Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
A fazon što Žali srce moje ima instrumentalni deo koji zvuči kao soundtrack iz Sulejmana Veličanstvenog. Kad god krenu oni bubnjevi, samo mi je Hurem u glavi kako silazi niz stepenice sa velikom krunom, a Mahidevran hoće da svisne od pakosti.

Zali srce moje ima instrumental koji je poreklom jos iz srednjeg veka. Nema nikakve veze sa turskim melosom jer je taj zvuk bio karakterisrican u srpskim pesmama jos za vreme Nemanjica. Veoma je cest u nasim izvornim pesmama.

Nekog izbace zato što je u maju 2024. malo svirao pesmu, a nekog puste s instrumentalom izvedenim još u septembru 1331. na Dušanovom krunisanju na dvroru u Svrčinu.

Eto šta se sve može kada iza tebe stoji Mišel Mekejn, transrodni osnivač Evrovizije.
Onda se još profesorke geografije hvale ovim protekcijama. Neukusno.

Једна турска пословица каже: Када пајац уђе на двор и седне на трон он не постаје султан, већ палата постаје циркус. Ово лепо описује учешће Маје Николић на овогодишњем ПЗЕ.

Zamišljam da kao ovaj početak pesme kod Mimi na ekranima bude prikazan neki svetac kako pije alkohol (montirano i da bude animacija)... ili onaj anđeo što se prikazuje kao špica pre početka blokbaster filmova...

Jesu danas probe počele ono? Izgleda da opet radi Oljin Bič čim nema još ni jedne slikice.

Status
Not open for further replies.
Back