rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

⬆️ Istina, i sve i da tu stvarno bude upadljiva crna/siva rupa, imaće je tipa 20 nastupa i delovaće kao neki difolt, kako god da bude izgledalo, za 99% gledalaca će delovati da su tako hteli i da to tako treba, baš to.
Ali deluje mi da će sunce situaciju morati *nekako* da reše.

Ako je trebalo ubaciti nekoga u poslednjem trenutku, nije loše da bude glumica... ipak je to performans i mora se biti skoncentrisan pod pritiskom...

Od ovih priučenih performera u finalu - jedan je zaboravio na vodu, a drugi skakao pre vremena...

A izmedju ostalog, oni koji prvi put gledaju nece znati da je uopste predvidjeno da se sunce okrece, mislice da to tako treba
Nije problem sto se ne okrece vec sto nece biti led ekrana na kojima je verovatno trebao da bude prevod

Ja ću sutra doživeti nervni slom iskreno kad vidim na slikama "What (prazno zbog sunca) hair?" :D

Još veći wtf :D Megan Markl i what _______ hair u pozadini, jači utisak u 13 sekundi nego polovina učesnika u celoj pesmi.

A za BG 2023 Nacionalni stadion, kakvo pitanje.

Dakle, očekujem da će na engleskom biti ispisane pojedine fraze iz teksta koje su ujedno i najbitnije/najzanimljivije i najupečatljivije za gledaoce te da se smjenjuju sa desne i lijeve strane ekrana u krupnom fontu kao što su to uradili Italijani 2018-e, nikako ne prevoditi cijeli lyrics i štancati ga jer je pitanje da li bi sve stalo i izgledalo bi prenatrpano te vizuelno-estetski neprivlačno, em što je bespotrebno prevoditi neke pojmove poput jetre i slezine a pri tom ni oni koji solidno poznaju engleski a da im nije maternji pitanje je koliko ih zna te organske termine da translejtuju na prvu...
Iako sam otpočetka bio za to da se bukvalni prevod prikazuje u dnu ekrana sitnim slovima sve dok nismo saznali da to ipak neće biti dozvoljeno, sada smatram da je i bolje iz razloga što bi publici kraj malih ekrana koja ne razumije ni riječ srpskog jezika to samo odvlačilo pažnju od nastupa i dodatno ih bunilo pa bi još više otežali strancima da shvate poruku i smisao pjesme.
Kompletna pažnja i glavni fokus moraju biti na Konstrakti i njenom horu ''starih Latina'', ovdje se sve vrti oko toga da li će njena jedinstvena i nesvakidašnja interpretacija zaintrigirati ljude dovoljno da se udube u cijelu priču do kraja pjesme i da zamišljeni i pod utiskom sami sebi postave neka pitanja ili ne.
Po meni imamo spreman paket za Evroviziju još od PZE, ništa ja tu ne bih dir'o izuzev par nekih finesa koje bi se trebale popraviti - grafika, kadriranje i rasvjeta su ovdje jedne od najjačih karika u lancu a meni su top, koreografija i kostimi takođe su pregenijalni kao i bitisanje bokala, lavora i peškira, trebala bi samo uvježbati da bude malo samovjerenija i skoncentrisanija na tako specifičnu izvedbu da bi joj široki auditorijum povjerovao a istovremeno ležerna i opuštena. Rizik bi bio bilo šta dodavati/izbacivati jer bi se tako narušio osnovni koncept performansa i njegova unikatnost.
Hajde neka nam je sa srećom sutra na prvoj probi, trebaće nam! :)

Nije problem sto se ne okrece vec sto nece biti led ekrana na kojima je verovatno trebao da bude prevod
Eh, verovatno... Ne znamo to, mozda bas nije. Kapiram da ce se prilagoditi do polufinala, cak iako bude morala pozadina malo da se promeni. Nece sigurno sve prepustiti slucaju, koliko god sve sada delovalo haoticno, ipak je EBU ozbiljna organizacija da bi pustili sve noz vodu sa crnim rupama.

Šta se sve izdešavalo za ove dve godine, ništa me ne bi iznenadilo. Samo da se niko ne povredi...

Tonight Show Yes GIF by The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Back