Još jedna odlična sezona i finale iste. 2 i po sata je prošlo kao da je pola sata, nekako mi serija konstantno drži pažnju, uprkos pojedinim manjkavostima u vidu ispraznih konverzacija. Glavni utisak je vrlo emotivno finale, u par navrata sam zaplakao. Dustinov rastanak sa Edijem me je razneo, koliko god Edi bio čudan i ekstravagantan lik, nekako mi je na kraju ostavio utisak hrabrog i dobrog čoveka i nadao sam se da će ostati član ekipe. Drugi momenat-Max.

Ozbiljno sam se istresirao i šokirao kada ju je Vekna skoro dokrajčio, da se El nije umešala, njena smrt bi mi bila ozbiljan udarac, obzirom da mi je od početka druge sezone jedan od omiljenih likova. Takođe, Lukasova gluma i emocija u ovom momentu-wow. Nensi, Stiv i Robin bukvalno dream team, takođe ih mnogo gotivim i hit mi je što mi je Nensi u prvoj sezoni išla na nerve, a sada je totalno gotivna i pravi badass.

Potpuni mindfuck mi je bilo saznanje da je Vekna zapravo Jedinica i ceo taj plot mi je bio za nepoverovati, nisam takav scenario uopšte očekivao. Deo sa Hoperom i Joyce u Rusiji mi je bio nešto manje interesantan, ali prijatno iznenađenje Nikola Đuričko kao Jurij, izvrištao sam.

Rekao bih da ovo finale zapravo najavljuje konačni obračun sa Veknom i Naopakim svetom, sli u suštini ne očekujem da mi peta sezona nadmaši četvrtu, prvenstveno jer su nekako te poslednje sezone serija generalno blagi downgrade, ali videćemo. Sve u svemu-od prve epizode prve sezone do sada, maksimalno sam uživao.