rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Tako je, u 🇦🇲 kad bi bila ESC isto bi bilo tako, ali opet 🇦🇿 jeste kao domaćin dobio ovacije..
Stvar je u tome što je tamo bilo više lokalnog stanovništva nego euro fanova u Areni, nego što to inače bude... Isto se dešavala i u Moskvi 2009, i u malo blažem obliku u Tel Avivu 2019...
Ne slažem se uopšte Švedska,Rusija,Azerbejdžan,Turska,Albanija čak i Makedonija dobili su i u toku same pesme ovacije i velike aplauze nakon izvodjenja,čak i Španija je dobila odličnu reakciju publike.
Dakle dobili smo 0 poena od Azera i publike i žirija,znači definitivno im se naša pesma i nije nešto dopala,recimo videli ste reakciju Azera za Konstraktu kako svi znaju pesmu i na srpskom jeziku,ta pesma ih je kupila kao i većinu zemalja,dok ova pesma 2012.godine nije bilo nešto što oni vole logično...

Ne slažem se uopšte Švedska,Rusija,Azerbejdžan,Turska,Albanija čak i Makedonija dobili su i u toku same pesme ovacije i velike aplauze nakon izvodjenja,čak i Španija je dobila odličnu reakciju publike.
Dakle dobili smo 0 poena od Azera i publike i žirija,znači definitivno im se naša pesma i nije nešto dopala,recimo videli ste reakciju Azera za Konstraktu kako svi znaju pesmu i na srpskom jeziku,ta pesma ih je kupila kao i većinu zemalja,dok ova pesma 2012.godine nije bilo nešto što oni vole logično...
A Balkanika im se dopala, i žiriju i publici, svašta...

Inače kada ste Jermeniju spomenuli,čudno da nisu učestovali oni te godine,recimo u onako delikatnom trenutku u Srbiji je bila Albanija 2008.godine kao iznenadjenje,dok sovjetske zemlje kada su domaćini,uvek zemlja sa kojom su u losim odnosima,ratovima ne ucestvuje. U Rusiji nije bilo Gruzije,u Bakuu nije bilo Jermenije,dok u Ukrajini nije bilo Rusije. To je dokaz da ipak naše podneblje i Balkan,kao i zapadne zemlje evrovziju manje dozivljavaju u tom smislu kao politiku,već evrovziju gledaju kao nešto što SPAJA LJUDE,zakopaju se ratne sekire i slavi se muzika i zabava,svi su tada super makar,dok sovjeti bivši...

A Balkanika im se dopala, i žiriju i publici, svašta...
Balkanika je naravno bliža Azerima,do duše mislim da je samo žiri glasao za njih,tu su i Bugari,Albanci što je i logično jer i oni vole i imaju sličnu muziku tu etno muziku,dakle kada šalješ Balkaniku tu gadjas protor bivse Jugoslavije,Grke,Bugare,Azere,Turke to je njihova soljica caja,Konstrakta je mnogo bolje prosla od Balkanike,jer je gadjala sve i svi su se tu pronasli,dok u onome sto izvodi Danica Krstic se sigurno nece pronaći u tom vajbu neki Estonac,Maltežanin ili Englez to je jasno..

Pa Srbija nije ratovala sa Albanijom.
Nije ratovala,ali nije bila u idealnim odnosima,što se ako se sećaš veoma dobro pokazalo svega nekoliko godina kasnije na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija,tada nismo igrali sa Kosovom,nego Albanijom pa se dogodilo sta se dogodilo,takodje nismo u losim odnosima sa Svajcarskom pa se desavalo sta se desavalo..
Nažalost pojedinci umeju i mogu uvek sve pokvariti,takodje secate se u januaru 2008.godine sta se desavalo u Beogradu i paljenje ambasade,skandiranja svakakva,dakle tada ako se secas i beovzija je odlozena,dobro je da se uopste i odrzala,bila je jako napeta situacija i super da smo u takvoj godini mogli i evrovziju i sve odlicno organizovati,nije bila prijatna situacija bas te 2008.godine.

Da, kakve veze Albanija ima @KONSTRUKTOR - e, a 🇦🇲 i 🇦🇿, a joooj tu nema priče da će svaki sledeći put ko god od njih pobedi i bude domaćin, ova druga zemlja odustati istog trenutka, to nemoj da te čudi mi trunku...

Da, kakve veze Albanija ima @KONSTRUKTOR - e, a 🇦🇲 i 🇦🇿, a joooj tu nema priče da će svaki sledeći put ko god od njih pobedi i bude domaćin, ova druga zemlja odustati istog trenutka, to nemoj da te čudi mi trunku...
Meni je to glupost,uprkos svemu to je MUZICKO TAKMICENJE,NE POLITIČKO!
Makar bi tako trebalo biti,i daa uopste ne volim sovjete bivše na ovom takmičenju,Gruzija je bila podla 2009.godine sa onom pesmom i provokacijom,ali zato su Belorusi tek seljaci i primitivci ispali pre 3 godine secas se sa isto politickom pesmom,Ukrajinu i Azere i Jermene da ne pominjem..
Baltici ne salju politicke pesme to je ok,ali i baltičke zemlje uvek drže nečiju stranu i glasaju politički(vidi pod glasanje žirija 12 poena za Ukrajinu 2022.godine i publike)
Dakle da se ja pitao,te sovjete bih malo "ohladio",rekao bih im u fazonu: "Heej ljudii hajde se malo ohladite stišajte strasti,pa kad se malo smirite onda se vratite na evrovziju"

Medjutim i evrovziji odgovara ova situacija,em im to ide zbog gledanosti koja je sve veća u svetu evrovzije,em jer čelnici eurosonga takodje staju često tako i sada na nečiju stranu..

Ma nek obezbeđuje i RTS, al' možemo i mi da lobiramo ;)

Kad budem ugrabila malo vremena tokom vikenda, planirala sam da pišem Asocijaciji industrije video igara Srbije (SGA) i Nordeusu i još nekim našim kompanijama, da li su upoznati da je Srbija prva zemlja ikada koja šalje gaming na Evroviziju, sa molbom da pošalju svojim poslovnim partnerima iz inostranstva link na našu pesmu :D
Skoro svake godine podelim nasu pesmu u razlicitim grupama nase dojaspore, i sve je to lepo, ali najgore mi je kada se nadju oni pametnjakovici koji prozivaju i pljuju nase predstavnike, ismejavaju, pa onda krenu na neki nacin i mene ili ako podeli neko drugi takav post da vredjaju.
To mi je bas onako bez veze, ali nazalost ima nas svakakvih 💪🫤

Ovi su hit! Protestantska hriscanska zajednica Novog Sada komentarise ucesnike Esc.

• Wow
Reactions: Mrm
Šta mislite koliko bodova dobija 🇷🇸 od 🇭🇷 u prvom polufinalu, i obratno?
Isto važi i za finale pitanje, samo odvojeno žiri i publika, ako obe budu tamo ili ako samo jedna bude u finalu?

Ja imam neki osećaj da će naš žiri dati 0 🇭🇷 u finalu...

Last edited:
Hrvatska publika 12 Srbiji kao i obicno.

A Srbija Hrvatskoj... nemam pojma jer 2016. i 2017. su mi pokazale da mi znamo biti dosta nepredvidivi kad je Hrvatska u pitanju.

Bez obzira sto se meni licno uopste ne svidja HR ove godine, smatram da bi srpski ziri morao da da Hrvatskoj bar 10 poena u finalu, za sve ove predhodne godine sto su oni nas nagradjivali 😉

Jacques Houdek je od 🇷🇸 žirija dobio big fat 0, ovo mi uopšte ne deluje kao jury friendly pesma..

A šta mislite, ako 🇷🇸 uđe u finale da li će 🇮🇹 i 🇪🇸 biti plasirane iznad ili ispod nje? Kako vam se čini?

Srbija dobija recimo 8 poena u finalu od žirija Hrvatske i 12 poena od publike.
Srbija od publike daje 12 poena Hrvatskoj u finalu,a od zirija ne znam,ali makar 8 poena će im dati.

Jacques Houdek je od 🇷🇸 žirija dobio big fat 0, ovo mi uopšte ne deluje kao jury friendly pesma..
Onda Olivera da reaguje, jer ne verujem da su i u HR uvek bili svi slozni da nam daju 12 u finalu, pa su nam davali 🤪

A šta mislite, ako 🇷🇸 uđe u finale da li će 🇮🇹 i 🇪🇸 biti plasirane iznad ili ispod nje? Kako vam se čini?
Srbija će biti bolje plasirana verovatno od obe,zapravo mozda Mengoni bude bolji zbog imena i žirija,što se publike tiče,tu je Srbija bolja od Italije i Spain.

🇸🇮 žiri je lani 🇷🇸 dao 6 bodova u finalu, nešto mi sada miriše da će to biti čak i manje...uopšte ne uliva poverenje da će davati pregršt bodova Srbiji..

🇸🇮 žiri je lani 🇷🇸 dao 6 bodova u finalu, nešto mi sada miriše da će to biti čak i manje...uopšte ne uliva poverenje da će davati pregršt bodova Srbiji..
Ne mora da znači,možda im se dopadne,zavisi i ko sedi u žiriju,ako sede ljudi od 89 godina onda ništa dobiti nećemo to je jasno..

Definitivno ziriji nastavljaju tradiciju i daju nam malo poena. Ove godine nema ni Crne Gore ni Makedonije, pa ni Bugarske sto znaci jos manje poena. Ukljucujuci televote po meni mozemo biti na levoj strani tabele.

Back