rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Ako je ovo što smo imali ove godine novo pravilo da žiri kotira višlje nastup od pesme i pevanja onda nismo dobro birali. Onda bi najverovatnije najbolji izbor bio Pelin pa za njim Zejna jer bi se bolje kotirali kod žirija a sigurno i kod publike. Videćemo sledeće godine da li že žiri opet ovako glasati pa ako se ponovi zna se , samo bopovi i eye candy nastupi.

Ja sam za sve vas ovde skoro najbliza kezualcima (em sam nova ovde em nikada nisam pogledala niti jedno NF drugih zemalja osim PZE 🙈 ).
Ali sam isto za to da se salje nesto sto je kvalitetno u bilo kom smislu nego sto je budzeno na silu za ESC - i volim uvek nesto ``drugacije`` i jbg volim da navijam za ``nase``

U novoj eri Evrovizije vidimo da je pesma totalno pala u drugi plan. Ako ne iskeširaš strance da ti rade nastup i režiju, top 10 plasman je nemoguć sa mlakim nastupima osim ako niste jedna od tri države: Italija, Ukrajina i Izrael. Možda se nekad umuva poneka državica sa domaćom pričom. Bangaranga je objektivno glupa pesma do bola koju je izvukao nastup koji liči na spot, do sada nikad viđeno ja mislim.

P. S. Zejna je imala nastup krš. Tamara Živković je jede za doručak. Jedina realna zamena za Lavinu je bio Brat Pelin i to je kraj diskusije na tu temu.

Bukvalno sada se na Evroviziji takmice izrezirani spotovi…uzas. Kontakt sa publikom apsolutno vise ne postoji. Huk arene se apsolutno vise ne cuje, priguseno je sve.

@Miloš , kasnije sam se uključila na forum pa si verovatno negde još kada se odvijalo domaće takmičenje naveo šta ti se više dopalo od Lavine. Možeš li mi samo reći koji bi to kandidati možda bolje prošli i šta je to vizuelno i vokalno bilo interesantnije za evropskog slušaoca i žiri?
Meni su se više dopali Eegor, Zejna, Ana Mašulović, Brat Pelin... To su neki koji su mi na PZE-u više privukli pažnju, ali ne mislim da bi nužno postigli veći uspeh na Evroviziji. Neki od njih su odskočili vokalno, neki koreografijom ili pesmom... Jedno je kada izdvajamo naše favorite, a drugo kada dajemo prognoze. Lavina je svakako imala dosta bolji nastup u Beču nego na PZE-u, iako bih voleo da je još više unapređen, ali ne verujem da bi im bilo šta donelo značajno bolji plasman, već bi to bilo tu negde, možda top 15.

Ako je ovo što smo imali ove godine novo pravilo da žiri kotira višlje nastup od pesme i pevanja onda nismo dobro birali. Onda bi najverovatnije najbolji izbor bio Pelin pa za njim Zejna jer bi se bolje kotirali kod žirija a sigurno i kod publike. Videćemo sledeće godine da li že žiri opet ovako glasati pa ako se ponovi zna se , samo bopovi i eye candy nastupi.
Mora da postoji paket. Pojedinačni segmenti su poželjni, ali uglavnom ne i dovoljni za plasman pri vrhu. Npr. Kipranka je loše prošla, izvesno zbog pevanja.

А и Пелин би био између 18. и 20. мјеста макс

Он би могао да се врати са нечим попут Ферто / Вива Молдова сигурно, а и Клабер, што да не, талентован је и харизматичан, мислим да би одлично одрадио то

Kao da su Boze dragi Eclips i Bangaranga mnogo kvalitetnije pesme od Kraj mene pa su zato dobro prosle. Nisu nikakva remek dela ni za Jugoslaviju, ali izvrstan izvodjac plus jak tim plus ok pesma jednako top 3. Mislim da su u velikoj zabludi oni koji misle da smo propustili neku priliku sto nismo poslali Zejnu ili Pelina. Riba smrdi od glave.

Ovo što je @Ana_handlevision primetila, se upravo i meni desilo odgledavši 30 sek ali našeg nastupa.

Prvi deo pesme recimo, puno bolja estetika i vizuelizacija na ledu nego na PZE nastupu, miljama bolja....meni baš legao taj deo extra. Nastup top kao celina gledano i nakon polufinala sam imao lep osećaj u fazonu
,, Napokon top nastup Srbije".

Ali ta završnica...iako mi se svidja i ima smisla sve to i dobijena je vizuelna efektnost brzim promenama kadrova, ali izgubila mi se ta konekcija Luke sa kamerom, ta dramaturgija i taj njegov ,,emotivni lom" koji me je ježio u tom delu.

Mada opet, dali su maksimum i uradili odličan posao i siguran sam obratili pažnju na sugestije fanova te debelo ,,upregli" RTS da u Beču rade za šta su i pošli.

Simfonijska verzija ,,Kraj mene", ma maestralna i mekša za uho i srba i Evropljana i tu bi bilo čudo, da je mogla samo...

Polufinalni rezultat Srbije vs finalni rezultat?

Duboko verujem a možda sam i delulu, da je kod publike u finalu ipak mekši rok, prijemčiviji uhu većine evropljana pobedio tvrdji, baš zahvaljujući toj komponenti.
Vizuelno, meni je naš nastup bio bolji od rumunskog a pesme ne mogu da uporedim jer rumunsku ne volim nikako. Njen vokal je za respekt, to stoji, sve drugo, jednostavno nije za mene.

Džala nije imala dobar nastup, to je nastup za neku Balkanoviziju ali defnitivno igranje na stolu nije niko izvan regiona razumeo. Takođe bila je kao kuvana noga, uopšte njena igra nije imala energiju koju je spot imao. Nije se pripremila ni ovako skroman nastup da izvede i zasluženo je pukla.

Takođe je i meni je srpska pesma bolja od rumunske. Znam da su ljudi poput mene u manjini, ali tako je. Autentičnija, originalnija, nesvakidašnja. Choke Me zvuči kao bar tri pesme sa Lady Gaga albuma iz 2011. Nastup za Kraj mene takođe mnogo bolje prati emociju i poentu pesme, dok mi je kod Rumuna bio totalni mess i nije mi dao energiju koju sam priželjkivala. Ali jednostavno, radiofoničnost i Alexandrina energija su bili dovoljni i njoj svaka čast jer je vrhunski performer.

Mnogo mi precenjujemo sve što drugi rade, imamo mi mnogo kvalitetnih izvođača, da imamo zainteresovanu delegaciju pevali bi.

Last edited:
Bukvalno sada se na Evroviziji takmice izrezirani spotovi…uzas. Kontakt sa publikom apsolutno vise ne postoji. Huk arene se apsolutno vise ne cuje, priguseno je sve.
ovo je suludo, pa publika se sve vreme cuje u toku Darinog nastupa, jos ces pokusati da kazes da su takvi nastupi losi, ne razumem zasto moras ovde da mracis na svakoj temi, ako si ostao u dvehiljaditim, imas sve na jutjubu pa gledaj svaki dan esc 2002/2001, ne znam sta da ti kazem 💀 kako neko kome toliko nista ne odgovara oko moderne evrovizije i dalje prati istu i komentarise redovno?

Dara je bila mnogo bolje spakovana, ali nista energicnija i harizmaticnija od Uraganki. Medjutim za Uraganke se pricalo da je pesma jeftina, da su one jeftine, da Evropljani imaju predrasude prema takvim devojkama iz istocne Evrope. Ali eto par godina posle pobedi i kod zirija i kod publike pesma à la Loco Loco koju peva bugarska pevacica sa napumpanim ustima i Ceca silikonima. Mi prosto ne umemo da prodamo svoj proizvod i tu je cela tajna.

Dara je bila mnogo bolje spakovana, ali nista energicnija i harizmaticnija od Uraganki. Medjutim za Uraganke se pricalo da je pesma jeftina, da su one jeftine, da Evropljani imaju predrasude prema takvim devojkama iz istocne Evrope. Ali eto par godina posle pobedi i kod zirija i kod publike pesma à la Loco Loco koju peva bugarska pevacica sa napumpanim ustima i Ceca silikonima. Mi prosto ne umemo da prodamo svoj proizvod i tu je cela tajna.
nije ni do toga samo, ovo ce mozda zvucati subjektivno, ali verujem da vecina nas moze da se slozi da je esc 2021 jedan od najboljih izdanja, sa najboljim pesmama i nastupima, dok je 2026 sigurno jedna od muzicki losijih godina moderne evrovizije..ja mislim da Dara, sa istim ovim nastupom, koliko god on bio odlican, ne bi bila ni u top 5 u bilo kojoj drugoj godini, ove godine su se tako poklopile kockice jednostavno, sa evrovizijom nema poente da se overthinkinguje jer je svaka godina drugacija i za sebe

takodje, koliko god uraganke bile sjajne, harizmaticne, nastup fin itd...moglo je sve bolje, rts nije mogao da plati ni za postenu pirotehniku makar

Pozdravlja te Moldavija (i jos par ali Moldavija je najbolji primer iz ove godine). Ja sam licno fan svih video spot performansa, ali nije da je bukvalno svaki nastup takav ili da su svi koji idu visoko takvi.

Baby Lasagna je jos jedan dobar primer gde ima kontakt sa publikom.

Joj dokle više Nemanja da kukaš ko baba kojoj je život stao pre 30 godina, ono hronična nostalgija. Normalno je da stvari napreduju, nov način performansa, a pritom nije da ne postoje više nastupi s kontaktom. Jbt ti bi najradije da se ništa ne menja, sve ti smeta i loše je osim jedine i neponovljive 2005. Mislim, kad ti Lignja jednom rekao da previše mračiš, onda se zapitaj. 😂

Last edited:
Mislim, kad ti Lignja jednom rekao da previše mračiš, onda se zapitaj. 😂
Bryan Cranston Mic Drop GIF

ESC je uvek bio televizijski show a ne koncert. Jel Helena P. pevala publici u Kijevu ili kamerama? Dara se videla 90% vremena, bio sam prisutan u publici. Samo kad se okretala scenografija nije ali bilo je interesantno videti setup. Na poslednjem refrenu/dancebreaku publika je izdivljala, jedan od najvecih aplauza i feedbacka publike. To sto nisi cuo tim intenzitetom je do odluke organizatora koji smanjuju/pojacavaju audience mikrofon kako oni zele i svake godine je razlicito, zavisi ko organizuje.

Uraganke bolje da su naucile koreografiju kako treba i bile sinhronizovane umesto sto su dragoceno vreme trosile da nastupaju po Fufenfahenima i klubu Dijamant Bugojno. A menadzer bolje da se otvorio za neki bolji nastup i raskosniju pirotehniku umesto onih bezveznih lyricsa na ekranu i bezvezne masi-rucicama-koreografije onog Milana Gromilica. Ovako kad vidis koji je trud ulozen 15. mesto treba da slave. Vadila ih je harizmaticnost, Sanjino pevanje i dijaspora a nama je to bilo ludilo mozga jer su kod nas bile u peaku popularnosti i girl bop kakav smo prizeljkivali godinama.

rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene
Back