rs Srbija 2025: Princ - Mila

Princ nije rekao da ce nastup samo biti dogradjen vec da ce biti na svetskom nivou, da ocekujemo spektakl i da ce svi biti prezadovoljni kada vide.

I meni se povremeno svidja, iako doživljavam nervni slom dok je slušam od tog kliše uvoda u strofu, preko nepotrebnih razvlačenja, do retro kulminacije
i najviše jer nije pobedio moj favorit, ali opet ima par lepih momenata.

Nastup mi je patetičan , previše šećera, ali to se može ispeglati.

Na kladionicama nema neke razlike između onoga ko se nalazi na 22. i 36. mestu. Jednake su im kvote i šanse koje im se daju. Može se reći da samo oni koji se nalaze u top 15 imaju nekakve šanse za pobedu i ostvarivanje dobrog plasmana po kladionicama.

Pesma je takva kakva je, spora, iako ima i dela gde ima solidnu dinamiku zahvaljujući njegovom glasu pre svega ali i neočekivane padove, što baš i ne volim.

Ono što mi je najveća zamerka u pesmi i baš, baš mi smeta, je to, što je dosadni Bačić ubacio električna gitaru na 2:30- 2:40. To je tako bezveze i bezidejno da nemam reči a ujedno i deo aranžmana koji pesmu čini totalno outdated.

Umesto da ide samo pojačani piano u tom delu makar i x dva ili neki drugi instrument ukombinovan sa njim, on kulminaciju na ovakav aranžman u jednoj prilično laganoj baladi, pravi sa elektičnom gitarom. 🤯 😭
To je katastrofalna greška i ono što nijedan mladji kompozitor nebi uradio po pitanju aranžmana ovakve balade.

Na kraju nije ni klasična piano balada sa propratnim instrumentalom a nije ni rock balada jer je do 2:30 skroz lagana. 😅

Tako fali Željko Joksimović da ovo dobro prearanžira i izvuče maksimum ako se to može uopšte 😄 ali to se naravno neće desiti.
Žex je ipak institucija da napiše sve po potrebi a posebno vanvremensku baladu.

Last edited:
Znači Bačić mladji od Joksimovića punih 10 godina, ko bi reko'. 😅
Tako bih voleo da nas Zorja predstavlja naredne godine, da je pozovu interno i recimo Žex uradi 1 pesmu i još 2 pesme druga dva autora.

Samo kad bi RTS odrešio kesu a siguran sam da bi ih manje koštalo nego projekat sa 30 pesama od kojih je 20 skoro pa neslušljivo a uz to su i pripreme ogromne. Nešto se mora podhitno menjati. Isti autor i 3 pesme +3pevača tipa Bregović, ne nikako, samo različiti autori.

Pored Zorje najveća želja mi je da nas Džordži predstavlja. To dvoje tako želim ispod srpske zastave naredne godine. 🙏😭

Šteta što nisu pozvali Joksimovića za revamp Mile. Izvukao bi on to, zvučalo bi mnogo modernije i konkurentnije. Željku stvarno nema ravnog, voleo bih da u budućnosti uradi još pesama za neke naše buduće predstavnike.

Ako nemaju para za tri večeri neka naprave jednu sl. godine u Sava Centru sa do 15 pesama....pa nek guraju to jedno dve godine, pa onda nek dodaju polifinale...

Neki novi koraci se moraju napraviti, jer ovako ne mogu da guraju... i što se tiče mesta održavanja i što se tiče glasanja... ako je skup Sava Centar neka zakupe neki veći studio...

Razmišljam kako bi bilo dobro da je Princ pobedio 2023.

Prvo, Cvet sa istoka je bila konkurentnija i zanimljivija pesma, drugo ne bi se više prijavljivao za PZE i treće mogli bi da žalimo za SMSS kako smo uskraćeni za fenomenalan rezultat umesto što smo gledali kako zamalo ispada u polufinalu. Nekad je bolje živeti u zabludi.

Back