Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Stefan Shy, Boris i Nadja
I ja bih rekao da su to najslabije karike, mada Mattia i Angela nisam siguran koliko će scenski moći da prodaju pesmu.

Boris će ovaj put da ima definitivno bolji nastup, on sad već ima iskustva.

Šta mislite, ko ima najveći "potencijal" da izvisi?
Pa sve zavisi od nastupa, ali na tapeti su Italijani, Nađa, Boris i Stefan Shy
Chegi mi je okej, ali ja ovo u polufinalu vidim i da može i ispred Angelline da bude po broju zbirnih glasova

Pa sve zavisi od nastupa, ali na tapeti su Italijani, Nađa, Boris i Stefan Shy
Chegi mi je okej, ali ja ovo u polufinalu vidim i da može i ispred Angelline da bude po broju zbirnih glasova
definitivno ne treba otpisati Angellinu kao potencijalni NQ

ona se prošle godine mučila, tek 7. je bila u polufinalu (6. kod žirija i 8. kod publike), doduše nastup je evidentno bio loš.

Осим младих Ураганки нисам преслушавао остале песме.

Boris je isto relativno nepoznat i nakon godinu dana, većina ga je videla na prošlom PZE-e pa opet sada .. ova pesma meni se više dopada, i imaće sigurno bolji nastup, i iza njega možda sada stoje i neki uspešniji ljudi, ali on je i prošle godine imao lepu pesmu (bez obzira na nastup) i od žirija (pesma je više za žiri bila) je dobio 0 poena
Tijana i Gift su prošle godine bili nagrađeni poenima za finale, ne bi trebalo opet

Осим младих Ураганки нисам преслушавао остале песме.
You gonna make a lot of friends here

Shocked Red Bull GIF by Rosanna Pansino

Ja baš mislim da ni Tijana nije za otpisivanje, iako se meni lično njena pesma ne sviđa
Tijanu jedino ako žiri dobro nagradi.
Ne bih ni ja uopšte Tijanu otpisivao za finale.
Ja bukvalno vidim RTS kako Tijani (a i Frajlama) svakako daje bar neke bodove, to je ta ekipa izvođača koja će imati večni kredit kod RTS-a, i tehnički su najpoznatija imena na festivalu za neku širu (a i stariju) publiku.
Baš zato što su tako prošle godine nagrađene Tijana i Ana Stanić, ja mislim da će Tića biti i ove. Plus ona 100% zakucava s pevanjem uživo i popraviće utisak o pesmi u odnosu na ovaj studijski snimak.

Za Borisa sam skloniji da verujem da će proći više nego da neće.

Ja ne znam da li bi mogao da prebolim da Boris ispadne po drugi put (iako mi se njegov prvi pokušaj i nije toliko svideo)

Ne bih ni ja uopšte Tijanu otpisivao za finale.
Ja bukvalno vidim RTS kako Tijani (a i Frajlama) svakako daje bar neke bodove, to je ta ekipa izvođača koja će imati večni kredit kod RTS-a, i tehnički su najpoznatija imena na festivalu za neku širu (a i stariju) publiku.
Baš zato što su tako prošle godine nagrađene Tijana i Ana Stanić, ja mislim da će Tića biti i ove. Plus ona 100% zakucava s pevanjem uživo i popraviće utisak o pesmi u odnosu na ovaj studijski snimak.

Za Borisa sam skloniji da verujem da će proći više nego da neće.
Prošle godine su Giftu dali više poena od žirija nego Tići :ROFLMAO:

Ja baš ne vidim scenario da ide dalje, čak i što ima kredit nije ni njima u interesu da se Tića kao fosil pojavljuje svake godine.

Inače, čitam ove izveštaje koji su procurili i primećujem da se budžet RTS-a za Evroviziju smanjio u odnosu na prošlu godinu, naročito kad je PzE u pitanju:

2022. godina
- PzE: 233.000 evra
- ESC: 219.000 evra
Ukupno: 452.000 evra

2023. godina
- PzE: 140.000 evra (smanjenje za 93 hiljade)
- ESC: 270.000 evra (povećanje za 51 hiljadu)
Ukupno: 410.000 evra (smanjenje za 42 hiljade)

Takođe, iz izveštaja se vidi da je PzE (uz novogodišnji program) jedini program koji zabavna redakcija RTS samostalno producira, te je Upravni Odbor u svom izveštaju istakao kako je Pesma za Evroviziju "dokaz kako RTS ima i ljudske i tehničke kapacitete da samostalno proizvodi kvalitetan peogram"

Elem, i dalje mi bode oči ovo debelo smanjenje budžeta za PzE, da li to može uticati na kvalitet programa i u kojoj meri?

Prošle godine su Giftu dali više poena od žirija nego Tići :ROFLMAO:

Ja baš ne vidim scenario da ide dalje, čak i što ima kredit nije ni njima u interesu da se Tića kao fosil pojavljuje svake godine.
Pa ok nisam ni mislio da će joj sad prosuti tipa 7 bodova, ali kao neki poenčići (a na štetu tamo nekih rendom anonimusa iz opšte perspektive) mi nije nerealno, a možda neki bod ubode i od publike, pa se kao nakupi i u nekoj računici se provuče. Nije mi sigurna za finale, ali nije mi ni za instant otpisivanje.

A da je nisu hteli, uzeli bi Kebu ili Gocu La umesto nje 😁 Mislim da žiri Tiću dobrim delom posmatra i kroz prizmu toga da je Zoe Kidah radila pesmu i da kroz to učestvuje kao autor.

Elem, i dalje mi bode oči ovo debelo smanjenje budžeta za PzE, da li to može uticati na kvalitet programa i u kojoj meri?
Not necessarily - veoma je moguće da se dosta novca saseklo u nekim neefikasnostima ili ako su prošle godine kupili novu opremu, a koriste je i sada.
Sjajno je to što se povećao budžet za ESC jer tu nema toliko improvizacije nego se tačno vidi sve uloženo.

Tijana jedino prolazi ako je i ona dobila poziv od RTS-a kao Zejna, i ako su joj rekli ajde dođi pevaj šta hoćeš u finalu te mi guramo😅
Verujem da će profesionalno izgledati i da neće imati treme, ali opet ako se Tijana na bilo koji način progura, onda neko od nepoznatih i novih i ko ne stoji iza njih nemaju šanse (Nađa, Boris, čak i Baloš)
Dati Tijani 7 i naviše poena je besmisleno u ovakvom polufinalu i sa ovakvom konkurencijom a pritom još gore ako kod publike dobije 0

Ps. Nemam ništa protiv žene, neka i pobedi xD
Nego ako prošle godine, u JAKO slabijem polufinalu u ondosu na ovu godinu u kom se nalazi, i sa okej nastupom nije mogla barem na ime i harizmu da izvuče barem 1 poen na televotingu, onda sada nema smisla da se gura

Last edited:
Not necessarily - veoma je moguće da se dosta novca saseklo u nekim neefikasnostima ili ako su prošle godine kupili novu opremu, a koriste je i sada.
Sjajno je to što se povećao budžet za ESC jer tu nema toliko improvizacije nego se tačno vidi sve uloženo.
Može biti. Nabavke određene opreme je svakako bilo, to i Bujošević tvrdi u svojim dokumentima.

Meni je ipak najdraže što je PzE čista produkcija RTS-a, njegovo čedo, a ne neki "tange-frange tamte-vamte" aranžman sa kojekakvim firmama poput Mirkovića.

Status
Not open for further replies.
Back