Uporedila sam finaliste sa forumskog glasanja od sinoć i onu @pokahontasovu listu, nastalu kombinacijom gledanosti na you tube, discorda i ocjena Eurovision Works. 14 imena se pojavlju ju na obe liste. Kod forumasa nema Borisa i Nadie, na @pokahontasovoj nema Egreta i Stefana Shy.
Obe liste smatram da pripadaju onoj mojoj 1.grupi Fanova Eurosonga.
I zapravo, glavi faktor koji je napravio razliku, pa sam identifikovala 4 grupe glasaca, nije sta se bira i zbog cega jer tu ima mnogo preplitanja. Glavna razlika je sta je kriterij uporedjivanja pa nesto proglasimo vrednim naseg glasa.
Tako:
1.Fanovi Eurosonga uporedjuju sa pesmama sa Eurosonga (lici na Fuego, kopira Maneskin, podseca na Lenu...). Ipak prednost se daje brzim pesmama.
2.Prosecni TV gledala uporedjuje sa uspesnim predstavnicima nase zemlje ( sa Željkom, Marijom, Jelenom). Prednost daju baladama.
3. Moderna Srbija porede sa svetskom muzickom , pre svega rok scenom, ali može i Billie Eillish, ako nema kopije Peppersa.
4.Tinejdz i klincigrupa ne poredi pesme nego gleda ko trenutno liči na tinejdz zvezde. Bitnije je da lici na Selenu Gomez ili Oliviu, pa neka peva sta hoće.
E, sad jeste li razmisljali kako bi izgledala lista 16 finalista Prosecnog TV gledaoca u Srbiji.
Svoju javljam veceras jer cu probati da testiram preferencije gostiju, bracnog para 50+ i rodjake od 37godina.