es Španija 2023: Blanca Paloma - Eaea

za svojih 89 godina ružniju iritantniju drečaviju i neprijatniju boju glasa nisam nikada čuo

Vi se onda niste mnogo muzike naslusali za skoro vek postojanja :( Ne trazi svaka melodija razresenje, a postoje i ljudi koji pronalaze lepotu u disonanci. Etno pevanje i pojanje divna jedna stvar, a cesto kod nekog izaziva uznemirenost.

Da ne pricamo da je i od Vas cenjena klasicna muzika puna takvih primera.

Meni je u bottom5, ovo je 3 minute čiste muke za mene, jednostavno ne ide, poštujem ja nju, sve 5, kužim zašto se ljudima sviđa, ali uvijek kad mi naleti na esc plejlisti moram stisnuti skip kako bi sačuvao unutarnji mir i spriječio mini migrenu

Meni je u bottom5, ovo je 3 minute čiste muke za mene, jednostavno ne ide, poštujem ja nju, sve 5, kužim zašto se ljudima sviđa, ali uvijek kad mi naleti na esc plejlisti moram stisnuti skip kako bi sačuvao unutarnji mir i spriječio mini migrenu
Konstruktore, ovako se diskutuje. Ne napada se svaki post koji hvali pesmu sa porukama tipa "videćete u maju da sam bio u pravu".

Konstruktore, ovako se diskutuje. Ne napada se svaki post koji hvali pesmu sa porukama tipa "videćete u maju da sam bio u pravu".
Ja nisam diskutovao,već izneo svoj stav da smatram da će proći loše ili slično Francuskoj ove godine...
Neko je napisao da će vrh proći,ja da će loše i to je moje mišljenje,isto kao i za Francusku prošle godine što sam odmah rekao da nema ništa od njih i tako je i bilo....

Ko je pominjao da lici na Irsku 2008.godine??
To nije tacno,a sto se tice vikanja i daće,to je subjektivni osećaj svakog pojedicna i legitmimno i normalno je valjda da svako drugacije vidi muziku i svako apsolutno čuje na svoj način,inače većina ljudi čuje što i ja,ali manji deo ljudi u tome vidi savršenstvo i umetnost..
Zaista bez preterivanja u toj pesmi čujem to i jako mi je to glasno i bukvalno me uzmenirava ta pesma i njena neprijatna boja glasa,antipaticna mi je jednostavno,da mi je makar ona slatka i kao da mi je simpa skroz,pa i da svarim..
Recimo Moldaviju 2009.godine sam sto puta vise gotivio iako nisam neki fan uopste te pesme i tog fazona,jer je ona bila zena simpa i bas jako jakoo harizmaticna,a ova je odbojna uplasis se i kad je cujes i vidis i ceo taj nastup i ta nepotrebna i nekonstrolisana dreka,cika i vriska bukvalnoo kaoo narikače babe kada neko umre..
U čemu je razlikaa izmedjuu onoga na sahrani "Joooooj jaaaaooooooj" i izmedju ovogaa "Eaaaaaaooo eeeaaaoooooo" bukvalno istoo čak i goree i neprijatnije,glava me boli nakon 2 sekunde te pesme i nijem i dobro koliko je neprijatno..
Mnogo si naporan

blanca-paloma-eaea.gif

c50d8045a283c54cbc0593b90e263c98.gif

Španija mi bude dobra kad je jednom dnevno čujem i bude mi wow. Ako se desi da na plejlisti krene još koji put već mi bude dosta. Kao kad se najedeš previše deserta.

Za prosecnog gledaoca Evrovizije koji ce glasati je to sasvim dovoljno da mu tada kada prvi put cuje pesmu bude wow. Pogotovo sto ce je cuti samo jednom u finalu (ne racunam kad je puste u pf-u).
Kod mene nije napredovala ova kompozicija i samo zbog glasa koji mi se dopada nije u Bottom 5. Iako mi se kompozicija ne dopada, nece mi biti nezasluzeno ako se ugura u TOP 5. Sve ostalo je odlicno.

Španija mi bude dobra kad je jednom dnevno čujem i bude mi wow. Ako se desi da na plejlisti krene još koji put već mi bude dosta. Kao kad se najedeš previše deserta.
Apsolutno sam se isto osećao sa SloMo a i sad sa ovom, ali zaista ako žiri ovo ne podrži na maks, onda stvarno...

Apsolutno sam se isto osećao sa SloMo a i sad sa ovom, ali zaista ako žiri ovo ne podrži na maks, onda stvarno...
Žiri nikada u svom postojanju nije i neće podržati ovakve pesme,dakle ne mislim na ne znam ti ni ja pop muziku sa malo etno elemenata,nego bas ovakav fazon.
Bukvalno i Ukrajinu bi stavili na simbolicno 23.mesto prosle godine u finalu,da to nije Ukrajina,setimo se i ona pesma Ukrajine 2021.godine koliko je jezivo prosla kod zirija,zatim Madjari 2017.godine,Srbija 2018.godine itd itd itd

Navedene pesme su i prijatnije za ziri i pre bi se na to mogle primiti jer imaju ritam makar neki i pricu i melodiju pa su ih opet iskulirali,tako da kvota da ce ziri ovo podrzati je 256

Žiri nikada u svom postojanju nije i neće podržati ovakve pesme,dakle ne mislim na ne znam ti ni ja pop muziku sa malo etno elemenata,nego bas ovakav fazon.
Bukvalno i Ukrajinu bi stavili na simbolicno 23.mesto prosle godine u finalu,da to nije Ukrajina,setimo se i ona pesma Ukrajine 2021.godine koliko je jezivo prosla kod zirija,zatim Madjari 2017.godine,Srbija 2018.godine itd itd itd

Navedene pesme su i prijatnije za ziri i pre bi se na to mogle primiti jer imaju ritam makar neki i pricu i melodiju pa su ih opet iskulirali,tako da kvota da ce ziri ovo podrzati je 256
:al: 2012 - 1. mesto sa žirijem u polufinalu, 3. mesto sa žirijem u finalu

:al: 2012 - 1. mesto sa žirijem u polufinalu, 3. mesto sa žirijem u finalu
Ta pesma nije bila etno pesma niti je muzicki imala bilo kakvih dodirnih tacaka sa etno muzikom,niti je etno vrava pesmica tipa Moldavija ili Ukrajina 2 godine u nizu,niti je etno deračka i iritantna poput Španije,niti je etno balada prijatna i muzicki bogata poput "Oro"..
Zeljka ne racunam u etno,Lane moje nije isti zanr kao nije ljubav stvar,to su podrzali,ali to je balada koju bi snimio i Amer neki..
Albanija je balada klasicna,samo sto je ona imala dobar vokal uzivo i ziri se primio na to ne toliko zbog same pesme nego interpretacije i instrumentala..

jelena-karleuša-ceca-ražnatović.gif

A kakva ti je 🇦🇱 2012 @KONSTRUKTOR - e? 😁
Nisam bio fan nesto pre takmicenja cak ni u finalu takmicenja,previse usiljeno isto nema previse melodije vise je puko "dranje",bilo je falševa i kod nje čak i solidan broj..
Svakako spada medju bolje pesme i uzivo nastupe Albanije,recimo za ovogodisnju pesmu je bukvalno simfonija kao i za pesmu Španije.
Koliko je bolja i kvalitetnija Španija 2012.godine od Španije 2023.godine,toliko mi je isto Albanija 2012.godine bolja od ove,bukvalno nebo i zemlja i po kvalitetu pesme,vokala,boji glasa,ma svee..

Vi se onda niste mnogo muzike naslusali za skoro vek postojanja :( Ne trazi svaka melodija razresenje, a postoje i ljudi koji pronalaze lepotu u disonanci. Etno pevanje i pojanje divna jedna stvar, a cesto kod nekog izaziva uznemirenost.

Da ne pricamo da je i od Vas cenjena klasicna muzika puna takvih primera.
Naslusao se svakako čak i više nego što možeš zamisliti.
Moraš shvatiti nešto,kao što nije svaka rok muzika dobra muzika,tako i nije svaka etno muzika kvalitetna,prijatna i dobra.
Mogu ti sada navesti da ne trepnem 10 loših stranih i 10 očajnih čak domaćih alternativnih bendova,ali i etno muzike koju slabije slušam ti mogu navesti dobre grupe i izvodjace a mogu i loše...

Pa Blanca Paloma ovu pesmu otpevala besprekorno. Gde zivis ti?
Govorimo ovde o boji vokala.
Da li svako voli da sluša Josipu Lisac??
Da li je ona jedna od najvećih izvodjaca u Hrvatskoj svih vremena??
O ukusima ne treba raspravljati i ne vredi diskutovati,ovde se govori na prvom mestu o pesmi,ovo je takmicenje koje se zove: Eurovision SONG contest..
Dakle godinama unazad na evrovziji ne pobedjuju ljudi koji najbolje pevaju uzivo,već pesme koje se ljudima svidjaju,inace bi prosle godine u top3 na primer bile 3 potpuno druge pesme na ESC22...

Back