rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Srbija danas u najvećem delu Evrope uživa status koji su svojevremeno uživali Belorusija, Turska i Rusija. Dobro, delimo taj status sa bratskim nam Azerbejdžanom. I sve zahvaljujući ovoj diktatorsko-apsolutističkoj vučićevskoj demagogiji.

Prosečan Evropljanin vidi Srbiju na isti način kao što mi vidimo Iran, Severnu Koreju i slične diktature. I to je tako. Taman da pošaljemo Lejdi Gagu u ovim okolnostima bi opet bili na dnu.
Možda u političkim krugovima. Prosečnim Evropljanima se baš je*e za nas u tom smislu, ako imamo dobru pesmu glasaće, ako nemamo neće. Da je tako, Konstrakta sigurno ne bi imala 200 plus poena publike.

Skubi jel ima nekad da napišeš nešto što nije potpuno cinično ili podrugljivo lol

Bukvalno niđe veze poređenje al ajde

Utiče sve. Recimo Rusija je trebala da pobedi jedno 3-4 puta ali su je sjebali zbog politike. Ljudi (a tu mislim i na žiri) se ustežu od glasanja za države o kojima loše misle. Na kraju Rusi pobedili sa jednom od gorih pesama a neke koje su zaslužile pobedu pukle zbog politike.

Utiče sve. Recimo Rusija je trebala da pobedi jedno 3-4 puta ali su je sjebali zbog politike. Ljudi (a tu mislim i na žiri) se ustežu od glasanja za države o kojima loše misle. Na kraju Rusi pobedili sa jednom od gorih pesama a neke koje su zaslužile pobedu pukle zbog politike.
Koje su to Ruske pesme koje su bile mnogo bolje od Believe,a nisu pobedile zbog politike?

Možda u političkim krugovima. Prosečnim Evropljanima se baš je*e za nas u tom smislu, ako imamo dobru pesmu glasaće, ako nemamo neće. Da je tako, Konstrakta sigurno ne bi imala 200 plus poena publike.
Nisam siguran, jer imas top of mind misljenje o svakoj zemlji i ne moras da se mnogo udubljujes u isto, samo ti stoji negde u glavi.
Nama je reputacija u Evropi poslednjih 35 godina bas losa, poslednjih godina najvise zbog odnosa sa Rusijom. Iako neko nece znati detalje toga mozda, moze da utice na bias.

Mislim da to jedino može imati uticaja u pribaltičkim državama, Ukrajini i možda Poljskoj, al van toga ne verujem

To što je Rusija nekoliko puta bila druga ili nadomak pobede ne znači i da je trebalo da pobedi. A što se tiče lošeg mišljenja prema Rusiji, mogla bi Rusija sama da se zamisli kako je do toga dovela i kako bi mogla to da promeni

Do konkurencije je

Ima li neko sa foruma da ne voli ovu pesmu? Bas gledam, sve pozitiva na sve strane 😂 ali momci su zasluzili, ne mogu da verujem da samo 4 godine nakon Konstrakte neko mi bude toliko drag

Nesto najupecatljivije iz prosle decenije je da dok je Rusija krala tudju teritoriju i uvodila zakone protiv LGBT u zemlji i u isto vreme finansirala ekstremisticke stranke i medije po Evropi slala poruke mira kroz pesme i LGBT friendly izvodjace. Zaista ‘genijalno’. Cak bih rekao mozda su namerno i gurali prst u oko Evropljanima. Naravno da im je to oduzelo neke glasove, ali licno mislim da Nisu ni zasluzili da pobede sa svojim pateticnim a la Kantapolopulos pesmama i neoriginalnim nastupima.

Ima li neko sa foruma da ne voli ovu pesmu? Bas gledam, sve pozitiva na sve strane 😂 ali momci su zasluzili, ne mogu da verujem da samo 4 godine nakon Konstrakte neko mi bude toliko drag
Meni i dalje nije najbolja pesma sa festivala 😕 Ali kad se spoji sa nastupom jeste najbolji paket. Inace ne vidjam ih nesto po medijama ovih dana. Princ se nije skidao sa TVa.

Nesto najupecatljivije iz prosle decenije je da dok je Rusija krala tudju teritoriju i uvodila zakone protiv LGBT u zemlji i u isto vreme finansirala ekstremisticke stranke i medije po Evropi slala poruke mira kroz pesme i LGBT friendly izvodjace. Zaista ‘genijalno’. Cak bih rekao mozda su namerno i gurali prst u oko Evropljanima. Naravno da im je to oduzelo neke glasove, ali licno mislim da Nisu ni zasluzili da pobede sa svojim pateticnim a la Kantapolopulos pesmama i neoriginalnim nastupima.

Meni i dalje nije najbolja pesma sa festivala 😕 Ali kad se spoji sa nastupom jeste najbolji paket. Inace ne vidjam ih nesto po medijama ovih dana. Princ se nije skidao sa TVa.
Sergej Lazarev 2016. neorginalan nastup?

Uostalom da ne teoretišemo mnogo mi ovde na forumu imamo ljude koji ne bi glasali za Izrael taman imali za klasu najbolju pesmu, baš dosta hejta se može pročitati na njihovoj temi. Da ne pametujem mnogo ja prvi nikad ne bih glasao za Rusiju i Belorusiju, a sada i Izrael dok se ne promene vlasti koje su trenutno na čelu i ne prestane njihova agresija. ESC je promocija država tako da mislim da nije ok da na ESC pobedi država koja je trenutno negativni primer u svetu. Prilično sam siguran da dosta ljudi ovako razmišlja u Evropi. S tim u vezi ni mi nismo mnogo daleko od na primer Belorusije, pogotovo unazad godinu i po dana.

Jedino ne očekujte od mene da ću da hejtujem pesme ovde na forumu zbog politike, niti ću ovde da pričam o politici. Član sam drugih foruma na kojima je politika redovna tema i o tome pričam tamo, a da ovde smaram ljude koje to ne interesuje ne pada mi na pamet.

Evo malo komentara bez filtera, edita, kropovanja. Znači listam redom i nema jednog lepog komentara.

View attachment 42328

Nama stvarno ne trebaju neprijatelji pošto smo sami sebi najveći neprijatelji. Čini mi se da ni Teya ni Princ nisu imali ovako ružne komentare. Možda jedino Luka.
Pa ovo je facebook, tamo ne bi bilo pozivitnih komentara ni da se postave Molitva ili Lane moje 😅 koga briga sta poremecene bumercine na fejsu imaju da kazu, na tviteru mi svaka druga objava internacionalni fanovi koji hvale pesmu, poceli su cak ostatak diskografije da im slusaju, na my eurovision scoreboard se poboljsava situacija, na discordu smo bili top 10 kad mi je neko poslao poslednji put, ne znam kako se sad vrtimo, uzivo sa kim god sam pricao svi su presrecni sto nas predstavlja Lavina

Pa secam se kad mi je 2021 lik iz francuske rekao kako je VOILA omrazena i lokalci je prozivaju tamo kao, a on mislio na fejsbuk objave 🤡 to je najmanje bitno

Back