pt Portugalija 2025: NAPA - Deslocado

I meni je ona najbolja u ovoj konkurenciji. I uopsteno mi je odlicno. Jos samo da to dokaze uzivo.

Pored nje mi se dopada jos i Josh - Tristeza, iz 1. pf-a.

A mislim da bi mogao biti zanimljiv evrovizijskoj publici Peculiar - Adamastor.
A Cantadeira - Responso à Mulher i ovo bi moglo biti zanimljivo.

Bravo za Portugal 👏😍
Na prvu mi se baš dosta toga sviđa: Peculiar, Xico Gaiato, Henka, Capital de Bulgaria, Diana Vilarinho, Josh, Fernando Daniel
+ A Cantadeira, Du Nothin ... Pola spiska xD
Naravno da nisu svi esc materijal, ali ovakav nacionalni izbor baš prija.
Henki je muziku radio čovek poreklom iz Srbije??
https://www.musicestonia.eu/mentorid/mirza-radonjica

Catarina Pereira, a la Canta por mim + Mea culpa je zapravo Henka? E ovo je stvarno transformacija

Istina ili nagadjanje?
Ona sa tim pesmama su mi jedne od najomiljenijih.

Nije izgleda, samo je pisala muziku i tekst, išao sam na FB i Insta da provjerim

Aha. Na ovoj slici sada je nisam prepoznao, a video sem da ima potpisano Cat Pereira. A i ovaj zvuk mi ne ide uz nju.
Mada bih voleo da se opet prijavi. ☺️

Catarina Pereira je ipak Henka samo, bivša Catarina Pereira Mea Culpa je sad Catarina Clau? E pa znate šta

Eto Srbin radio Henkinu pesmu. Zanima me kako na našem nf nema tako neka moćna rokačina kao IWDU, nego sve neki njanjavi rok bendići. Jedino Kenijevci, ali ni njihova pesma ne može prismrdeti Henkinoj.

Portugal muzika je prelepa a jezik za slusati jako grub .

A što se tiče pesama, slažem se sa forumom, baš je dobar festival ove godine.

1. Josh - Tristeza
2. Henka - I Wanna Destroy You
3. Xico Gaiato - Ai Senor!

I Wanna Destroy You
mi je malo metal za početnike/ ljude koji inače ne slušaju metal i voleo bih da je malo tvrđa, ali ima keči refren što je prikladno za Evroviziju. Ako izaberu jednu od ove tri, biću zadovoljan.

Po svemu sudeći ide Portugal opet u top 10. Odmah su me kupile Tristeza i Deslocado, predivne pesme i odmah se čuje dobar materijal za žiri. Dobra je i Henka, ali nije pod moranje da pobedi pored ovako raznolikog izbora.

Nisam stigao da preslušam baš sve pesme ali od onoga što sam čuo.

1. Henka
2. Peculiar
3. Josh

Ufff Josh - Tristesa mi je predivna i ima neke premoćne momente, mislim da me više radi i od Henke.

Ima finih pesama, pogotovo indie i alternative, ali bez nekog ESC potencijala. Ove 4 mi se izdvajaju i mogao bih da ih zamislim na ESC sceni.

Henka - Ovo je tako atipično za Portugal i zato mi je možda i zanimljivo, više nego zbog same pesme.
Josh - Lepo, dobar dinamički razvoj i definitivno su neki delovi pesme najež. Valjda će to i vokalno biti na nivou.
Peculiar - Vrlo alternativno, dopada mi se mistika kojom pesma odiše i instrumentalne deonice.
Fernando Daniel - Njega baš volim, lepa je pesma, ali imam utisak da njegov fantastičan vokal nije baš došao do izražaja.

Šta znam, Henka mi je zanimljiva samo jer iskače u odnosu na ostale pesme u smislu zvuka i ritma. Retko kad na FdC čujemo nešto što se baš bitno izdvaja u odnosu na standardnu ponudu, tipa Conan, Pongo e Tristany.

Ima dosta pesama koje nikuda ne vode, a ovako na blic jako mi se sviđaju Tristeza i Ai Senhor!, obe su mi baš dramatične i odlične za scenu.

Interesantan FdC kao uvek, dosledan sebi. 4 pesme sam izdvojio kao nešto što bi se na ESC isticalo (zvezdicama obeležene).

* Xico Gaiato – Ai Senhor!
Veoma kvalitetno i konkurentno.

* JOSH – Tristeza
Ova mami i ima potencijala za scenski nastup.

* Peculiar – Adamastor
Podseća na Žoaa Borša od lani. Vrlo dobro.

TOTA – á-tê-xis
Veoma interesantna struktura pesme. Čudi me da se loše kotira kod fanova.

A Cantadeira – Responso à Mulher
Ovakve pesme samo na FdC se mogu čuti.

emmy Curl – Rapsódia da Paz
Nepredvidivo, svaki trenutak se desi nešto novo.

NAPA – Deslocado
Jako prijatno slušanje.

bombazine – Apago tudo
Volim ove indie poludisko pesme.

* HENKA – I Wanna Destroy U
Refren mi je slabiji od predrefrena. Bilo bi nešto drugačije od Portugalije da ovo pošalju.

Bluay – Ninguém
Umiruje. Jako mi se sviđa horsko pevanje.

Diana Vilarinho – Cotovia
Lepo je, ali fali nešto.

Capital da Bulgária – Lisboa
Isto kao Diana. Zanimljiv naziv izvođača, pretpostavljam da se zove Sofija pa je fora.

Inês Marques Lucas – Quantos Queres
Sviđa mi se instrumental.

Rita Sampaio – Voltas
Dobar vajb, ali tanko.

Du Nothin – Sobre Nós
Isto kao Rita.

Margarida Campelo – Eu sei que o amor
Neloš kapućino.

Jéssica Pina – Calafrio
Još jedan pristojan FdCovski kapućino.

Fernando Daniel – Medo
Meh.

Luca Argel feat. Pri Azevedo – Quem foi?
Agresivno mirno.

Marco Rodrigues – A Minha Casa
Ova je jedina koja mi se baš ne sviđa.

Back