Offtopic

Kako ne smeta?
Taman posla da ne smeta... Ima dosta udruga koje negativno reaguju na to..
E zato je neophodno da postoje neka pravila, a tamo gde ih nema, da se uvedu. Onda nikom neće pasti na pamet da pali ijednu svetu knjigu, bar ne na javnom prostoru, čime izazivaju rasnu i versku mržnju, i to ne bi trebalo dozvoliti i svrstavati u slobodu čoveka. Čak i ako izuzmemo religiju, neka se na to gleda i samo kao čin paljenja knjige, jednostavno zabraniti takve radnje koje remete javni red i mir. Isto važi i za žvrljanje po zgradama, bacanje opušaka cigareta, žvaka, sve to su radnje koje nisu nužne, a negativno utiču na okolinu, pa samim tim ima smisla zabraniti ih.​

• Haha
Reactions: Mrm
Složiću se sa Libertom da problem nije odeća već nasilje. Moje lično mišljenje je da verska odeća nije problem, slažem se recimo da treba se zabrani Burka ili druga odora koja pokriva lice, ali ne vidim nikakav problem u Abaji ili Hidžabu. Abaja je u stvari samo duga haljina sa rukavima, to čak ne mora automatski da se klasifikuje kao verska odeća.
Upravo to.... 🙏

kada se zabranjuje verska odeća onda je ukidanje ličnih sloboda, a kada neki debil pali Kuran onda je previše lične slobode. Moraju ljudi malo da se dogovore sa sobom šta žele.
Apsolutno treba imati slobodu za sve, i za iskazivanje verske pripadnosti i iskazivanje nezadovoljstva i revolta. Problem je što se stvari drugačije posmatraju i cene na osnovu toga ko ih radi i gde se sve dešava. Isto paljenje Kurana negde na Balkanu bilo bi okarakterisano kao najgori varvarizam i zastrašivanje.

Ja ne smem više da pišem ako ne želim da letim odavde, mislim da me je Miloš opasno pikirao i sad čeka svaku greškicu da me ukloni.. Pa dobro, i to da se desi, šta da se radi...

Apsolutno treba imati slobodu za sve, i za iskazivanje verske pripadnosti i iskazivanje nezadovoljstva i revolta. Problem je što se stvari drugačije posmatraju i cene na osnovu toga ko ih radi i gde se sve dešava. Isto paljenje Kurana negde na Balkanu bilo bi okarakterisano kao najgori varvarizam i zastrašivanje.
naravno, samo što retko ko stvarno poštuje izvornu slobodu govora, već se to češće koristi kao paravan za držanje moralnih časova svojim neistomišljenicima.

isto kao što je u Banjoj Luci Draško Stanivuković hteo da zabranjuje Desingericu zbog svojih moralnih načela, iako on zakonski nema pravo da uradi tako nešto.

tehnički ovo ne mora uopšte biti pitanje verske odeće, već kodeksa oblačenja

kao što je neprikladno pratiti nastavu sa kapuljačom na glavi, minićem itd. tako može i ovo da se tumači
Da, samo ne treba baš tako da deluje da se stavlja znak jednakosti između neprimerenog/prostačkog oblačenja i onog koje upućuje na pripadnost nekoj religiji. Ali da, u osnovi je pravilo koje nalaže neke standarde.

A šta se smatra pod abajom? .. samo ova dugačka haljina ili + marama?
Ako je samo haljina u pitanju, mislim da ništa neće rešiti time, jer te devojke će i dalje dolaziti u širokim tunikama i suknjama i izgeldaće potpuno isto 😅

Jako volim kad te Petar odmah uklanja sa društvenih mreža čim mu kažeš nešto što mu ne odgovara. :love:
Nije baš da žalim što te neću gledati više. Već su mi rekli da me ogovaraš u Buvari. :ROFLMAO:

Proveravamo sta se desava na Odredjenom mestu! Nema panike! 😉

Ljudi šta mislite o ovoj situaciji u Grčkoj?
Najbolja prijateljica moje mame je u Kala Neri na Pilionu, sada, u ponedeljak su stigli rano ujutru.. Pokušavali smo da stupimo u kontakt sa njom, nije se javljala ni na poruke odgovarala, kao i njena drugarica sa kojom je tamo, baš smo se zabrinuli i agenciju zvali, rekli su kao sve je ok..međutim, javila se pre neki sat porukom i napisala da nisu nimalo ok, naime, struje nema, pijače vode, telefon se ispraznio bio, restorane su pozatvarali, oni su u apartmanima smešteni i nemaju hrane, nije se moglo do prodavnice neko vreme, kaže to je padalo nebo i zemlja, to je nešto neverovatno, neviđeno u životu kaže, kao da kofom sipaš vodu, i to ne satima nego malte ne danima.. a i do prodavnica ništa nije stizalo iz Volosa koji je potpoljen i najpogođeniji padavinama čak.. Kala Nera je malo ribarsko selo koje mora osnovnim namirnicama da se snabdeva iz gradova.. Nije nimalo prijatno kada nema struje, pijaće vode, hrane, a kiša ne staje..
Sad ide na bolje malo, ali prvi deo letovanja je uništen..dok se oporavite od toga, ode i celo letovanje..
Šta mislite da li su agencije trebale da ovu smenu otkažu ili pomere, bar za Pilon koji je totalno na udaru, jer realno ovo se znalo na osnovu meteoroloških prognoza.. 🤔

Prvo ne mogu da dođem sebi od šoka od ovih informacija, mislim da nemam kapaciteta sada da donesem sud.

• Sad
Reactions: Mrm
Zanima me da li se može saznati nešto o osobi o kojoj duži period nemate nikakve informacije? Radi se o članu porodice s kojim smo imali kontakt preko mobitela jako često, a sada nam se 3 mjeseca nikako ne javlja, a živi sam.A nije imao razloga da se prestane javljati i ima 85 godina.

Last edited:
A nemate li mogućnost da preko nekoga proverite da li je sa njim sve u redu? Tipa, susedi, ili nekoga u blizini da proveri lično?
Ukoliko si mislio da li možeš da dobiješ info od tel. kompanije o potrošnji sa broja i sl, gotovo sam siguran da uvid u to neće pružiti, mada možete probati. Jedino da potražite pomoć/savet policije nadležne za oblast u kojoj stanuje.

Što se tiče nevremena u Grčkoj, mislim da su trebali da otkažu te nove ture. Koliko pročitah, javljaju da je došla struja u tim krajevima, postepeno će se srediti situacija, ali opet je pitanje koliko trenutno ima smisla letovanje tamo, ako će pola odmora provesti u sobi sa uslovima ko u nekoj zabiti, a ostatak verovatno šetajući i posmatrajući štetu po okolini.​

y3TuPcX.jpg

Zanima me da li se može saznati nešto o osobi o kojoj duži period nemate nikakve informacije? Radi se o članu porodice s kojim smo imali kontakt preko mobitela jako često, a sada nam se 3 mjeseca nikako ne javlja, a živi sam.
Suviše je opšte pitanje. Zavisi gde živi, da li možete saznati preko nekog drugog rođaka, možda otići do njegovog mesta prebivališta i proveriti... Ako nemate drugih mogućnosti, onda kao što dodo reče preko policije.

Živi u Aranđelovcu, nemamo nikoga tamo da pitamo, a i kod njega nikad niko od rodbine nije bio. Da i mislio sam da je jedino moguće preko policije. Ali čudno i da se desilo nešto da neko nije našao njegov mobitel i javio nam.

Živi u Aranđelovcu, nemamo nikoga tamo da pitamo, a i kod njega nikad niko od rodbine nije bio. Da i mislio sam da je jedino moguće preko policije. Ali čudno i da se desilo nešto da neko nije našao njegov mobitel i javio nam.

Ja tamo imam prijatelje i ljude koje mogu pitati.

Javi ću ti se i privatno u poruci pa se eto nadam da ćemo naći način da ga pronađemo.

Što se Grčke tiče, sestra mi je tamo sa mužem. Vratila se voda danas i kaže da konačno može da se istušira. Auto im je nekim čudom ok, traže način da odu odande. Ako sve bude ok u petak bi trebalo da se vrate. Voda joj je došla skoro do butina. Jedva su se izvukli iz te prve zgrade u kojoj su bili smešteni... Ali msm da je najgore prošlo. Bar se nadam. Jer je kiša najavljena i za danas..

Obozavam, desilo mi se bar 2-3 puta🤣
Apropo this, da često se desi to, samo čekam da prođe opet neko vreme da doda opet i kao ništa ništa se nije desilo, kul smo. 🤣

Ja uopšte nisam ispratio šta se dešava u Grčkoj i sad čitam ovo i nije mi dobro. Moja najbolja drugarica otišla na more tamo sa detetom od godinu i po dana i vratili se odmah sledećeg dana jer je vreme bilo loše, a zapravo su izbegli sav ovaj haos. Katastrofa i tuga.

Back