Još uvek imam veliku gorčinu u ustima nakon prvog polufinala. Od kako pratim ESC (i naše izbore), ovako nešto se nije desilo, mada smo imali već situaciju da jedan od favorita ispadne u polufinalu (doduše, okolnosti su tada bile drugačije). Videćemo šta se tu desilo kada budu objavljeni rezultati. Želim da verujem da su isključivo umetnički razlozi imali uticaja na krajnji ishod, ali obzirom u kakvoj zemlji živimo....Mišo, bojim se.
Izuzev problema na samom početku, sam show je bio standardnog kvaliteta.
Evo i kratkih komentara za svakoga....
Mirna - Na stranu što mi se pesma ne sviđa ali i nastup je skroz bezveze. Podsetila me na Maleficent. Uprkos svemu tome, nisam sumnjao u finale.
Kosmos Trip - Odlični su bili, sjajno su preneli atmosferu pesme i na samu scenu. Pravo osveženje. Iskreno, ne bi me iznenadilo da na kraju završe i u top 5. Videćemo, sve zavisi od žirija.
Iva Grujin - Fino i korektno. Zasluženo finale. Nadam se, ipak, da će na tome i ostati.
Eegor - Za mene je ovo najveća nepravda u istoriji naših izbora. Prosto mi je nerealno da pesma u ovakvoj konkurenciji ne završi ni među prvih 7 a znamo kakva je bila statistika što se tiče pregleda i popularnosti. Ovde je žiri evidentno zapržio čorbu. Ako su kriterijumi bili isključivo muzički, ok (mada je izrazito nekorektno, da ne upotrebim teži izraz) ali ako su razlozi neke druge prirode, da ne kažem odsustvo "pravovernosti", onda se zaslužuje da se niko iole normalan ubuduće ne prijavi. Što se mene lično tiče
@eegorizam pokidao si! Pesmu ću zasigurno slušati i dalje a pratim i tvoj dalji rad. Mom ocu si sinoć bio ubedljivo najbolji a njega nije lako impresionirati. Živ i zdrav bio pa da nam se nekad vratiš na PZE sa još većim bangerom i da zajedno ispravimo ovaj skandal a onda da te gledamo kako mašeš srpskom zastavom u green roomu na samom ESC-u.
Makao - Podsetilo me na VIS Limunadu i slične koncepte. Očekivan ispadak.
Lores - Odlična je bila, izvukla je maksimum iz pesme. Zasluženo finale.
Manivi - Očekivao sam mračniji outfit, sličan onome iz spota. Nije to bilo to, generalno gledano, tako da ishod ne čudi.
Bella - Ne znam šta je veći cringe, da li pesma ili nastup. Ipak, pošteno smo se ismejali, tako da makar nisu skroz uzaludno potrošena tri minuta.
Yanx - Meni među najslabijima sinoć. Totalni non-event. Ipak, mora se priznati da se vidi iskustvo u odnosu na većinu drugih takmičara pa cenim da je na tu kartu i prošla.
Zejna - Uh, blago rečeno, skroz sam razočaran. Može se reći da je Zejna ovogodišnji Dženan u kontekstu činjenice koliko je sve promašeno (i on mi je tada bio među favoritima ali je uživo potpuno zakazao). Svašta se htelo ali na kraju je ispao potpuni haos. Ovo je, za mene lično, njen najslabiji nastup. Vokalno je takođe bilo tanko ali tu sam siguran da će se popraviti u subotu. Najtužnije od svega je što mi ova pesma ima potencijal za mnogo više od naših uobičajenih plasmana ali u ovom obliku, ispala bi glatko u polufinalu ESC-a. U slučaju pobede, mora se apsolutno sve promeniti.
Ana Mašulović - Nisam očekivao finale, a opet, nisam ni previše iznenađen. U principu, korektno je bilo.
Đurđica - Još jedna epska nepravda. Pesmi mnogo toga fali. Nije mi bila ni u top 10 kada sam poslušao studijske verzije iako je ovo zvuk koji ja volim i slušam privatno (doduše, počela je da me "radi" malo više pesma nekoliko dana pred PZE), ali nastup je bio veličanstven. Nije mi jasno kako je moguće da muzički stručnjak ne prepozna kvalitet ovde. Svakako nije bila za ukupnu pobedu ali finale je apsolutno zaslužila. Nadam se da je ovo neće obeshrabriti i voleo bih da se vrati na PZE sa jačom pesmom.
Videćemo šta nas čeka u drugom polufinalu. Jedino što mogu da kažem je da se nadam da će sve ovo imati epilog kojim će većina nas na kraju biti zadovoljna. I naravno, glasajte za svoje favorite, jer kao što vidimo......ništa nije sigurno.