Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Naš najveći problem je možda što u našem polufinalu imaš već od starta 4 sigurnih finalista. Izrael, Finska, Švedska, Grčka. Znači borba za preostala 6. Po meni Estonija je tu NQ najveći. Belgija mi je isto meh
Kada imaš konkurentnu i pritom kvalitetnu pesmu koja se izdvaja živim nastupom i u koju veruje pre svega nacija koja je šalje, zdušno podržava i stoji iza nje, onda nema brige, čemu?

Nikakve računuce tu nisu potrebne, ne ovako prerano bar, sem da se možda popuni vreme.
A 12.,14.,i 16. maja kada svi stanu na istu crtu, e tek tada prava trka kreće.
Ta Švedska ako se nevaram uz Austriju i prošle godine bila favorit za pobedu i jel' pobedila?
Nije

Ove godine je, meni bar potencijalna pobednica miljama ispod prošlogodišnjih pobednika sa jednom preproduciranom (sterilnom) tipično švedskom pop pesmom po mom ukusu...
Uživajmo u trenutku dan posle i bez prevelikih kalkulacija.
Nikakva kritika naravno, samo se opustimo i uživajmo. 😉🫶

Kraj Mene nije za svakoga, ali šanse jedne nema da budu neprimećeni i da u rekapitulaciji neko kaže 'ju, kad su ovi bili'.
Tek su pobedili, do maja ima da razglabamo dok nam prsti ne otpadnu od kuckanja, samo relax. Još ne znamo ni celu konkurenciju. Tako da samo opušteno, mi smo odabrali najbolje, ostalo ćemo da vidimo.

Ma sve to proizlazi iz neznanja tj. neupućenosti. Prosječni slušaoc na ovom prostorima nema apsolutno nikakvih dodirnih točaka s metalom i zato im je to bauk. A nemaju gdje ni da se upoznaju s tim žanrom tj. mrsko im; jbg, Buba Coreli, Dara Bubamara i ostale bube se još uvijek ne bave metalom (na svu sreću doduše).

Zato je i s te kulturološke strane pobjeda Lavine jako bitan moment i prilika da ljudi, posebno mladi, prošire vidike pa da ova vrsta muzike dobije još pokojeg novog fana.

Haremsice treba da urade neku parodiju od nastupa i da im neko napravi pesmu koje one mogu da otpevaju same, ako treba i sa gomilom pratećih vokala. Nema leba od ovog šlepanja sa nekim pevačam.

Nemojte se jedite oko bolesnih komentara. Pišu ih oni koji svakako neće glasati.
Interesantniji mi je Boris Kargotić, koji je radio kostime za Hurricane, kad komentariše šta se dešavalo u Roterdamu 2021. Evo, ne znam da li da verujem čoveku sa čašom u ruci, ali ako je tačno to što priča, treba biti uporan da momci dobiju pirotehniku kad već ima para

Nemojte se jedite oko bolesnih komentara. Pišu ih oni koji svakako neće glasati.
Interesantniji mi je Boris Kargotić, koji je radio kostime za Hurricane, kad komentariše šta se dešavalo u Roterdamu 2021. Evo, ne znam da li da verujem čoveku sa čašom u ruci, ali ako je tačno to što priča, treba biti uporan da momci dobiju pirotehniku kad već ima para

Ne čudi me da je ovo što je rekao istina, jer i mnogi u fandomu imaju takav utisak, ali iskreno i on se kao dizajner mogao mnogo više potruditi te godine. Oni kostimi su bili mid.

Zato je i s te kulturološke strane pobjeda Lavine jako bitan moment i prilika da ljudi, posebno mladi, prošire vidike pa da ova vrsta muzike dobije još pokojeg novog fana.
Slazem se + iskreno se nadam da ce ovo za efekat imati nova zanimljiva imena na listi za PZE 2027., ne nuzno samo metal grupa vec generalno mladih durgacijih artista koje ce Lavina inspirisati da se oprobaju

Back