interakcije i energije. Jedini sa kojma možda prodjemo bolje kod žirija nego standardno tj.katastrofalno.

Sa bilo kim drugim osim B&D a uključujući i Mimi, sledi totalni flop kod žirija i ignor kod ESC publike.
Mimi, najveći potencijal bodovno kod ESC publike ma koliko god to ovde nezamislivo bilo mnogima, prate je i tu opet B&D manje naravno, a ostali, pa totalni fijasko i potop i kod publike i kod žirija.

Lično, najviše bih voleo da pobede Bojana i David jer nude i pesmu i vokal i fenomenalan drop, paket odlično upakovan i napokon živa stvar iz Srbije.

Pobedjuje, mislim prilično lagano i ubedljivo Mimi Merzedez koja bi ujedno i bila daleko najzanimljivija ESC publici, dilema bez!

Last edited:
Tam ima bas mnogo prostora za doradu. Mogla bi i ona neki revamp da napravi, previse je ovo mlako. Meni je evo vec iz glave izasao ili ti smorio deo durum durum more. Ne znam meni to nije uopste za esc

Meni su i tam i BxD polako krenuli da padaju, ali zato mi se Vukayla kristališe kao favorit. Da li mislim da će pobediti? Neće, ali joj od srca želim da pokida i vizuelno i vokalno i da ostvari odličan plasman.

Danas baš gledam, oni sa kanala Pevaj Zorja komentarišu pjesme za PZE prvo polufinale i preskočiše Tropico jer podržavaju SNS.Vjerovatno će i Maju Nikolić preskočiti.Ali ko zna ko sve od ovih nepoznatih još podržava SNS.Ali meni je to targetiranje iskreno bezveze.

Molim vas bez uplitanja politike i dodeljivanja kojekakvih epiteta. Već je rečeno da se za takve stvari može dobiti ban iz ovog potforuma bar do završetka PZE-a. Nema potrebe za tim. Ovde smo zbog muzike i na tome mora biti akcenat u ovoj temi.

Status
Not open for further replies.
Back