Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Auu Wiwići već uradili reakciju na Zorju ... ma bravo.. znači zaintersovani su za nas.... fokus je tu (y)(y)(y)

Izvinite ako sam vam srušio sneška kad sam rekao da Wiwiju plaćaju reakcije, mislio sam da to znate već. :(

Ionako su fanovi povodljivi, lepo da se lizu sa wiwikama da se obrati malo paznja na nas, mada kada vide 36 pesama sledi fras

Poslušao sve pesme dva puta, zadovoljan sam poprilično, mada smatram da ne bi sve što mi se dopalo bilo pravi izbor jer bi se ponešto utopilo u masu pesama na Evroviziji. Odmah nakon prvog slušanja mi je bilo jasno da će mi prvi favorit biti "Muškarčina" na sopstveno iznenađenje, jer mi se retko svidi Sarina i Coby-jeva muzika. Međutim, pesma ima sve ono što smatram da treba da ima brži ESC hit - autentična je, pamtljiva i hitična i kvalitetna, izdvaja se iz mase. Verujem da će Sara prirediti i odličan nastup i eto nama pravog izbora za Torino. 👏👏

Pored Sare su mi se najviše dopale Naiva i Zoe Kida, dva odlična vokala, upečatljive pesme koje odišu posebnom atmosferom i koje želim da slušam još. 👏

Od ostalih bih najpre izdvojio Dušana Svilara čija pesma možda neće zabeležiti veliki uspeh na festivalu, ali verujem da može postati slušana, jako kvalitetna i emotivna kompozicija koja mi poprilično vuče po mnogo čemu na neke od Čolinih lepših balada, baš uživam dok je slušam. Jako je dobro izvedena i veliku emociju ima i pesma mladog Borisa Subotića, a verujem da bi i uživo mogla da ostavi utisak. Uz pomenute među moje favorite stavljam i dve Marije - Mikić i Mirković čije su pesme i više nego prijatne za slušanje, jako lepe i melodične kompozicije. :)

Što se ostalih favorita tiče Angellina ok i hitična, ali samo toliko, malo mi je svega previše tu, a i nisam ljubitelj njene interpretacije, meni tu gotovo uvek fali energije. Zorja mi nije legla, daleko od lošeg, ali ne ostavlja mi jak utisak, nekako mi je već viđeno mnogo puta, a i meni frekvencija njenog glasa u refrenu ne prija baš, nisam oduševljen. Aca Lukas mi je među najslabijima, bez obzira što mi se kao ličnost ne dopada om ima neke stvarno dobre pesme u karijeri (npr "Upali svetlo") a ova nije ni prići njima, potpuno bez utiska.

Preslušao sam većinu i nije da sam nešto pao sa stolice. Ima nekoliko dobrih pesama ali problem je što ni jedna od njih nije kompetitivna. U prevodu, u Torinu nas izvući na svetlo može samo odličan nastup. A jedina koja ima prostor za tako nešto je Sara Jo od koje i očekujem neki sado-seksi nastup kao onomad ko Maruv.

Generalno gledano 36 pesama je zaista previše, čak i 18 u finalu je previše, tako da će finale biti uzbudljivo koliko i sedmica generalnog komiteta Komunističke partije Kine.

Zorja se baš isprsila. :D Ali ne zanimaju nas pare. Tijana imala crnca, Balkanika IDJ, Nevena pilota, Hurricane Zokija...

Mene samo zanima kad će pesme na streaming platforme? Sarina bi već bila svuda da nije RTS

Ja Ivonu skinuo s jutjuba da slušam u Spotify-u, kao da je 15. vek.

Ni Angellina ne gubi vreme!
origami-dragon.jpg

Da li mislite da ce neko uraditi revamp pre pze kao sto je bio slucaj sa HLV? Nek svako pise svom favoritu da je dozvoljeno da pojacaju pesmu kao Hurricane, sad kad su videli komentare :D

Status
Not open for further replies.
Back