Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Meni su i drugi i treci cudni datumi za objavu pesama jer se ne secam da je RTS pustao pesme cetvrtkom i petkom.

Tako da mozda prvi kao sreda ali šesti mi nekako deluje najviše kao oni.

Meni to loše zvuči, a nije mogla ni proći konkurs ako se nije ni prijavila.

@serbia :) Pa izvesno je da će na izboru biti i lošijih pesama od nekih koje su izašle u poslednje vreme na domaćoj sceni, to je i uobičajeno, ali svakako ne treba žaliti što nije neka poput ove među kandidatima.

Meni su i drugi i treci cudni datumi za objavu pesama jer se ne secam da je RTS pustao pesme cetvrtkom i petkom.

Tako da mozda prvi kao sreda ali šesti mi nekako deluje najviše kao oni.

2020. su pjesme izašle u četvrtak.

Da li je moguće da ova pesma nije prošla konkurs? :LOL:

Prošle godine smo imali Megan Markl, ove smo mogli Moniku Beluči

Ja volim Tanju, ali ovo mi je užas. Odakle uopšte to da se prijavila s ovim???

Pa niko nije ni rekao da se prijavila sa ovom pesmom :LOL: Nego mi bilo zanimljivo da prokomentarišem s obzirom na to da pesma traje 3 minuta, da se govorilo da je Tanja kao potencijalni učesnik na PZE a i to što se pominje Beluči u pesmi... Ali svakako ni meni se pesma ne sviđa, tako da se nadam da nije to to...

Ma od tih poznatijih faca (mislim na imena sa pop/rok/folk scene) rijetko ko će se više usuditi da se prijavi za evrovizijski izbor u cilju da pobijedi (ne računam one koji bi došli da promovišu novu stvar, dakle više zbog medijske ispraćenosti) jer su i sami svjesni da publika u Srbiji traži nešto drugačije i ''out of box'' te da se zasitila njihovih standardnih pjesama koje svakako izbacuju a da izmišljaju ''toplu vodu'' ne mogu i ne žele...
Plus, tu je i rizik od neuspjeha u smislu da ne prođu u finale ili ako i prođu da ne ostvare neki lošiji plasman od onoga koga priželjkuju, znamo svi koliko nam je estrada sujetna generalno. :p Takođe, oni sa jačim karijerama koji često imaju koncerte po zemlji i inostranstvu a pri tom su i produktivni što se tiče i izbacivanja novim pjesama i albuma, znaju da bi morali izdvojiti skoro pa 6 mjeseci na promociju samo jedne (evrovizijske) pjesme i da bi im ostale obaveze i poslovi mogli trpjeti zbog toga a možda smatraju da im se ne isplati.

Ma od tih poznatijih faca (mislim na imena sa pop/rok/folk scene) rijetko ko će se više usuditi da se prijavi za evrovizijski izbor u cilju da pobijedi (ne računam one koji bi došli da promovišu novu stvar, dakle više zbog medijske ispraćenosti) jer su i sami svjesni da publika u Srbiji traži nešto drugačije i ''out of box'' te da se zasitila njihovih standardnih pjesama koje svakako izbacuju a da izmišljaju ''toplu vodu'' ne mogu i ne žele...
Plus, tu je i rizik od neuspjeha u smislu da ne prođu u finale ili ako i prođu da ne ostvare neki lošiji plasman od onoga koga priželjkuju, znamo svi koliko nam je estrada sujetna generalno. :p Takođe, oni sa jačim karijerama koji često imaju koncerte po zemlji i inostranstvu a pri tom su i produktivni što se tiče i izbacivanja novim pjesama i albuma, znaju da bi morali izdvojiti skoro pa 6 mjeseci na promociju samo jedne (evrovizijske) pjesme i da bi im ostale obaveze i poslovi mogli trpjeti zbog toga a možda smatraju da im se ne isplati.
Zato što ne razmišljaju kakvu odskočnu dasku može da pruži ESC.

Te poznatije face već sarađuju sa raznim umetnicima na prostoru Balkana (kupuju bugarske i albanske pesme, prodaju pesme i snimaju spotove u Grčkoj ili Turskoj)...

Srbija je zemlja koja povezuje mađarske i rumunske dvojke sa turskim melosom.

Naše poznate face bi mogle da iskoriste našu centralnu poziciju i ESC za neku širu popularnost, ne mora na svetskom nivou poput Maneskina, ali recimo na širem balkanskom nivou...

Poput Brene u Bugarskoj svojevremeno...
Ili i dan danas srećem po Italiji Albance koji mi odmah spominju Cecu i Draganu, čim čuju odakle sam.
U početku sam sa gađenjem odgovarala kako ja to ne slušam, a danas, posle nekih 15 godina, mislim kako je šteta što tu slavu svojih narodnjaka svojevremeno u okruženju Srbija nije umela dovoljno da unovči.

Naše poznate face ne moraju da se drže bivše Jugoslavije i njene dijaspore kao pijan plota...

No pretpostavljam da je to danas teško i zamisliti, dok neko prvi ne probije led...

@Milica
Da, pa upravo to - ne znaju niti ih pretjerano zanima bilo šta vezano za ovo takmičenje, najviše iz razloga što smatraju da im dodatna popularnost nije neophodna pošto se zadovoljavaju time što su poznati u ex-yu i balkanskoj dijaspore po Evropi...
Velika većina njih su klasične interesdžije pa bi gledali koliki profit bi imali od pojavljivanja na Evroviziji te da li bi više izgubili ili dobili u smislu da li bi im bilo vrijedno truda, novca i vremena koje bi uložili oko višemjesečne organizacije i pripreme samog nastupa od 3 minuta, donekle mogu i da razumijem da bi za one koji rasprodaju dvorane i hale na pola godine unaprijed sam odlazak na Eurosong zahtjevao dosta odricanja i poslovnih angažmana ali svakako da i oni koji bi se prijavili možda bi to uradili na nagovor menadžera a ne zato što sami žele. :sneaky:

Status
Not open for further replies.
Back