Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

I mislim da se malo uvek ovde preterivalo sa ocekivanjima i reakcijama. Mislim i generalno po fanovima. Sve sto dodje iz Svedske i Ukrajine je top, Srbija nikad nema nikakvu ponudu. A mi ponudimo najsire, za svakog po nesto. Pre smo mi svedski sto nego Svedska.

Ponovio bih da mi je PZE dobar, obzirom da ocekivanja imao nisam. Samo da ne bude muljaze oko glasova, i ko god da pobedi zadovoljan sam.

Al dok se moj top, komentari i utisci odobre, ispisa se već 20 stranica. 🤣

Idem sad da gledam top liste fanova na YT, pa komentare na drugim forumima.

LAJK TREKER:
1. Zejna - Jugoslavija 804
2. Harem Girls x Ivana - Bom Bom 745
3. Zona - Čairi 584
4. Brat Pelin - Fräulein 458
5. Lores - Unseen 300
6. Eegor - Klaber 216
7. LAVINA - Kraj mene 200
8. Sanja Aleksić - Ko me proba 178
9. Iva Grujin - Otkrivam sebe 176
10. MIRNA - OMAJA 158
Kosmos Trip - Sve je u redu 156
Aleksandar - Sudbina 154
Đurđica - Moma mala 138
Bella - Trampolina 128
Jack Lupino - Adrenalin 128
Milica Burazer - Svima vama treba mama 128
YANX - Srušio si sve 127
LU – KA - Veruj 115
Aleksandra Sekulić - Kule 110
Ana Mašulović - Zavoli me 106
GEMINNI - Metar sreće 93
Avgust - Jabuka 69
MANIVI - Svaki dan 66
Makao - Daj nam svet 51

Dosta dobrih pesama ima u ponudi. Odabrali su dobre 24 od 152 prijavljene.

Finale PZE-a prenosiće se i na Eurovision YouTube kanalu.

Neke od odličnih iz ponude 👏

Zejna prosto mora biti zvezda jer to zaslužuje. Pesma je fantastična i ona sama je svaki put sve bolja i bolja. Sve se raspada, zato i stoji naziv Jugoslavija. I na kraju ta poruka Unite. Muzika odlična, aranžman odličan, pevanje bez greške... Nadam se sađo da je žiri neće sabotirati zbog znamo već čega.

Od Haremsica nisam očekivao ovo, pesma je dosta ozbiljna i to mi nekako ne ide uz drag act. Ali vozi i super se uklopila Ivana u sve to. Meni je ovo bolje i kompletnije od Aladina.

Broj tri mi je Lavina. Momci su fenomenalno odradili sve, pesma je topčina u svom žanru. Apsolutno se ne bih bunio da oni putuju u Beč.

Eegor me je oduvao ovaj put. Genijalna ideja, lagan i pamtljiv tekst, super muzika. Nadam se samo da neće otići u krajnost što se nastupa tiče, kao prošli put.

I još jedan izvođač koji mi se izdvojio na prvo slušanje je LU-KA. Ovako nešto sam i očekivao od Tam i uopšte nisam razočaran. Čak mi ne smeta ni njegov androgeni vokal.

Saška mi je skroz okej iako apsolutno nije za ESC. Ali je super kvalitetna pesma.

Pesme su generalno dobre, ovaj put nema velikih i neslušljivih promašaja. Recimo da su mi bezveze Manivi, Lores, Mirna, Ana i ovaj Aleksandar.

U stvari postoji jedna koja mi je baš iritantna, Avgust i njegovih šest tona jabuka u tekstu.

U stvari postoji jedna koja mi je baš iritantna, Avgust i njegovih šest tona jabuka u tekstu.
Meni na prvo slušanje prilično dobra, jedna od boljih, ali takođe utisak da pretera sa količinom jabuka. :)

Sto se tice Haremki , ništa novo od Antonica , a takvi tipovi pesama dobijaju 0 od žirija (pogotovo mi , "žiri nas obožava") , a ovoga puta je žiri u SF ESC prvi put , tako da to nikako ove godine .

Lavina, Zona, Avgust i LU-KA još nisu ubačeni na Spotify! Inače coveri su super ali meni baš bode oči što pored naziva pesme stoji PZE 2026.

Lavina, Zona, Avgust i LU-KA još nisu ubačeni na Spotify! Inače coveri su super ali meni baš bode oči što pored naziva pesme stoji PZE 2026.
Ni meni Zona ne izlazi na deezeru kad kucam ime pesme, ali kad ukucam pze 2026 izađu mi sve pesme

Videli od Tommy Casha da je stavio pored svoje prošle godine (Eurovision 2025 Winner) pa mi je ove godine iskočilo još 20 pesama stranih sa naslovom 'Eurovision 2026' (bez winner jer jbg nisu Tommy) izgleda postavio čovek trend, gde mi da ne ispratimou 🤷‍♀️

Back