pt Portugalija 2025: NAPA - Deslocado

OK "Ai Senhor!" mi je jedna od, ako ne i najbolja pesma cele ESC sezone. Fenomenalna gradacija i etno elementi koji ne zvuče stereotipično. A bogami na "Adamastor" nije daleko, FdC kidalica. Španci gledajte i učite.

Kad su izašle pjesme, zalijepio sam se samo za Henku i kao "ma to je to Portugalci, šaljite nju" i sad sam tek poslušao Tristeza po prvi put kako valja i izazvala je buru emocija u meni. Ako uspije uživo to izvesti kako valja i ako ga izaberu Portugalci, definitivno je kandidat za visok plasman.
Malo što u svijetu muzike može čovjeka tako naježiti kao ta portugalska melankolija.

Koliko je lepa ova kapućino pesma, a i lepo su se izdvojili sa pregledima. Ne bi bila šteta da pobede, ovakav gospodski zvuk baš pristaje Portugalu.

Izvinjavam se fanovima pesme, ali meni bi ovde poslati Henku bilo potpuno nerazumno s obzirom da je ovaj jedan od najjačih FdCova skorije.

"Tristeza" se slažem da ima to nešto evrovizijski što treba iskoristiti, iako mi je "Ai Senhor!" ubedljiv lični favorit.

Slažem se. I ja želim da Portugal nastavi da šalje "ono nešto" po čemu su prepoznatljivi, pre svega da pesma bude na portugalskom jeziku.
Ali i prošle godine Joao Borsch je imao odličnu pesmu dok na sceni je bio bez energije, harizme, života. Tako da ako Henka zaista bude među najboljima uživo, neka bude i ona (iako je pesma na engleskom xD)

Jao koliko kida Henka ljudi moji 😍 Jako želim da pobedi.

Van nje svidele su mi se:

Fernando Daniel - Medo
Josh - Tristeza

Ostale pesme su mi fine, tipičan zvuk za Portugal, chill pesme uz koje mogu da vajbujem ali ne i da ih upalim svesno dva puta.

Izašla slika sa Joshove probe, izgleda kao da se drži za striptiz šipku 😭 Pa gde nađe Ninu Kraljić da kopira...

Očekivah više od Ai senhor nastupa, a on u nekom Conan Osiris shaman edition pokušaju...

Ova druga korektno al ništa spec.

Slatko je ovo Joshovo lebdenje sa šipkom, očekivah malo magičnije pevanje ali možda je i do zvuka u strimu, ma dobro je u suštini

Back