Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Kad već poredimo, i My sistem i Jugoslavija su moderne i urbane pesme, i kvalitetom se ne razlikuju jedna od druge. Ali šta vredi kad je stejdžing-nebo i zemlja, onaj Zejnin nastup od sinoć je do te mere degradiran lošom režijom da deluje kao je u njega uloženo 2 i po dinara naspram Felicijinog koji izgleda kao milion dolara. Gotovo neuporedivo, ne možemo se mi nikada ni usuditi da se utrkujemo sa švedskim standardom.
VIdeli bi mi kako bi izgledala nastup Felicije da ga snimaju u RTS studiju- ništa bolji od Zejninog, bio bi nešto sličan Mirni

@whisky Nije baš. Sve je ok sa Fräulein. Pogotovo u Austriji...
(Pečatirano od profesorke nemačkog😊)
Ali on nije kandidat, tako da nema frke. Sve jedno

Last edited:
VIdeli bi mi kako bi izgledala nastup Felicije da ga snimaju u RTS studiju- ništa bolji od Zejninog, bio bi nešto sličan Mirni
Pa i to stoji, ali nemamo ništa od tih "šta bi bilo kad bi bilo" teorija. Niti mi za 3 života ne možemo dosegnuti švedsku i generalno skandi produkciju, niti oni mogu pasti na naš nivo. Najoptimalnije je postupiti u skladu sa mogućnostima, koje koliko god da su male, mogu se ostvariti uz volju izvođača i javnog servisa, pa da to na kraju liči na nešto.

Uh ova slika Lavine ne obećava, upali su u standardnu zamku za rok bendove da misle da je stereotipni nastup rok benda najbolje rešenje. Mislim da to neće biti dovoljno da približe pesmu onima koje ne zanima ta vrsta muzike.

Čini mi se da su Haremke izbegle zamku da se ponove od prošle godine, slika deluje interesantno tako da ćemo da vidimo, sa dobrim nastupom mogu one do pobede.

Brat Pelin, pesma mi se ne sviđa ali slagao bih da me slike nije zainteresovala za nastup, mislim da tu pesmu ne može ništa da izvadi ali videćemo sutra.

Zona ostavlja na mene isti utisak kao Brat Pelin.

Lu-Ka sa 4 densera, ako budu oni ludački pokreti ovo bi moglo da izgleda atraktivno, mada sumnjam da je onaj ples moguće reproducirati :)

Aleksandar slično kao Lu-Ka ima neki nastup videćemo na šta će to ličiti, mada mi slika ne deluje dobro kao kod Lu-ka.

Ostali mislim da statiraju u kukuruzu, klasični nastupi već viđeni 1000 puta, no posle prvog PF ne treba se začuditi ako prođu neki koji ne zaslužuju.

Ali što Eegor ispade sinoć najlaganije i to u slabijem polufinalu a bio je jedan od favorita za pobjedu, ne mogu! :LOL: Dobro ako ćemo realno nastup je bio neviđen mess sa totalno omašenim konceptom - ona ženska i trojica Krajišnika sa sve klupom i fenjerom su bili suvišni (hajde njih trojicu je mogao na LED ekranima ubaciti), frajer koji pjeva o beogradskom klabingu i urbanom noćnom životu na scenu samo što nije stavio i sto sa kariranim stoljnacima, tu je trebalo ići na neko ludilo sa laserima i animacijama, da bude u stajlingu kao da je krenuo na after a ne na Mesamovo poselo... Jednostavno, narod ga ne voli i nema neki stage presence za ovaj žanr (kontam da prosječnom kežualcu djeluje i pomalo creepy) a za to su dokaz dva učešća od kojih su oba flopovi, njegova pjesma bi Desingerici legla k'o budali šamar da ovaj hoće i smije ići na Evroviziju.

Nastavljam dalje, Zejna je bila dobra ali ne i najbolja lol - vidjelo se kako je trema doslovno izjeda no kapiram da će u finalu biti samouvjerenija i rasterećenija jer je probila led, stvarčuga je brutalna i sa ozbiljnom produkcijom, performans je osmišljen top (krindž su mi oni konopci koji se vide dok vise) no režija i kadriranje su mogli biti odrađeni dosta bolje, meni je od cijelog njenog paketa i dalje najproblematičniji naslov pjesme, zašto ali zašto ''Jugoslavija'', zar nisi ženo Božija mogla ubaciti ''Nostalgija, to smo ti i ja'' i vukovi sitni i ovce na broju?

Saška mi je bila oduševljenje večeri i nije me sram reći - i ćorava koka nekad ubode zrno pa tako i naša Janksetina konačno da napravi nešto kršteno nakon onih silnih promašaja kada su je stejžd kiksevi koštali finala i/ili pobjede, atmosferična je pjesma i onaj nastup s jednom kamerom dok se šeta po bini je držao pažnju a za nju se osjetilo da pjeva iz srca.

Back