244. FSC | 3. jFSC | Tražimo novu zvezdu!

U jutarnjem programu nastavljamo sa podsećanjem na jFSC hitove.

Na prvom izdanju pojavila se pevačica koja je oduševila sve u Petarstanu. Toliko je bila primećena da nam je danas najslušaniji izvođač otkad postoje merenja! Da, u pitanju je Au/Ra, koja je sa pesmom Outsiders predstavljala Stojkolend @Stole i osvojila, po našem mišljenju, nisko 9. mesto.

Pojavila se i na drugom jFSC-u, slao je @Leo Cezar sa Assassin i prošao nešto bolje - 6. mesto u finalu.

Najniži plasman je ostvarila predstavljajući Petarstan, ali ne zameramo joj! Šta više, pozvali smo je da vodi program tekućeg jFSC-a! Molimo vas jedan veliki aplauz za zvaničnu voditeljku jFSC-a - Au/Ru.

JeeedaJ.png

Jedna zanimljivost jeste da je društvo na stejdžu trebalo da joj pravi naš pretposlednji pobednik Isak Danijelson, ali je na kraju odustao od ove uloge uz izgovor da ga je bilo previše na FSC-u u poslednjih godinu dana!

QUIZ TIME: Da li se iko seća ko je pobedio na prvom jFSC-u? :D

Uz dužno poštovanje pobedniku, ali nisam mogao da se setim uopšte dok nisam video tabelu. Evo ko se seća bez gledanja u tabelu neka kaže. :D

Sad kad gledam kakve smo pesme slali krivo mi je što sam popustio i dozvolio punoletne izvođače. Možda bi nas bilo manje, ali ni jESC nema više takmičara od ESC-a, pa postoji. Za 4-5 godina imamo jFSC opet kao pre! :D

Pozvaćemo je u bekstejdž da pogrešno akcentuje imena učesnika.

I ja, kao Tinte, imam problema kao nikada sa pronalaženjem pesme. Definitivno nisam imao izvođača na svojoj listi pesama, a stvarno sam imao veliku želju da pronađem super predstavnika! Uložio sam veliki trud, nema šta nisam pretraživao koje sve stranice i liste, a kog god mladog izvođača da pronađem, kad proverim godine, on je rođen 1999. ili 2000. godine gotovo uvek, a kad god se pojavi neka meni krš pesma, onda pevač odgovara uslovima. Više sam počeo u jednom trenutku glasno da se smejem koliko ni u jednom slučaju nisam imao sreće kad god proverim godine. Znači, kao neka zavera! 😆

Inače, potpuno razumem (i podržavam) razlog da povremeno treba da imamo ovakve teme, ali izgleda da je do mene i da ne znam da pronađem. Mukotrpnu potragu definitivno obustavljam i poslaću uskoro nešto što moram. Dobra je stvar što sam tokom pretraživanja naišao na dobru muziku koju sam sačuvao na svojoj plejlisti, a nadam se da će nešto od toga ići na neki od narednih FSC-ova!

Još kad bi tema bila da samo maloletnike šaljemo, tada bih jedno mogao da tražim po jESC izvođačima u poslednje 2-3 godine, pa da proverim da li su oni snimili još nešto, a da valja. Ne vidim drugačiji način. 😑

Evo kako je Bili najavljena banerom tog prvog jFSC-a. Produkcija je dosta napredovala od te 2018... :D

4RsUqTw.png

Meni su i ovi baneri od tada i sada fenomenalni! Šta tek možemo da očekujemo na ovoj 2023. priredbi!? :D

Samo ću reći da je ovo što je do sad napravljeno dostojno televizijskog šoua...

Inače, nešto sam računao i možda možemo stići do 37 prijava.

Last edited:
Evo još malo statistike dok privodimo prijavljivanje kraju.

Pesme slušamo na sledećim jezicima ovog izdanja:

- :gb: engleski
- :rs: srpski
- :si: slovenački
- :bg: bugarski
- :il: hebrejski
- :ua: ukrajinski
- :gr: grčki
- :ro: rumunski
- :al: albanski
- :fr: francuski

Imate još malo vremena da zabiberite konkurenciju nekim jezikom koji nije na spisku! :)

Već vidim nove uraganke ili Hurricane Junior ili Bojanu Radonović i Davida lol

Ne mogu vas. 😂

'Ajde da čujem koga još očekujete od domaćica, zanimljivo mi to sad.

Hurricane su sve 2002, ko bi rekao?!

Back