Serije

Voleo bi da opet pogledam Parks and Recreation ali je nema na Netflixu, a ne da mi se traziti na druga mesta.

I ja volim Bridgertons serijal, malo mi je šteta što idu tolike pauze između sezona, mada pretpostavljam da i pored samog snimanja tu ima još dosta posla i okolo. Taj prequel o queen Charlote jedino nisam gledala, možda pogledam u međuvremenu dok ne izađe treća (valjda krajem godine treba). Zato sam svih osam knjiga "slistila" gotovo u jednom dahu. :D

Jao danas sam uzeo opet HBO Max jer mi je jeftinije preko operatera da plaćam. Regularna cena 200 kruna za mesec (8 evra), preko T-Mobile je cena 110 kruna (4,5 evra).

Idemo bindžovanje Mom po peti put :D

Nakon dugog iščekivanja, stigao je prvi zvanični trejler za seriju „Poziv“, neizvesni i uzbudljivi triler, za koji vlada veliko interesovanje posebno zbog glumice koju ovdašnja publika retko ima priliku da gleda.

Nakon 15 godina, proslavljena glumica Mirjana Joković vraća se domaćoj produkciji i to u seriji koja će imati pretpremijeru na prestižnom Sarajevo film festivalu, događaju koji se održava od 11. do 18. avgusta.

U seriji snimljenoj u produkciji RTS-a i "Brand Vision"-a, Mirjana Joković tumači ulogu bivše policijske inspektorke Anice Reljić koja radi u kol-centru mobilnog operatera. Upravo će njen lik dobiti jedan poziv koji će joj promeniti život i trgnuti je iz svakodnevice.
Pored Mirjane Joković, uloge tumače i: Uliks Fehmiu, Snežana Bogdanović, Ana Franić, Miloš Timotijević, Isidora Minić...

Gledaoci RTS-a imaće priliku da od jeseni uživaju u ovoj seriji.

У септембру ће Новости поново покренути избор за нај глумачки пар из ТВ серија. Гласаће се и овог пута само на порталу Новости.рс, и награда ће поново бити додељена било на ФЕДИС фестивалу на јесен или на Филмским сусретима у Нишу, као што је то некада била традиција између 1968. и 2013.

Од поновног успостављања ове награде, 2020. године, признања су добијали:
2020 - Оља Левић и Лука Рацо за улоге у „Игри судбине"
2021 - Милица Милша и Владан Савић за улоге у истој серији
2022 - Милица Павловић и Милош Тимотијевић за улоге у „Певачици 1“

Ја очекујем да и овог пута после годину дана паузе награда заврши у рукама глумаца који су тренутно у „Игри судбине“, ипак се о тој серији и даље непрестано прича током целе године. Тако да би логично било да веће шансе за добијање признања имају Драгана Мићаловић и Стеван Пиале него Сандра Бугарски и Дарко Томовић. Најмање шансе да добију то признање имају Милша и Данило Челебић за улоге у конкурентским „Закопаним тајнама“.

Peta sezona What we do in the shadows je odlična 😀 uopšte ne gubi serija čar sa svakom sezonom

And Just Like That. WOW, mislio sam da aktuelna sezona fejk nastavaka ne može biti gora od prve, međutim ovo je stvarno novo dno. Nemaštovito, reciklirane priče i likovi, još tuplje pc i woke foliranje, gluma šokantna. Što je najgore i ove epizode potpisuju originalni producenti i bukvalno mi nije jasno šta je s mozgom (ako isključimo keš). Rekao sam sebi posle prvog SATC filma da ću iskulirati svaki budući nastavak i, naravno, nisam uspeo da se iskontrolišem i izignorišem sve do sada snimljeno. Filmovi su stvarni bili tupi i isprazni, osim par nekih duhovitih dosetki uglavnom sa Samanthom u glavnoj ulozi, ali ovaj sequel stvarno debelo ubija u pojam i pi*a po originalnoj priči i seriji.

Počeo da gledam Amazonovu seriju Jury Duty, gde su na suđenju svi ljudi glumci osim jednog čoveka koji misli da se odigrava pravo suđenje. :D Baš je kul za odmaranje mozga.

Wow, zvuči baš zanimljivo, baciću pogled.

Posle Depp vs. Heard suđenja sam ostao sapreviše znanja o američkom pravnom sistemu :D

Krećenova nova serija 2 Oktobra od 21h. Superstar kanal. Ukupno 20 epizoda.
POSETA

Trenutak istine u istražnom zatvoru: Četiri tragične sudbine koje ostavljaju bez daha u novoj domaćoj seriji "Poseta". Jedinstven format čine četiri priče inspirisane realnim događajima

Serija „Poseta“ vodi nas kroz sudbine četvoro potpuno različitih ljudi koji u istražnom zatvoru čekaju na svoj trenutak - trenutak istine ili oslobađanja. Svaka od četiri priče predstavlja zaseban mini serijal od po četiri epizode koje će se emitovati od ponedeljka do četvrtka, od 21 čas. Petkom će u istom terminu biti reprizirana cela priča, odnosno sve četiri epizode, dajući priliku gledaocima da „urone“ u priču kao u film.

Ne liči ni na jednu domaću seriju

Kako jedan od reditelja serije, Veljko Mićunović, ističe, „Poseta“ ne liči ni na jednu domaću TV seriju i gledaocima će pružiti jedno neočekivano, novo dramsko iskustvo.

Ovo je Mićunoviću prvi TV projekat na koji se čekalo dugo godina, i za koji je uspeo da okupi odličnu glumačku ekipu sa preko 100 glumaca iz regiona. Među njima su Boris Isaković, Luka Grbić, Ozren Grabarić, Krešimir Mikić, Ksenija Marinković, Izudin Bajrović, Miloš Tomotijević, Uliks Fehmiu i mnogi drugi.

Jedna od glavnih glumica u prvoj priči "Reka", Snežana Bogdanović, smatra da je cela serija veoma neobična i da je proces priprema i proba veoma drugačiji:

Od Slovenije do Makedonije, velika glumačka podela. Ponovo čujemo sve jezike i dijalekte, družimo se i stvaramo zajedno - kaže ova glumica.

Prva priča, kojom započinje ceo serijal, nosi naziv „Reka“. U njoj se mladi fudbaler, zvezda u usponu, budi u bolnici ne sećajući se prethodne noći. Saznaje da su njegovi prijatelji poginuli u saobraćajnoj nesreći i da je on, kao vozač, osumnjičen.

Kad procitam Igra sudbine, uhvati me neka jeza. Toliko iritantna ''serija'' i svi ti rezimski glumci.
Ako su nekad i nekom bili zanimljivi ,pa hajd prva sezona ,pa i druga možda. Sve nakon toga je totalno zaglupljivanje neviđenih razmera.
A što se tiče režimskih glumaca bolje reći podobnih bilo za režim ili za ekipu koju finansira nova.rs i N1 (učestvuje u finasiranju projekata na Nova.rs) , e pa između sviju njih nema nikakve razlike. Plaćeni su da glume. I mogu da se dele samo spram onog šta glume. Dobar ili loš senario, dobra ili loša gluma i uluga i tako. Uostalom mnogi od njih glume gde god,npr Kojo i čitava ekipa. Glumi, plaćen je i ćao zdravo. Treba živeti i preživeti, pa ti odbijaj uloge onda. A pošto ih se naštancalo po raznim akademjama koliko hoćeš lako je naći zamenu očas posla.
Naprimer ja sam odgledao i gledaću dalje mnoge od naših vrhunskih serija koje radi produkcija superstar i koprodukciji sa stranim ili nekim našim medijskim kućama jer drže itekakv nivo. Šra više odlične su , a neke su ugledale i svetsko tržište. Takođe osvojile su i region.
A megalomanska Igra sudbine čujem od ljudi koji su je gleali i obožavali da im više ne pada na pamet to da prate. Pređene su sve granice.

Zanimljiva je mini serija The Super Models o supermodelima osamdesetih i devedesetih (Naomi, Christy, Cindy i Linda). Lepo upakovano u četiri epizode, sa dosta arhivskih snimaka, njihovim intervjuima i komentarima sagovornika sa strane. Nisam neki poseban zaluđenik za modu, ali je interesantno s obzirom na to da su devojke nezaobilazan deo pop kulture tog doba i definitivno preporučujem ukoliko nekoga zanima (pošto je Apple TV većini nedostupan, rešenje su torenti).

Back