Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Tićoni se ne šali ovaj put, mark my words..🤓
Tikica dolazi po svoje... 💪💪

tijana-dapcevic-tijana-dapcevic-ula-pansion-prespav-gif-19793210.gif
😂😂

Zaista mi je neshvatljiv RTS i njihova taktika totalnog embarga na snippetse i trailer-e za pesme koje su prošle na NF. Šta će se desiti ako neki izvođač okači 5-10 sekundi matrice, taman da intrigira srbadiju do drugog.

Kao UDBA da su boktemazo, to nije normalno. Prošle godine su neki objavljivali i cele pesme pre samog RTS-a, ove godine kao da se u pesmama nalazi tekst francusko-nemačkog plana za Kosovo.

Meni bi bilo ok da se izbace isečci od 30 sekundi pre objave kompletnih pesama, čisto da se stekne neki utisak. No dobro, sve je do RTS-a, brzo će i taj 2.2.

Desi se da neki završavaju pesme u 5 do 12, pa ni tizeri ne bi bili spremni ranije. Svakako imamo posle mesec dana da slušamo i pričamo o pesmama.

• Like
Reactions: FFM
Meni bi bilo ok da se izbace isečci od 30 sekundi pre objave kompletnih pesama, čisto da se stekne neki utisak. No dobro, sve je do RTS-a, brzo će i taj 2.2.
Mozda ce i da okace u sredu po 5 sekundi pa zato brane izvodjacima

Desi se da neki završavaju pesme u 5 do 12, pa ni tizeri ne bi bili spremni ranije. Svakako imamo posle mesec dana da slušamo i pričamo o pesmama.
Prošle godine je Sara Jo završila "Muškarčinu" dan pred objavu pesama.

Znaci ako posle svega ovoga sto se dogadja stvarno prime tzv. Kosovo, onda smo ga ugasili. Ili bojkot ESCa ili sindrom Jermenija-Azerbejdzan.

Opet kazem, onda ce mnogi traziti isto ucesce: Katalonija, Skotska, Vels, Transnistrija, Juzna Osetija, Nagorno karabah itd itd...

Katalonija, Škotska, Vels ne mogu da traže zato što nemaju svoje nacionalne medijske kuće.

Svakako, sumnjam i da će pustiti ove, ne žele da rizikuju da imaju problema sa Španijom, Grčkom itd.

Za razliku od fudbala i olimpijskih igara, na evroviziji nema polupriznatih država, kao i teritorija koje pripadaju drugoj državi (Farska ostrva, Gibraltar itd.)

Iako nije definisano ugovorom, RTS je zabranio svim izvodjacima da objave ista od pesme prije njih, niti na svojim kanalima spotove. A generalno se zna da u sustini zele sva prava i novac prvih dana od klikova i platformi.

Pa da, sigurno će prva 2-3 dana sve da bude na YT jer je najpopularnija platforma kod nas u regionu, hoće ljudi preglede, trending i komentare, logično, da se ne dijele preslušavanja na više mjesta bar ne u početku.

RTS kanal za ESC ima više od 100 hiljada pratilaca, prošle godine u ovo vrijeme mislim da je oko 40 imao. 👏

Status
Not open for further replies.
Back