Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Ljudi su postali nestrpljivi eto sta je u pitanju.

Dok sam ja nestrpljiv zbog zreba za polufinale.

Slažem se sa Eric Cartmanom, samo je mogao malo da ne opali ovoliko. Oduvek mi je Luke bio simpa, i muzika skroz ok, ali malo treba da se suzdržavamo komentara o nečemu što ne poznajemo. Ne menja se mišljenje preko noći, ili nekog vremena. Evrovizija, kao i sve ostalo je evoluiralo kroz godine, što može verovatno primetiti i na sopstvenom primeru, tako da komentar baš i nije bio na mestu. Opet, čekam tu pesmu da procenim, ali me strah hejta stranaca, ako dođe do njegove pobede, i ovo se prenese. Pa ima da ga lansiraju momentalno.

Najviše mi bude žao, što smo ga i mi kao fanovi toliko puta spominjali, i priželjkivali a ono pljuc pa pravo nam u usta. Ali ne na seksualan način.
Ne brini se. Taj nece nidje….ni finale nece videti na PZE

Ljudi oplakao sam na ovu debatu oko Tijane Dapčević. Vi ste genijalni, nego da pišem ovima iz rts-a da puste 2.2 u 00:00 podaviće se ovde ljudi na temi
Mrm kada pročita da neko ne navija za Tiću
200.gif

Meni je samo čudno što nema Zorje ove godine, gledajući prošlogodišnje učesnike koji su ostvarili dobre rezultate na PZE-u... Nekako mi je djelovala najviše zagrijano za Evroviziju i to naročito po završetku nacionalnog izbora, snimala je vlogove o svojim utiscima sa takmičenja, sprijateljila se sa Cinanom i vukla se sa njim po Beogradu, učestvovala u onom Wiwijam-u ili kako se već zove... Sve mi je ukazivalo na to da će se vratiti i ako sam za ikoga mislio da je siguran povratnik rekao bih da je to ona, doduše možda je i imala u planu ali nije našla adekvatnu pjesmu koja bi bila barem u rangu ''Zorje'' pa je odustala. :censored:
Takođe, Saru sam priželjkivao opet vidjeti mada su svakako bile male šanse da se opet dogodine prijavi, možda bi se i usudila na takav korak ali je shvatila da je bolje iz marketinških razloga da pauzira (koju) godinu, dok se u potpunosti ne slegnu utisci od lani.
U vezi sa Anđelinom, ona mi je pozitivno iznenađenje na spisku s obzirom da zbog treme nije mogla ni vizuelno ni vokalno da zablista, pretpostavljam da je u međuvremenu radila na sebi kako bi poboljšala svoj scenski doživljaj i da je ovaj put baš naoštrila kandže i to sa pjesmom koja više odgovara njenom senzibilitetu (nadam se da je slow ili middle tempo), uostalom kao i Tijana koja sigurno ima kvalitetniju stvar od onog pjesmuljka mada mi nijedna od njih nije neki potencijal ali eto vidjećemo kako će proći.
Što se tiče druge dvije povratnice - Zejne i Ivone, iz nekog razloga ovdje očekujem nešto više, Zejna je rekla da puca na visoko i to ovoga puta sa bržom numerom pa jedva čekam da vidim kako će to ispasti a za Ivonu bih rekao da će biti isti ili sličan žanr tako da ne sumnjam da će opet biti radio-friendly hitić.

Znalo se da ne moze da napravi nista jer ima odvratan karakter i sa njom niko nece da radi a nije pevacica za komercijalu.

Mada i Ildi Karahmet je svanulo kasnije tako da ko zna.

Dobro je što ove godine nema dosta balada, ni muških ni ženskih, barem sudeći po imenima izvođača i nazivima pjesama... Od žena bih rekao da ova Nađa ima baladu (vidim da joj je muziku radila Kristina Kovač, jury friendly alert?!), izvjesna Jelena Vlahović za koju prvi put čujem i Doris Milošević, od muških Igor Stanojević, Princ, Subotić i Filip Žmaher... Ono, nemam ništa protiv domaćih balada ali da bi bile konkurentne za Liverpul produkcija mora biti na nekom većem levelu, kako ne bi bile okarakterisane kao ''balkan ballad'' od kojih se svima diže kosa na glavi.
Prošle godine su muške balade doživjele potop, ako se ne varam sve su ispale u polufinalu a jedino je Acin ''Oskar'' prošao, doduše i na Evroviziji se desio sličan fijasko, iako su sve bile u finalu i solidno prošle kog žirija publika ih je sahranila tako što svi zajedno ne sakupiše ni 10 poena lol (izuzev Poljaka, doduše njegova nije klasična). :p
Takođe, nadam se da prošlogodišnji neuspjeh neće demoralisati Igora Simića da odustane od prijavljivanja, hoću da se pojavi opet sa nečim poput ''Ples za rastanak'' koja je bila top!

Dobro je što ove godine nema dosta balada, ni muških ni ženskih, barem sudeći po imenima izvođača i nazivima pjesama... Od žena bih rekao da ova Nađa ima baladu (vidim da joj je muziku radila Kristina Kovač, jury friendly alert?!), izvjesna Jelena Vlahović za koju prvi put čujem i Doris Milošević,
odakle ti to za Doris?
Jeste da je ova pesma stara ko Biblija, ali isti je autor i aranžman kao sada, verovatno će nešto u tom fazonu i sad doneti
od muških Igor Stanojević, Princ, Subotić i Filip Žmaher...
Princ će imati etno pop, Subotić je već rekao da će biti brža pesma
Ono, nemam ništa protiv domaćih balada ali da bi bile konkurentne za Liverpul produkcija mora biti na nekom većem levelu, kako ne bi bile okarakterisane kao ''balkan ballad'' od kojih se svima diže kosa na glavi.
Slažem se
Prošle godine su muške balade doživjele potop, ako se ne varam sve su ispale u polufinalu a jedino je Acin ''Oskar'' prošao, doduše i na Evroviziji se desio sličan fijasko, iako su sve bile u finalu i solidno prošle kog žirija publika ih je sahranila tako što svi zajedno ne sakupiše ni 10 poena lol (izuzev Poljaka, doduše njegova nije klasična). :p
Takođe, nadam se da prošlogodišnji neuspjeh neće demoralisati Igora Simića da odustane od prijavljivanja, hoću da se pojavi opet sa nečim poput ''Ples za rastanak'' koja je bila top!
Slažem se za Igora, "Ples za rastanak" je jedna od najboljih pesama sa Beovizije / PZE, a i nastup je bio sjajan

Izjednačena su mi polufinala po imenima ovako odokativno (iako za dobar dio njih nikada nisam čuo), možda mi prvo malo jače djeluje jer su tu i Anđelina i Tijana s jedne kao i Luka i Filip s druge strane pošto se najčešće spominju među fanovima kao izvođači koji bi mogli imati kvalitetne pjesme (plus Princ), u drugom su mi zapali za oko Zejna, Ivona, Milan Bujaković, Uraganke i Frajle (plus taj Džipsi o kojem baš ništa ne znam).
Isto mi se čini da će u prvom biti više balada a da će u drugom preovladavati brži ritam i po koja rok stvar ovako na slijepo, al' će vidimo. :)

Znalo se da ne moze da napravi nista jer ima odvratan karakter i sa njom niko nece da radi a nije pevacica za komercijalu.

Mada i Ildi Karahmet je svanulo kasnije tako da ko zna.
Nikada mi se nije svidjala ta Zorja i imao sam utisak prosle godine da je bila ubedjena u pobedu…ali prc 🤭

Status
Not open for further replies.
Back