rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Da li je po vama ok što Neda Ukraden nije dodelila niti jedan poen Konstrakti u finalu?
I da li biste voleli da vidite Nedu Ukraden kao predsednika našeg žirija u Torinu na Evroviziji?

Nije ok, jer joj se navodno dopala i prema njenim rečima, zaslužila je poene, štaviše i svih 12. Njeni poeni su mogli da odluče i pobednika, pa bi to njeno kalkulisanje i mućkanje glasova moglo nekog da ošteti.

E vidiš, ja ne vidim to tako.. Slično se desilo Zorji, sa onom drugom članicom žirija..
Žiri ne zna unapred šta može da odluči pobednika, u tome i jeste poenta..
Ne treba biti jednoumlja u žiriju, jer čemu onda pet članova, onda bi bio dovoljan jedan..
A pritom i da je bilo izjednačeno od publike i žirija, ne bi Nedina nula odlučila nego baš broj dobijenih dvanaestica od žirija.. Zar ne?
Naravno možda je 0 baš drastično, ali opet ne vidim to kao neki, koliko čitam, isključivi osuđivački..
Svako u žiriju glasa po sopstvenom nahođenju, a ne da proračunavački našteluje glasove, barem bi tako trebalo biti..

Pa ovde se upravo i radi o tome. Dakle, nije joj dala nulu jer je mislila da pesma ne zaslužuje poene, već zato što je bila ubeđena da će joj drugi članovi žirija i publika dati dovoljno. Dakle, to je pogrešno i nema veze sa jednoumljem.

Elem, hajde da se o tome diskutuje u temi nacionalnog izbora. Ova tema je za Konstraktin "put" ka Evroviziji nakon PZE.

Ona druga članica žirija je Konstraktina prijateljica. Aca je već izvukao sliku sa instagrama i s tim će na sud

Vrv je htela da prepuste publici odluku. ICS je svakako dobilo žiri, ali da je Sara dobila tvt, ona bi otišla. Što mu opet dođe štelovanje rezultata, znači no no.

Čekaj, zar žiri nije u prednosti u odnosu na publiku kod izjednačenja?

Zamisli ideš na sud zbog neodlaska na ESC, a jedan od glavnih dokaz ti je fotka sa nečijeg Instagrama :confused:

Publika ima prednost, ali je u ovom slučaju to potpuno nebitno. Nema poente dati nekom nulu samo da bi se "promešale karte". Teoretski, nijedan član žirija ne bi smeo da zna kako su drugi glasali, mada pošto sede zajedno, vide reakcije i kuda sve to vodi. Ali odluka se ne može prepustiti publici na taj način što ćeš nekom dati nulu, jer baš to može da odluči, i da se onda publika na kraju ni ne pita.

Da pa ja rekoh, nije samo glupo kad je rekla na glasanju "da malo promešam karte", nego i sutradan retorika tipa svidela se meni Konstrakta ali sam znala da će da joj daju top bodove pa sam kontala da ja nisam morala. Obrazloženje level Viki kad kaže Saši Popoviću zašto nije glasala za nekog u ZG, kao evo pa ostali su, ja sam htela ovog drugog da podržim. 🤦‍♂️

I ja imam osećaj da joj se ova pesma nije dopala..
Znate kako mi sada gledamo malo jednostrano, meni se ova numera dopada dosta, ali kao performans više iskreno, ali ako se na primer uzmu vokal i kompozicija, vrlo je upitno kako bi žiri trebalo glasati.. Koji su kriteriji?
Ako žiri glasa, onako eto šta mu se dopada, čemu onda žiri uopšte, u njemu onda može sedeti svako od nas i glasati za ono što mu se dopada, čemu onda 50% vredi takav žiri koji glasa nasumično kao i cela publika..kriteriji neki moraju postojati, ali ovo je sada jako kompleksno da se objasni i razmotri...

Publika ima prednost, ali je u ovom slučaju to potpuno nebitno. Nema poente dati nekom nulu samo da bi se "promešale karte". Teoretski, nijedan član žirija ne bi smeo da zna kako su drugi glasali, mada pošto sede zajedno, vide reakcije i kuda sve to vodi. Ali odluka se ne može prepustiti publici na taj način što ćeš nekom dati nulu, jer baš to može da odluči, i da se onda publika na kraju ni ne pita.
Ona je bila predsednik žirija, čemu služi presednik onda, ako ne da koordinira tim panelom?

I ja imam osećaj da joj se ova pesma nije dopala..
Znate kako mi sada gledamo malo jednostrano, meni se ova numera dopada dosta, ali kao performans više iskreno, ali ako se na primer uzmu vokal i kompozicija, vrlo je upitno kako bi žiri trebalo glasati.. Koji su kriteriji?
Ako žiri glasa, onako eto šta mu se dopada, čemu onda žiri uopšte, u njemu onda može sedeti svako od nas i glasati za ono što mu se dopada, čemu onda 50% vredi takav žiri koji glasa nasumično kao i cela publika..kriteriji neki moraju postojati, ali ovo je sada jako kompleksno da se objasni i razmotri...

Ma, kod nas barem je žiri tu više da se onako RTS-ovski vide neke (pretežno) old skul glave da se stvori utisak poverenja i većeg legitimiteta glasanja. Eventualno da se saseče nečija kupovina tvt glasova ili neki iracionalni hajp javnosti na neku bezveznu ili neadekvatnu pesmu.
I bolje/adekvatnije/savremenije probran žiri bi zapravo bio samo zbir 5 pojedinačnih nasumičnih glasova, ko da je većina nas na ovom forumu manje savesno glasala od njih...
Al eto, forme radi.

• Like
Reactions: Mrm
Back