251. FSC - Sve boje sveta

Glasanje je krenulo očekivano stidljivo.

Šestoro glasalo -> šest različitih favorita -> ukupno šest pesama je dobilo poene svih koji su bodovali. Bez poena je sedam pesama.

Ovi komentari bole! 🥺 Stvarno bolju pesmu nisam mogao da odaberem za DF, kako bi debelo ispusila da sam je poslao na neko drugo izdanje auuu.

Da, dobro da si je sad poslao

Child Smile GIF

(kad bi se znalo koja je bilo bi super al ne zna se)

U toku je drugo preslušavanje mog polufinala i dodeljivanje prvih ocena a to izgleda nekako ovako:

Pesma x 1,2,3... možda 4, 5 teško
Pesma y 8,10,12
Pesma z 0, možda 1 ali ono da se pokloni..

Naravno, ne radi se o prve tri pesme.

Ispravka, pesma me oduvala:
1698001369887.webpCamilo - Manos de Tijera, cista 10

POLUFINALE 1:

🇦🇿 AISEL - Qaradan Qara | Mistično, ima nekoliko delova pesme koji su mi baš kul, da je malo komercijalnija bila bi ubedljivija petica, ali svejedno ocena 5. Volim njen glas i voleo sam i njenu ESC pesmu.
🇧🇪 Angèle - Bruxelles je t'aime | Najslabija belgijska pesma. Anemično, iako lepo. 3
🇨🇴 Camilo - Manos de Tijera | Poznati autori ovde nisu pomogli. Iako je melodija dobra, njegov glas je neslušljiv. Zvuči kao pubertetlija koji mutira. 4
🇵🇭 DATU - BONES | Ocena više za oriđiđinalnost, ima dobrih momenata u instrumentalu, ali nedovoljno da bi me oborilo s nogu. 3
🇷🇸 Edita - Ljuštura | Najveća mana ove pesme jer je na srpskom. Da je na nekom jeziku koji ne razumem bilo bi mi mističnije i lepše. Ali svejedno ocena 4.
🇩🇿 Idir - A vava inouva | Možda i najgora pesma u polufinalu. Nije sad za neko zgražavanje, naravno, jer je nenametljiva, ali nema ničega što bi me privuklo da to bude pozitivna ocena. Sedi - 1.
🇩🇪 Jonathan Zelter - Dich wiederzusehen | Slab primer nemačke muzike. Moglo je ovo mnogo bolje i kreativnije. 2
🇦🇴 Liriany Feat. Manda Chuva - Dodói | Opet ocena više za kreativnost, treba imatu muda poslati nešto ovako netakmičarski. 2
🇨🇦 Marie-Mai - Conscience | Očekivao sam maaalo više od nje, ali svejedno odlična pesma. Nju kao izvođača volim. 4
🇩🇪 Marteria, Yasha, Miss Platnum - Lila Wolken | Pesma koju znam od ranije, prosto savršeno. Ceo taj vajb u pesmi je nešto što miriše na leto, neko lepo vreme i lepe ljude. Nadam se da će dobro proći pesma. 5+
🇮🇪 Michael Patrick Kelly - Beautiful Madness | Ok je, onako bezbrižno malo, šta fali? Čuje se Joakim Person. 3
🇲🇩 Natalia Barbu - Mama | Ona je definitivno jedan od najboljih, ako ne i najbolji vokal Moldavije. Ali nema dobru pesmu za FSC, nažalost. Možda Suflet gol, ali to je od pre 100 godina... 3
🇮🇹 Olly - Menomale che c'è il mare | Moje more, moje moreee. Baš vuče na lepo vreme i more, fino je, ne znam da li će mi biti u konkurenciji za bodove, ali može da se posluša. 3+
🇷🇺 Polina Gagarina - Меланхолия | 1
🇮🇪 Ronan Keating - Breathe | Pa ovo je PRE LE PO! Glas, instrumental, taj zarazni "hook" u refrenu koji će se pevušiti i nakon ovog FSC-a... Bravo! 5+
🇸🇪 Sarah Dawn Finer - Om du ropar mitt namn | Fino je, ali žreb je usrao, posle Ronana mi zvuči baš slabo. :( 3
🇳🇱 Sophia Mason - Jij kent mij beter | Aha, ovo sad neko pokušava da svojom elektro pop devojkom dođe do vrha kao što su Lea Rue i Moyka. Pa slab pokušaj. :) 3
🇬🇧 The Last Dinner Party - My Lady of Mercy | Ima tu neku himničnost koju ja volim u FSC pesmama, ali nije mi leglo ništa osim tog momenta. 2
🇦🇺 Troye Sivan - Rush | Nije loše. 3
🇩🇪 Wincent Weiss - Wer wenn nicht wir | Slabo mi je ovo za Vinsenta. Ima on dosta boljih pesama. Ovo kao da je pokrao Alvara Solera jebote. :D 3

POLUFINALE 2:

🇷🇴 Andra, Andrei Banuta - Nu m-am gandit la despartire | Dao sam na slušanju prvo veću ocenu, ali ipak je ovo skroz neinspirativno. Ocena manje nakon drugog slušanja. 2
🇮🇹 Antonio Maggio - Stati d’animo e d’accordo | Simpatično, bezbrižno, ima neki šmek. 3
🇲🇽 Camilo Septimo - Inevitable | Odličan izbor za Meksiko. Maaalo fali za 5, vrlo malo. Zvuk prošlog vremena upakovan u moderno zna da prija. 4+
🇬🇧 Ed Sheeran - Shivers | Volim taj njegov zarazni stil koji fura sad, odaljio se malo od patetičnih balada i to poštujem. Videćemo kako će protiv Šona Mendeza u istom polufinalu. :) 4
🇬🇧 girli - More Than a Friend | Kad sam video da je pesmu radila July Jones sve je bilo jasno, refren vrišti July. Odličan izbor za UK. 5
🇬🇧 Jessie Ware - Spotlight | A dosadno brate, baš ni za šta nemam da se uhvatim ovde. Daću 2 jer mi nije za 1. 2
🇫🇷 Kendji Girac - Conquistador | Čovek voli da reciklira. Recikliraj, Kendži, recikliraj! ♻️ 3
🇧🇪 Loïc Nottet - Danser | E, to je taj francuski stil koji je prezarazan i koji obožavam. Njega takođe obožavam. Bravo! 5
🇮🇹 Marracash - CRAZY LOVE | Ima taj zarazni deo u refrenu, ali ništa osim toga mi nije leglo. 2
🇧🇪 Mentissa - Mamma Mia | Sve nešto mislim da mi je ovo bolje i od Et bam. Ona mora na ESC pod hitno. 5
🇺🇸 Milck -Metamorphosis | Skandalozno slaba pesma. 2
🇺🇸 Nicki Minaj - Super Bass | Ovde ocena više na iznenađenje jer sam posle guglao da vidim da li zna da peva i izgleda da ima neke osnove. 3
🇧🇾 Pavluchenko & Alexey Krivdin - Река | Još jedna pesma gde mi se nakon drugog slušanja pogoršao utisak. Ovo bi trebalo da mi se svidi u teoriji, ali neće! 2
🇦🇺 Ricki-Lee - On My Own | Znam da je iskopirala Unstoppable od Sije od A do Š, ali brate, fali ovaj zvuk prosto. POJELA! 5+
🇬🇧 Ryan McMullan - Static | Prelepo. Emotivno, glas, sve. Bravo, UK! Baš dobre pesme na ovom izdanju odatle. 5
🇨🇦 Shawn Mendes - Wonder | Od toliko njegovih zaraznih pesama ti odlučiš da pošalješ ovaj prosek. Nije fer. 3
🇺🇦 THE HARDKISS feat. MONATIK - Kobra | Samo onaj solo deo sa gitarom valja nešto, ostali faktori koji su uvećali ocenu su vokali i volim tu likušu iz The Hardkiss... 3
🇷🇸 Tijana Bogićević x Damir Kedžo - Hram | Smorili Isusa. 2
🇭🇺 VALMAR - SZÍNVAK | Ovo je baš fora! Đuskam! 5
🇬🇧 Yonaka - Call Me a Saint | Šta reći? Cepaju, kidaju, UK došlo da pobedi i to ti je. 5+

Napokon jedan dobar komentar. Hvala, niste trebali.

Veoma me zanima - zašto ovaj forum ne voli Polinu Gagarinu? 😶

Napokon jedan dobar komentar. Hvala, niste trebali.

Veoma me zanima - zašto ovaj forum ne voli Polinu Gagarinu? 😶

Zato što otvoreno podržava Putina i rat sa Ukrajinom na društvenim mrežama i zato što je nastupala na protestima podrške ratu i političarima.

Nisam neki prozapadni bot i normalno mi je da neće podržavati drugu državu koja je u ratu sa njenom, ali nazivanje Ukrajinaca nacistima i glumatanje neke žrtve i pevanje rodoljubivih pesama i pesama o miru kada je Rusija agresor u ovoj situaciji mi je bedno.

Baš se pitam zašto ne volimo megafon Putinove propagande. 😂

Glasala. Danas mi pesme opet drugacije zvuce, slusam iz nekog novog ugla, neke pesme su flopnule, a neke porasle i preotele pocetne bodove. :cool:

To šta je ona i ko je ne treba da utiče na ocenu i poene za njenu pesmu ako je dobra... Ali dobro, našao sam kome da pričam... 🐍

Heh, a dali ste najubjedljiviju pobjedu djevojci koja je propagirala N*ci ideologiju i pisala kako pripada čistokrvnoj naciji koja se ne miješa sa drugima + mapu sa teritorijama drugih država. Ne znam što je to bolje od Paljine, ali dobro, svako glasa kako hoće i onako kako misli da treba

Slažem se. Kada bih glasao po ličnim simpatijama gomila izvođača ne bi nikada dobila ni poen.
Što se Polinine pesme tiče, među boljima u prvom polufinalu.

Svako glasa prema svojim kriterijumima, a čini mi se da ih mnogi ni nemaju, nego kako vetar dune.

Back