rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Ja kad se nešto ne odnosi na mene:

Mtv Love GIF by Ex On The Beach
 
Došlo je vreme za rap na ESC za 🇷🇸


Taman, ostajemo na inovativnom putu. ❤️😍🤩
 
Jadna Joka.. Hoće li zaraditi nešto od Spotify.


Joe, Joe, Joe, Joe, Joe Jovana Jeremić, Jovana Jeremić, Joe, Joe... 🙌🤭😌
 
Nšta "bolji" tekst od Nikolijine pesme "Nicky"

Kuje bi moje
Uzdišu na kosku, hoće da probaju Niki (Mmm)
Pun džep mi love
Stavim u gumicu za kosu po konja u Birkin (Rrr)
Čuke i Moët
Mogu da se kurčim kad hoću, od starta sam big deal (Yass)
Bunde mi stoje
Cela u gučiju sam noćas došla u Cirih

Baci keš, keš, keš, sada nek izgori klub
Milioni, uh, novi roli za Nikoliju
Skini s mene sve, baci sve sa stola
I bez svega, opet skuplja sam od svih tih drolja

😌😌😌
 
Ma bilo je kakvog-takvog domaćeg hajpa oko Luke i pjesme tek kada je pobijedio (naravno ne u mjeri kakvim su bile okružene Konstrakta i Uraganke), međutim ubrzo je počeo iz nekog razloga lagano da splašnjava tako da je uz njega kao podrška do samog kraja ostao samo onaj intelektualni dio Srbije koji se maksimalno povezao sa porukom pjesme, za razliku od npr. Konstry koju su voljeli svi - od čistačice na autobuskoj stanici do profesora na fakultetu, a i Uraganke su isto bile miljenice naroda od 7 do 77 godina i svi su pjevušili ''Loco loco'' od momenta kako je pjesma izašla pa do završetka Evrovizije bez obzira da li inače slušaju tu vrstu muzike ili ne...

Pri tom, ''Loco loco'' i ''In corpore sano'' su imale pamtljive i catchy refrene koji su zaludjeli čitavu naciju dok nažalost to nije slučaj sa ''Samo mi se spava'' plus melodija i struktura pjesme su nešto što je totalno strano za prosječno srpsko uho pa se vjerovatno tu krije razlog zašto ovdje pjesma nije uspjela da zaživi, inače nisam za povlađivanje ukusu naših gastarbajtera ali htjeli mi da priznamo to ili ne - glavnina naših televoting poena svake godine stiže upravo od njih pa čak i u slučaju naših najuspješnijih predstavnika.

Takođe, ispostavilo se da naša evrovizijska pjesma koja prije samog takmičenja ne doživi neku masovniju popularnost na lokalnom tržištu i među našom dijasporom (u smislu pregleda, strimova i trendinga) i ne postane hit osuđena je na fijasko po pitanju plasmana, srećom pa se ove godine spletom okolnosti izbjegao ispadak tako da smo taj rezultatski kolaps doživjeli u finalu.

Uporedio bih ovogodišnju atmosferu sa onom od prije 4 godine - izvođač i pjesma tokom i nakon takmičenja abitni a domaći mediji više pisali o albanskim provokacijama nego o našem predstavniku lol (samo što su tada peckali Nevenu na konto njenog mjesta rođenja a sada se otišlo korak dalje pa su otvoreno širili velikoalbansku ideologiju).

Fali mi ono postevrovizijsko uhođenje naših predstavnika koje smo imali u prethodne 2 godine, bukvalno od novinara nisu mogle da žive a Konstra od silnih spopadanja morala da odredi datum do kada će davati intervjue lol, želim za iduću godinu da nam pjesma ponovo bude hitčina ma koji god izvođač i žanr bili u pitanju. :p
 
Doris Bizetic - I’m still there kakav evrovizijski potencijal xD

 
  • Love
Reactions: Mrm
Iz ugla dijaspore je ovo bila jako teska godina za nas. Los televoting rezultat je prozet i povlacenjem SM i CG, dva sigurna snabdevaca. Sracunao sam od 2016. koliko bismo poena imali da te dve zemlje nisu ucestvovale.

2016: 56 umesto 80
2018: 53 umesto 75
2019: 32 umesto 54
2022: 201 umesto 225
 
U svemu tome postoji i faktor sreće. Isto tako da nisu učestvovale neke skandinavske zemlje, Šveđani bi dobili manje itd. Skoro svuda komšiluk ima uticaj na poene.
 
U svemu tome postoji i faktor sreće. Isto tako da nisu učestvovale neke skandinavske zemlje, Šveđani bi dobili manje itd. Skoro svuda komšiluk ima uticaj na poene.
Skandinavski blok je bez premca zato sto drzi i ziri i publiku. Na sve to, realno, najvise se trude, imaju najjaca NF, imaju kontinuitet. Svi drugi blokovi su bas parcijalni.

Malo me nervira ova nasa "dobra volja" koju pokazujemo kroz ziri. Mislim da nas ziri treba da glasa bas po muzickim kriterijumima. Ne dobijamo nista zauzvrat, mislim na nivo u rangu pesama koje saljemo.
 
A Duška svake godine kritikuje žiri, a nikako da se seti da nekome kaže da savetuje naš žiri da glasa objektivno lol
 
Pa sporni su poeni za Sloveniju i Hrvatsku od našeg žirija, ostalo ok, moglo je i tako, moglo i malo drugačije.
 
Ma teško je odrediti šta je objektivno, svako glasa na način na koji hoće. Pa evo Konstrakta je (vjerovatno) stavila Loreen na 15. mjesto, iako ona "objektivno" nije baš za 15. mjesto, ali njoj se pjesma ne sviđa.
 
Ali govorili ste, većina vas pre ESC da 🇸🇮 zaslužuje poene žirija...
 
Ne znam kako izgledaju glasački listići žirija, ali sumnjam da imaju kategorije pa da ocjenjuju svaku kao što se piše da bi trebalo, pa da bodove dobiju oni koji imaju najbolji prosjek/zbir plasmana.
Ja sam nedavno rasporedio glasove za 4 kategorije u finalu: vokalna izvedba, originalnost pjesme, nastup i opšti moj utisak o pjesmi kao pjesmi.

Glasovi bi mi izgledali ovako:
(prosjek te 4 kategorije - moj opšti utisak o pjesmi u finalu):

12 :es: - :es:
10 :am: - :cy:
8 :it: - :at:
7 :il: - :am:
6 :se: - :se:
5 :cy: - :il:
4 :at: - :it:
3 :fi: - :fi:
2 :ch: - :cz:
1 :cz: - :si:

Bilo bi realnije da moraju sve kategorije da popune i članovi žirija, ovako sigurno glasaju na osnovu svog ukusa samo, što je ok ali mislim da ako se već stručno ocjenjuje, valjalo bi da se uzme u obzir i ono što se traži od njih
 
Back
Top