rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Ono što mi je drago da smo mi u finalu zauzeli 13. mesto na teleglasanju, sa gotovo minimalnom podrškom dijaspore. Mislim da je to napredak.

Žiri glasanje mora da se još rekonstruiše, oni se ponašaju i glasaju kao da je ESC talent show, a ne najveće muzičko takmičenje u Evropi (a verovatno i u svetu). Unikatnost i posebnost uopšte ne cene (a trebalo bi).

Što se tiče komšijskog glasanja, verujem da će nas potencijalno žiriji iz CG i Hr sledeće godine spustiti (možda i ostaviti bez poena). Hrvatska je već jednom to uradila (2018) i to nakon što smo mi (naš žiri) dao njima 0 godinu dana pre. Ako budemo imali neku borderline pesmu, to može i da nam se obije o glavu i ispadnemo za par poena (poput Tijane Bogićević), tako da birajmo pametno.

Gostovanje za kraj. Imalo se šta čuti kako od Lavine, tako i kostimografa Diamana. U sredini su bile Duška i Soldatovićka.
Zamalo da ne nastupe u PF. Umorni i razočarani domaćinom. A mi ponosni na njih.

Ono što sam ja zaključio iz ovog intervjua je da dođe jedna Srbija (a verovatno još mnoge države) sa rediteljem i traži neke stvari i onu kažu ne može, ali zato ako neka država koja ima reputaciju ili unajmi neko popularno i skupo ime da im radi nastup tada može close up kadar i sva tri minuta i ne mora da se prikazuje grandiozna bina i arena.

Kako je žiri ocenio Srbiju u finalu:

Albanija: 23. mesto
Jermenija: 23. mesto
Australija: 17. mesto
Austrija: 24. mesto
Azerbajdžan: 3. mesto (8p)
Belgija: 21. mesto
Bugarska: 22. mesto
Hrvatska: 1. mesto (12p)
Kipar: 23. mesto
Češka: 11. mesto
Danska: 24. mesto
Estonija: 25. mesto
Finska: 19. mesto
Francuska: 10. mesto (1p)
Gruzija: 25. mesto
Nemačka: 20. mesto
Grčka: 6. mesto (5p)
Izrael: 22. mesto
Italija: 24. mesto
Letonija: 18. mesto
Litvanija: 19. mesto
Luksemburg: 21. mesto
Malta: 14. mesto
Moldavija 20. mesto
Crna Gora: 1. mesto (12p)
Norveška: 22. mesto
Poljska: 20. mesto
Portugal: 13. mesto
Rumunija: 16. mesto
San Marino: 19. mesto
Švedska: 21. mesto
Švajcarska: 22. mesto
Ukrajina: 23. mesto
UK: 23. mesto

Čak pet poslednjih mesta
Nema veze nama je bilo lepo

Ono što mi je drago da smo mi u finalu zauzeli 13. mesto na teleglasanju, sa gotovo minimalnom podrškom dijaspore. Mislim da je to napredak.

Žiri glasanje mora da se još rekonstruiše, oni se ponašaju i glasaju kao da je ESC talent show, a ne najveće muzičko takmičenje u Evropi (a verovatno i u svetu). Unikatnost i posebnost uopšte ne cene (a trebalo bi).

Što se tiče komšijskog glasanja, verujem da će nas potencijalno žiriji iz CG i Hr sledeće godine spustiti (možda i ostaviti bez poena). Hrvatska je već jednom to uradila (2018) i to nakon što smo mi (naš žiri) dao njima 0 godinu dana pre. Ako budemo imali neku borderline pesmu, to može i da nam se obije o glavu i ispadnemo za par poena (poput Tijane Bogićević), tako da birajmo pametno.

Mislim i da su Sanju nulirali 2016.

Gostovanje za kraj. Imalo se šta čuti kako od Lavine, tako i kostimografa Diamana. U sredini su bile Duška i Soldatovićka.
Zamalo da ne nastupe u PF. Umorni i razočarani domaćinom. A mi ponosni na njih.

Ovo je JEZIVO. Previše jezivo.

Dabogda propali.

Ono što sam ja zaključio iz ovog intervjua je da dođe jedna Srbija (a verovatno još mnoge države) sa rediteljem i traži neke stvari i onu kažu ne može, ali zato ako neka država koja ima reputaciju ili unajmi neko popularno i skupo ime da im radi nastup tada može close up kadar i sva tri minuta i ne mora da se prikazuje grandiozna bina i arena.
Il ako ti je ko Dari nastup radio Hans zimer scenografije horor ...

Miloše ne znam da quotujem u izmeni posta dodatno drugi post, ne zameri

Oduvijek sam imao dojam da tamo ima ljudi u produkciji koji bukvalno hoće da odrade nastup samo da se eto broji. Vjerovatno zapikiraju par zemalja kao priliku da se manje namuče i onda kada se desi iznimka i oni hoće nešto kompleksnije ovi se ljute. Ipak govorimo o ljudima koji rade na državnoj televiziji lol.

Back