Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Zejnina poruka mi nema smisla "Ujedinimo se kao Jugoslavija", kao pomiriteljski i univerzalno, a Jugoslavija se raspala 😂😂

Bukvalno poruka radi poruke, kao ae imam matricu mogu da dodam neki tekst bzvz da se uklopi

Zejnina poruka mi nema smisla "Ujedinimo se kao Jugoslavija", kao pomiriteljski i univerzalno, a Jugoslavija se raspala 😂😂

Bukvalno poruka radi poruke, kao ae imam matricu mogu da dodam neki tekst bzvz da se uklopi
Pa njih dvoje se raspadaju kao Jugoslavija na kraju iako bi trebalo da teže ujedinjenju jer je to bolje za oboje (izmišljanje na pismenom iz srpskog be like)

Dosta dobrih pesama ima u ponudi. Odabrali su dobre 24 od 152 prijavljene.

Finale PZE-a prenosiće se i na Eurovision YouTube kanalu.

Neke od odličnih iz ponude 👏

Odakle informacija da su prijavljene 152 kompozicije?

Pa njih dvoje se raspadaju kao Jugoslavija na kraju iako bi trebalo da teže ujedinjenju jer je to bolje za oboje (izmišljanje na pismenom iz srpskog be like)
Da kontam, al opet nema smisla pošto EX-Jugoslovenske države ne teže ponovnom ujedinjenju, čak štaviše sve su udaljenije. Poruka više zvuči defetistički nego optimistično.

1. POLUFINALE

MIRNA - OMAJA

Očekivao sam više pa zbog toga trenutno u žutom. Uopšte nisam očekivao brzu pesmu već neku lepu baladu a dobio sam pesmu koja mi se i ne uklapa baš. Čekam nastup pa će mi se možda i svideti baš ali sumnjam da će ući u uži krug favorita bar što se mene tiče.

Kosmos trip - Sve je u redu
Samo je ok ali ono nit smrdi niti miriše. Neka sredina i lepa pesma za poslušati ovako u kućnoj varijanti.

Iva Grujin - Otkrivam sebe
Jako lepo. Mislim da će ovo ići do finala. Baš dobar paket i ako ovo bude otpevala uživo kako treba biće baš bum.

Eegor - Klaber

Imamo i mi Kaariju za trku! Bravo!
Makao - Daj nam svet

Lepo za slušanje ali mi nije da se šalje na Evroviziju. Trebala mi je ovako neka pesma koja vuče na radost.

Lores - Unseen

Super balada, lepa, ide do finala ali ne verujem da može da pobedi. Verujem da će uživo još bolje ovo zvučati nego audio.

MANIVI - Svaki dan

Podrumara koju bih rado poslao na FSC da mogu haha. Ekstra je zaista i vidim ovo u finalu.

Bella - Trampolina

Loše mi zvuči u audio verziji pa kako ćeš devojko da zvučiš uživo? Nadam se bolje. I ovo krindž bacanja fora u pesmi umesto pevanja nije moj đir. Ti stojiš tu kao konjić na fizičkom??? ✝️✝️✝️✝️

YANX - Srušio si sve

Očekivano od YANX. Lepo i kvalitetno ali nedovoljno dobro da bi ljudi za ovo masovno glasali.

Zejna - Jugoslavija

Favorit ovako na prvo slušanje. Bravo Zejna. Konačno da dođeš sa pesmom koja stvarno ima potencijala da pokida na esc sceni ako se tamo pojaviš! Don't destroy unite!

Ana Mašulović - Zavoli me

Podrum koji očekujem da čujem na internet takmičenjima ne na nacionalnom finalu ali se ne žalim! Može biti grower.

Đurđica - Moma mala

Ovo očekujem da pokida uživo sa ovim etno elementima i ovakvim glasom ali za sada mi je niže rangirana bar na prvo slušanje.

DRUGO POLUFINALE

Aleksandar - Sudbina

Pokidao čovek na prvu! Nikad pre nisam čuo za njega niti znam da li ima neke pesme od pre ali ovo mi je ekstra!
Milica Burazer - Svima vama treba mama

Ma bravo!!!!!! Očekivao sam da me Milica Burazerka pokida i pokidala me! Hvala Burazerko ti si moja pze mama!!!!

Sanja Aleksić - Ko me proba

Jako dobra pesma. Na prvu hvata i lep tekst ima zapravo. Baš mi je lepo legla i nadam se da ćemo je slušati u finalu i ako ovako nastavi da radi pesme mogla bi da se probije na muzičkoj sceni jer joj glas jako dobro zvuči samo još da vidimo kako to uživo radi i da li funkcioniše.

LU-KA - Veruj

Katastrašno. Ne volim da hejtujem ali ovo zaslužuje svaki hejt mogući. Pesma je dobra dok ne počne da peva, ono dobro jako kratko traje jer čim zapeva uši krenu da krvare i dobijam moždani! Ja kao diplomirani teolog kažem - ✝️✝️✝️✝️✝️✝️✝️ 7 krstova za klistir duše.

Jack Lupino - Adrenalin

Jako dobro. Mislim da mi je još bolja jer dolaze odmah posle Luke sa crtom. Treba mi DOPAMIN!

Zona - Čairi

Jako lepo. Očekujem da će se ovo podići još više uživo i da će nekima da postane favorit jer stvarno mislim da ima potencijala da uživo pokida.

Brat Pelin - Fräulein

Očekivao više. Od Eegora sam dobio ono što sam očekivao od Pelina. Žalosno.

Geminni - Metar sreće

Lepo i ima taj neki alt vajb. Moglo je i bolje ali nikad se ne zna možda me na drugo treće slušanje zavoza opasno pošto inače volim ovakav tip pesama. Podsetilo me dosta na Dolores - DISkonekt.

Avgust - Jabuka

Kupio me na moj otac pošten čovek a moja majka carica. :love:

Harem Girls x Ivana - Bom Bom

Očekivano. Antonić iskopirao sam sebe ali haremke vladaju scenom i mislim da će uživo to još bolje da zazvuči ali ne znam da li će biti dovoljno za ESC.

Aleksandra Sekulić - Kule

Dobro počelo ali loše mi se završilo. Ima potencijala da me izvoza jer ovaj deo koji počinje od 1:40 mi se jako dopada. Molim te pokidaj uživo 🙏🙏🙏

LAVINA - Kraj mene

Metal da ode na ESC i da ga pošalje Srbija? Moj san. Ovo je bukvalno Bad Omens što reče @Stefan28. Konačno imamo srpski Bad Omens alooooooo!

Preslusah i ja sada sve pesme, evo nekih moja utisaka. Generalno dobar kvalitet s obzirom da ne znam 90% ovih ljudi. Kvalitet produkcije daleko bolji ove godine. Neki tekstovi su bas kriticni, vidi se da je AI radio prekovremeno ove godine.
Nepopularno misljenje ovde, ali meni najbolja Omaja. Bas mi je catchy, jedna od retkih koju sam zapamtio nakon prvog slusanja, iako sam je cuo prvu. Ne razumem toliki hejt.
Eagor-Klaber mi je totalni hit. Zejna samo ok, preveliki hajp ovde. Harem girls zvuci kao jos jedna pesma od Hurricane, mislim da to vise ne prolazi. ChatGPT bio ne nekim zescim drogama kad je pisao tekst za Trampolinu.

Preslusah i ja sada sve pesme, evo nekih moja utisaka. Generalno dobar kvalitet s obzirom da ne znam 90% ovih ljudi. Kvalitet produkcije daleko bolji ove godine. Neki tekstovi su bas kriticni, vidi se da je AI radio prekovremeno ove godine.
Nepopularno misljenje ovde, ali meni najbolja Omaja. Bas mi je catchy, jedna od retkih koju sam zapamtio nakon prvog slusanja, iako sam je cuo prvu. Ne razumem toliki hejt.
Eagor-Klaber mi je totalni hit. Zejna ok, preveliki hajp ovde. Harem girls zvuci kao jos jedna pesma od Hurricane, mislim da to vise ne prolazi. ChatGPT bio ne nekim zescim drogama kad je pisao tekst za Trampolinu.
Trampolina najgori tekst koji sam čuo u poslednje vreme.

Mislim da Jugoslavija može do top 10 na ESC, a i Klaber... Tako da nije loše. Imamo dve pesme za potencijalni top 10. Prošle godine je sve bilo za maks. 12 - 15 mesta.

Back