Spisak za PZE 26 sam po sebi ne znači mnogo. Kao i većina, ni ja nisam imao velika očekivanja u smislu prijava poznatih imena. Možda je to zapravo i dobro, jer osim eventualno Harem Girls, niko nema startnu prednost. Haremke će morati debelo da nadmaše same sebe u odnosu na prošlu godinu, i u pogledu pesme i vizuelnog nastupa, ako žele pobedu.
Razočaran sam što se Džordži nije prijavio, ali verujem da će doći njegovih pet minuta, u to uopšte ne sumnjam. Da se prijavilo neko popularnije ime, poput Teye T., mislim da bi PZE '26 bio samo formalnost, a naš rezultat standardan: glasovi dijaspore i potop kod žirija.
Ovako, svi imaju svoju šansu i neka pobedi onaj ko se izdvoji autentičnošću. Da, autentičnošću, jer godinama me nervira kako naše mejnstrim “zvezde” gotovo horski ponavljaju da čekaju “pravu” pesmu ili onu “namensku za ESC”. Namenska pesma —teška besmislica. Treba biti autentičan, ponuditi nešto nestandardno, a opet zanimljivo i upečatljivo na prvo slušanje. Sve ono što mi je bilo dobro tek posle tri do pet slušanja obično je loše prolazilo na ESC-u.
Volim autentičnost i najviše me zanima šta je ponudio brat Pelin, ali i Đurđica — tu očekujem nešto drugačije i nestandardno. Čućemo ih uskoro.