hr Hrvatska 2023: Let 3 - Mama ŠČ!

Živi bili... da ne budem pogrešno shvaćen, ja im zaista želim sve najbolje, zna se da uvek navijam za susede, ako prođu, biće mi drago zbog Hrvatske, uzimajući u obzir loše rezultate prethodnih godina, ali mi sigurno neće biti drago što su to uspeli da ostvare sa jednom ovakvom pesmom.

Živi bili... da ne budem pogrešno shvaćen, ja im zaista želim sve najbolje, zna se da uvek navijam za susede, ako prođu, biće mi drago zbog Hrvatske, uzimajući u obzir loše rezultate prethodnih godina, ali mi sigurno neće biti drago što su to uspeli da ostvare sa jednom ovakvom pesmom.
Da,ali to je tvoje misljenje,svakako da nece oni sjajno proci,ili dobro proci zato sto na primer se tebi ne dopada ta pesma i neces glasati,jer moras shvatiti da ce oni u polufinalu a verujem i finalu sigurno dobiti dosta glasova iz Srbije,postoji dosta ljudi koji zive u Srbiji koji ih prate od njihovog pocetka jos idu na koncerte i vole njihovu muziku i njih.

Žak Houdek nije imao cirkus,imao normalnu ok pesmu,koja je cak bila i melodicna do duse malo klise ali vrhunski otpevano,nastup je meni cak bio i ok,generalno zasluzeno msm 8.mesto u finalu kod publike,covek dobio preko 100 poena,ali ziri ih je ukopao sto je jako cudno,jer to je bas pesma za ziri,a publika pokidala,a ziri nista..

Bio je osmi kod publike jer je bio cirkus
Nisam primetio da je bio cirkus...
Svakako mislim da niko pre njega nije imao takav nastup i tu ideju pevanja u isto vreme i opere i po muzike,sto je najbitnije na sceni i uzivo je to zvucalo dosta dobro i uverljivo,definitivno zasluzeno je usao u finale i te godine u onakvoj konkurenciji je zasluzio u najgorem slucjau biti top10,koliko god ja to ili ti ne slusali,ali potrudio se bas i to je cinjenica..
Dao je svoj maksimum te godine u svakom smislu koliko god bio potcenjen od strane zirija,jer je iz male zemlje Hrvatske,ove godine ce i momci iz benda Let3 od zirija verovatno biti potcenjeni,ali ce od publike dobiti i vise poena od Zaka Houdeka u finalu,a tek bi dobio da ucestvuju Bosna,Madjarska,Crna Gora,Makedonija,Rusija,Bugarska kao te godine....

Vokal mu je savršen (Jacques Houdek), ali je težak kič ono bio, znao sam da neće dobiti dobre poena žirija.. Isto kao što sam znao da će Il Volo pobediti ubedljivo publiku kad su se takmičili ali da neće biti u top 5 sa žirijem..

a zamisli tek pop opera folk i rok u jednoj pesmi???
Mozes se smejati,medjutim ono sto je on izveo je neko ce reci ludost,a neko hrabrost,on je uradio eksperiment i trebalo je hrabrost za onako nesto jos uzivo to izvesti toliko dobro.
Smatram da je ipak njegov eksperiment uspesno prosao,makar sto se tice nastupa njegovog pevanja koreografije i samog plasmana,to sto je Hrvatska usla u finale a generalno nikada ne ulazi pa jos bila medju 9 najboljih po izboru publike pokazuje da je ipak bio pukovnik na toj ESC,a ne pokojnik..
Komotno je ono moglo doziveti debakl u slucaju falševa ogromnih i da bude poslednje mesto publike,umesto toga je bio top9 i na dan finala na 6.mestu kladionica za pobedu..

Vokal mu je savršen (Jacques Houdek), ali je težak kič ono bio, znao sam da neće dobiti dobre poena žirija.. Isto kao što sam znao da će Il Volo pobediti ubedljivo publiku kad su se takmičili ali da neće biti u top 5 sa žirijem..
Jeste bilo kičasto,ali opet ponavljam najbolje sto moze je uradio i kada das sve od sebe i izvuces maksimum i bas se potrudis kao on,onda to ipak zasluzuje neki respekt..
Inace zasto je IL Volo tako lose prosao,ta pesma je bas za ziri oni uvek glasaju za najbolje vokale uglavnom i pevacke bravure,bukvalno sam bio ubedjen da ce biti prvo ili drugo mesto zirija sa izmedju 250 i 300 poena minimum a ono publika ih nagradila i glasala za tu operu neocekivano a ziri nije nego glasao neocekivano za Svedsku za koju ce ocekuje da publika glasa..
Meni je to jako sumnjivo kao i visok broj poena Rusije,a pesma kao pesma nije nesto,recimo Estonija i Norveska je po kvalitetu i melodicnosti same PESME pojele za dorucak..
Estotnija je meni pravi realni i zasluzeni pobednik te godine,a po kvalitetu PESME drugo mesto Norvezani..

Zato što je Il Volo za žiri bio isto jedna vrsta kiča.. A Rusija je bila nešto što je žiri umeo često da guta - "slatka cheesy lyrics numera sa dobrim vokalom"...

Zato što je Il Volo za žiri bio isto jedna vrsta kiča.. A Rusija je bila nešto što je žiri umeo često da guta - "slatka cheesy lyrics numera sa dobrim vokalom"...
U kom smislu kiča šta je kič u nastupu Italije i Hrvatske ili u pesmi,tekstu..?
A šta je "moderno" "senzacionalisticki" kod Rusije te godine..
Ili na primer sta je kič kod Srbije 2022.godine ili Nevene itd pa nisu glasali..
Italija je bas imala strasne vokale i pesmu koja je najzvucnija i najmelodicnija te godine,sve je pucalo tada od energije i emocije,licno nisam bio odusevljen tom pesmom,ali aplauz secam se koji su dobili reakcija,onakvo odusevljenje na kraju nastupa i ovacije i aplauz mislim da u istoriji evrovzije nije niko dobio,a malo ko je i dobio od publike toliko poena....
Meni licno za moj ukus,Estonija je sigurno jedna od najboljih pesama svih vremena koje smo culi na evrovziji i ono dobije 100 i nesto poena jedvaa,Norveska isto 100 i nesto,a neverovatno dobra stvar..
Dakle ja koji ne slusam posebno ne u poslednje vreme pesmu i fazon Norveske te filmske muzike,meni je ono savrsena pesma u svakom smislu,cak i spot,instrumental,i kakvi lepi vokali,dakle cura ima nevidjeno lepu boju vokala i kod Estonije,a posebno Norveske,savrsenstvo zaista..

• Like
Reactions: Mrm
Moj omiljeni stih na ESC 2023:

"A, b, c, č, ć, d, dž, đ , a, b, c, č, ć, d, dž, đ
E, f, g, h, i, j, k, l, lj, m, n, nj
A, b, c, č, ć, d, dž, đ, oprez, oprez
O, p, r, s, š, t, u, v, z, ž, d, z, v, d, z"

Back