Serije

Za vikend sam odgedala Diario de un gigoló na Netflix-u. Za moj ukus malo previše seks scena, ali priča odlična! Preporučujem. Španci zaista znaju da snime seriju.

Preporučujem seriju 1923. Ona je kao nekakav prequel serije Yellowstone odnosno sequel 1883. Osobno mi se nije nešto dopao Yellowstone iako je ultra popularan u Americi. S druge strane 1883 i 1923 su mi fantastične.

1883 govori o naseljavanju Amerike te odlazak na zapad.
1993 je vrijeme Velike depresije.

U planu je i 6666/The Four Sixes gdje će biti radnja biti na teksaškom ranču.

Ako još tko zna kakav film ili seriju u vezi nastanjivanja Amerike...

Ove serije pripadaju nekom kao novom valu vesterna.

Da li neko gleda Culk on Earth na Netflixu? Zena je fenomenalna. Saznao sam za nju preka videa na instagramu sa iseccima iz njenih serija.

Odgledao sam - super je serija. Naročito ono spominjanje Technotronic-ovog singa "Pump Up The Jam" što naravno nema nikakve veze sa pričom; već u trećoj epizodi sam čekao kad će pesma. :ROFLMAO:

• Like
Reactions: FFM
Drugi deo sezone serije You je 😨 twist su predobro odradili i svaka preporuka. Cetvrta sezona je krenula da bude jedna od losijih ali sada kada se zavrsila mozda je ovo postala najbolja sezona ikada👌

Preporuke za nemačku seriju Kleo (Netflix). Genijalan mix špijunske akcije, triler momenata i komedije.

Pogledah treću sezonu Outer Banks, mislim da mi je to trenutno omiljena serija koja se i dalje snima. Fenomenalna.

Preporuke:
Ko voli špijunsku akciju - Spy/Master, skroz dobra rumunska mini serija;
Ko uživa u over the top kostimiranim ljubić dramama - Bridgerton;
+
preporuka za treću sezonu (i čitavu seriju) - The Great.

Manifest drugi dio zadnje sezone nemojte ni gledat. Nist s nicim. Ili ako vam je bas dosadno, pogledajte je pa da vidite da ipak postoji nesto dosadnije od vase dosade

Nisam gledao, ugasio sam posle 3 minute prve epizode sezone lol odmah sam skontao da su usrali sve level Lost.

Pogledao juče šestu sezonu Black Mirror.

Prva epizoda odlična, smejao sam se kao kreten, mada priča malo reciklirana iz epizoda prethodnih sezona.

Druga i treća epizoda toliko mračne da sam se skenjao na maks 💀

Četvrta epizoda je, za mene, najbesmislenija epizoda cele serije i ubedljivo najgora.

Peta epizoda malo otišla u drugi pravac, pod etiketom "Red Mirror". Meni je odlična!

Nije revamp Squid Game iako koncept deluje slicno. Zapravo je zasnovana na mangi, i koliko sam primetio, citajuci komentare, poprilicno ju je ispratila. Osim jedne sitnice na kraju, koja je izostavljena, a moze biti cliffhanger za potencijalnu trecu sezonu (iako postoji i spin-off manga koja dodaje prici, pa eto tako ne znam, mozda ce se nadovezati, da dodatno pojasne pojedinosti). Ali koliko god konfuzno, nerazumno, i besmisleno delovalo na trenutke, zapravo mi je koncept odlican, tj sama ideja, i kako su to sproveli u seriju. Naravno mora se zaokruziti do samog kraja, mozda cak i pogledati objasnjenje kraja mange, koje, opet daje malo bolji osecaj da ipak nije nista toliko besmisleno koliko deluje isprva. Bez da spojlujem ko nije gledao, tople preporuke.

Ponovo podvlacim da skoro skroz prati mangu, uz taj manji izostanak potpunog objasnjenja kraja, sto je zaokruzeno u prvobitnoj prici, a ovde ostavljeno kao mozda potencijal za narednu sezonu. Koja se na kraju mozda i ne desi, vec je eto to i bio samo easter egg, da zainteresuje ljude, jer i bez daljeg, prica se moze apsolutno smatrati krajem sa drugom sezonom.

Samo zbog posla nisam odgledao u 3 dana, pa mi se razvuklo na nekoliko slobodnih dana u desetak dana.... Da, zanimljiv je taj koncept, poprilicno, ali nije ni slicno eto npr Squid Game-u iako deluje. Ne bih stvarno da spojlujem jer se moze povesti podugacko objasnjenje, ima dosta twistova, ali generalno od samog pocetka do kraja - mind blowing!

Svima od srca preporučujem aplikaciju što se tiče serija i filmova. Ranije sam imao problem da beležim sve u glavi šta sam gledao, šta ću gledati. Ovde imate sve da označite čak da čitate i ocene, da se zapratite i razmenjujete utiske. Mnogo je praktična, jer kad god nešto vidim odmah umemorišem na listi gledanja i super je stvarno. Jako dugo ništa gledao nisam ,bindžujem Survivor kao manijak ali imam nekoliko preporuka.
Triptych , Behind her eyes.
Smiley
ako vam treba razonoda i razbribriga. To sam pogledao skorije.
Što se filmova tiče The menu, Barbarian, Gone, Loving adults.

Attachments

• IMG_20230716_234808.webp
    IMG_20230716_234808.webp
    2 KB · Views: 4
To je korisna stvar. I ja sam konačno napravio letterboxd profil, doduše više za neku ličnu evidenciju filmova koje želim da pamtim (mislim da tamo nema serija).

Ovih dana nemam baš puno vremena ni volje da se posvetim dužim serijama, pa preporučujem poslednje što sam pogledao pre nego što sam odjavio Netflix - Inventing Anna. Snimljena je po istinitoj priči (+ dodatno nafilovana). Ima devet epizoda, lagana je i zabavna, idealno za letnju razbibrigu i gledanje u par navrata.

Volim ove Period drame da gledam, a ova mi je tako lagana za pred spavanje da pustim. Britanska porodica koja je bankrotirala sele se na Krf da bi započeli nov život. Estetika cele serije mi jako prija, priča lepa, da se osećate prijatno dok gledate.
Mana mi je to što je radnja u Grčkoj, a nijedan lik skoro da ne govori grčki. 😂

IMG_2833.webp

Imate neke preporuke za dobar sitcom? Ne mogu više da vrtim ispočetka Big Bang Theory i Mom :D

Back