pt Portugalija 2025: NAPA - Deslocado

Da mi je neko rekao da ce odredjena drzava da uprska jace nego mi, ne bih mu verovao, osim sto su izgubili veliki potencijal za esc (mada ja nisam voleo pesme ni od josha ni fernanda) zaista su poslali najgoru pesmu godine uz to

Sistem glasanja im je užasan. Ova pesma mi se uopšte ne sviđa, navijao sam za Henku.

Užas izbor na kraju, em što su poslali nešto nekonkuretno, em mi ni ovde nisu pobedili, em su razvojili EX YU države na My Eurovision Scoreboard...

Generalno mi je FdC veliki non-event ove godine, jer su me glavni favoriti razočarali uživo pa me ovo uopšte ne tangira, ali ova nepostojeća pesma vrišti ispadanje.

Žiri sabotirao Henku, a uz onak 3 balade koje bi bez problema prošle u finale, oni pošalju ovaj DOA

Ako Bošnjak sada bez Henke kao konkurencije i sa flop Portugal pjesmom u polufinalu ne prođe u finale zbog svojeg mid flop nastupa i deračine na kraju, onda stvarno ne znam najvećeg ESC fana koji si pucao u nogu kada je otišao na Eurosong

blondi-braknanevidjeno (1).gif
Ako ništa drugo, možemo reći da su nas Portugalci ove godine ipak pobedili wtf izborom. Bez obzira na nastupe, a posmatrajući konkurentnost samih pesama, imaju Fernanda, Josha, Henku, Peculiara i pošalju ovo? 💀 Žalosno. Makar ih možemo markirati kao siguran NQ u prvom pf-u pored Slovenije.

Sviđa mi se pesma, ali neće mi biti žao kad ispadne u pf-u jer su imali 3, 4 zicera.

Portugal mogli ste u top 5 nemam komentara za izbor .

Nakon što sam gledao oba polufinala, sinoć nisam bio u prilici da gledam finale, ALI I BOLJE, tačno bih pizdeo od glasanja i maltene rendom pobednika koji tako isplivava. Ovako sam samo iznenađen, prevrnuo očima i razočarao se. Nisam bio za medu Fernanda, ali tek nisam bio ni za ovo lol, baš bedak. Da nisu imali bolje pa ajde, ali baš je bilo opcija, kao što svi i konstatujemo. Sasvim finu selekciju pesama su ove godine imali.

Portugalski fanovi se sad osećaju verovatno kao mi prošle nedelje. A možda im je i gore jer suoni barem imali par pesama za levu tabelu i top 10, a možda čak i mnogo više uz bolji nastup za Tristezu.

Najviše mi je krivo zbog Ai Senhor. Pesma mi je odlična i mislim da je imala solidan potencijal za sjajan i dramatičan nastup, ali ono što smo videli u formi pričanja priče mi je totalno upasivilo celu atmosferu. Uopšte nisam očekivao da će ostati u pf.

Da li sam jedini kome se ova pjesma zapravo sviđa? Izgleda da jesam.

Meni portugalski jezik i njihove balade bude nevjerovatnu melanholiju i nostalgiju za nečim dalekim/prošlim, nisam ljubitelj agresivnijih ženskih baladetina kao što je ''Grito'' ali ovako nešto nježno i sjetno/tužno poput pjesama koje su imale Klaudija i Elisa u prethodnim godinama obožavam.

Pročitah da se u pjesmi radi o želji za povratkom kući i svom gradu iz tuđine a s obzirom da se trenutno pronalazim u pjesmi itekako me je dirnula. 😩

Teško da će se ovo iščupati iz televoting only polufinala jer će pretpostavljam većini ljudi biti dosadno kao i recimo Azerbejdžan od prije dvije godine iako je zanimljiva činjenica da oni ovih ranijih godina kod publike u polufinalima solidno prođu tj. ne provuku se ali zato u finalu dožive potop, jbg šteta što će Portugalci prekinuti ne tako kratak niz vezanih finala.

Pored Henke, Mede i Josha oni odaberu ovaj smor od tri minuta, pakao.

Back