si Slovenija 2024: Raiven - Veronika

Pa nece ziri sigurno nekog da preskace zbog "korumpiranog emitera", 80 posto clanova zirija su ljudi koje ESC ne interesuje, dosli po dnevnice i toliko. Do njih ovakve informacije ne dolaze, a i ako dodju, irelevantne su. Setimo se samo onih par dvanaestica za Azerbejdzan iz 2022, koji je dokazano namestao tad.

A sto se tice Slovenaca, vec drugu godinu zaredom zakazuju pa otkazuju EMU. Meni je to ok imajuci u vidu da su cesto birali neke totalno nekonkurentne stvari u moru dobrih pssama, ako ne znaju da odaberu, prosto nek prepuste nekoj komisiji to, samo nek to pravno uokvire prvo.

A čime se objašnjava biranje "nekonkurentnih stvari" u "moru dobrih pesama"?

Šta znači na nekom festivalu znati odabrati?

Potrefiti čiji ukus konkretno? I kako znamo da bi nešto što nije odabrano negde bilo konkuretno?

Ne volim ovakav pristup, ne razumem ga do kraja možda...

Bolje da su imali NF, prvo što bi imali koncept Veronike na sceni pa bi znali šta da očekujemo u slučaju Malmea, a drugo što mislim da su šanse da bi svakako pobedila.

Sve u svemu glupa kontraverza jako

Slažem se sa Poky, jedino što nisam uopšte siguram da bi pobedila, zavisi ko bi se još takmičio...

Jedino je 2016. godine bila blizu pobedi kada je u spoer finalu izgubila od ManuElla za 100 i nešto glasova, ali je ukupno stiglo jako malo glasova tada..

2017 je ušla kao trećeplasirana u pf 2, u finalu je završila takođe trećeplasirana, imala je oko 10 000 glasova manje od BQL i oko 2000 glasova manje od Omar Naber.

2019 je ušla u super finale sa Zala i Gašper, od kojih je tmao imala oko 3000 glasova manje..

Po njihovim rezultatima se vidi da su birali prilično nekonkurentne pesme preko NF, ubodu jednu konkurentnu pesmu jednom u 5 godina i uglavnom budu nebitni cele sezone, prošle godine se već video napredak.

Po njihovim rezultatima se vidi da su birali prilično nekonkurentne pesme preko NF, ubodu jednu konkurentnu pesmu jednom u 5 godina i uglavnom budu nebitni cele sezone, prošle godine se već video napredak.
A čekaj, a zašto neko glasa za to zašta glasa?
U čemu je caka tu?
To je sutra i ESC publika, valjda...

evo šta će biti ako Srbija sada dve godine za redom bude pri dnu na primer, jel treba da se ukida festival?

Slovenci imaju tendenciju da me iznerviraju sa glasanjem na EMAi (pogotovu zadnje dve gde mi je favorit završavao na drugim mestima uz par drugih, konkurentnijih opcija od izabranih)

Tako da možda bolje i interno nmp, ili da promene način nacionalnog izbora tako da poludela publika ne izglasa srednjoškolce, uz dužno poštovanje.

A čekaj, a zašto neko glasa za to zašta glasa?
U čemu je caka tu?
To je sutra i ESC publika, valjda...

evo šta će biti ako Srbija sada dve godine za redom bude pri dnu na primer, jel treba da se ukida festival?
Uopšte ne razumem o čemu pričaš, njihovi rezultati prethodnih godina govore sami za sebe. Prošle godine se nisu proslavili možda, ali su ostali upamćeni i imali su veliki hajp, za razliku od godina pre.

Uopšte ne razumem o čemu pričaš, njihovi rezultati prethodnih godina govore sami za sebe. Prošle godine se nisu proslavili možda, ali su ostali upamćeni i imali su veliki hajp, za razliku od godina pre.
Pa pričam o tome da je malo bezveze da se ukidaju fetsivali jer kao biramo nekonkuretno, zašto taj neko glasa za nekonkuretno, zapitam se samo...

Uvek sam za postojanje festivala, ali ako par godina za redom imaš veoma loše rezultate očito da mora da se desi neka promena u strukturiranju festivala.

Lea Sirk i Zala+Gašper su bili korektni izbori koji su imali svoju publiku i hajp.

Omar Naber, Ana Soklič i LPS niđe veze
pa znam ali to kaže Poky, ja poznajem esc fanove koji obožavaju Anu, ja je ne volim, ali neću zbog toga reći da je nečiji izbor loš, za njih je to super izbor...

A Lea Sirk je potučena po telvotingu na EMA...bila je treće mesto...tako da je sve to nekad ovako, nekad onako, malo mi je glupo da se zbog izbora koji je naprvaljen šteluje način izbora, ali dobro...

Uvek sam za postojanje festivala, ali ako par godina za redom imaš veoma loše rezultate očito da mora da se desi neka promena u strukturiranju festivala.
Hoćeš li i za PZE reći isto, nakon 2 godine ako bude tako, ili je to mali niz prema tvom poimanju?

Ponekad cilj opravdava sredstvo

Cilj: dobar rezultat
Sredstvo: jačanje žirija u odnosu na publiku koja glasa za nešto što je u kontekstu ESC nekonkurentno

Primer iz udžbenika: Šanel na Benidormu

Naglasak na ponekad, nije često, ali ima primera. Popularnost i mali tvt su često faktori u tako nečemu.

2020. sam jedva prežalio što ova pesma nije pobedila na Emi. Imao sam priliku da pričam sa ovom devojkom, to jest preko poruka i stvarno je predivna kao osoba, rekla je da se više ne bi prijavljivala iz razloga što je bilo nekih malverzacija na toj EMI, makar se ne bi prijavila u Sloveniji. Kaže da je Ana bila grozna prema njoj i ponašala se jako umišljeno i arogantno. Inače devojka priča nas jezik jer joj je majka iz Bosne.

A čime se objašnjava biranje "nekonkurentnih stvari" u "moru dobrih pesama"?

Šta znači na nekom festivalu znati odabrati?

Potrefiti čiji ukus konkretno? I kako znamo da bi nešto što nije odabrano negde bilo konkuretno?

Ne volim ovakav pristup, ne razumem ga do kraja možda...
Mozemo mi da pricamo o ukusima do sutra, ali priznaces i sam da nije bas pametan potez odabrati Omara Nabera 2017. pored nekoliko pesama koje bi bar finale donele. LPS je takodje teski promasaj i to rezultat pokazuje, koliko god ja voleo tu pesmu.

@Stefan28 imao sam priliku da popricam sa njom u nazalost neobjavljenom intervjuu (kad je ESC otkazan nije bilo poente kaciti jer je bi bio promasen kontekst), i mogu da kazem da je jedno divno stvorenje zaista, dugo smo pricali (generalno te godine je EMA jako lose uradjena), i rekla je da je svakako zadovoljna i da se nada da ce mozda nekad otici na ESC. Kad vec ocigledno prelaze na interno, nadam se da im je i ona u prici za neki dalji period.

A za Anu inace, u slovenackim medijima sam video da je imala neke ispade vise puta dosad.

Mozemo mi da pricamo o ukusima do sutra, ali priznaces i sam da nije bas pametan potez odabrati Omara Nabera 2017. pored nekoliko pesama koje bi bar finale donele. LPS je takodje teski promasaj i to rezultat pokazuje, koliko god ja voleo tu pesmu.
Pa znam ali čekaj onda organizovanje NF gubi svaki smisao, ako ćemo praviti predikcije koga želimo od prijavljenih da pobedi...to osećam često i ovde na PZE, kao imamo prijavljene i kao spustiće to žiri, ja ne vidim poantu u takvom fetsivalu, meni je to pomalo čak tužan i ružan pristup...ali ajde, možda grešim...

Meni je LPS ultra simpa, ali takva pesma jednostavno ne sme da pobedi na bilo kojem festivalu.

July Jones, Batista Cadillac, Luma... sve su to pesme koje bi se, po mom mišljenju, u najmanju ruku borile za 11.-12. mesto u pf, a moguće i prolazak

Back