POLUFINALE 1:
AISEL - Qaradan Qara | Mistično, ima nekoliko delova pesme koji su mi baš kul, da je malo komercijalnija bila bi ubedljivija petica, ali svejedno ocena
5. Volim njen glas i voleo sam i njenu ESC pesmu.
Angèle - Bruxelles je t'aime | Najslabija belgijska pesma. Anemično, iako lepo.
3
Camilo - Manos de Tijera | Poznati autori ovde nisu pomogli. Iako je melodija dobra, njegov glas je neslušljiv. Zvuči kao pubertetlija koji mutira.
4
DATU - BONES | Ocena više za oriđiđinalnost, ima dobrih momenata u instrumentalu, ali nedovoljno da bi me oborilo s nogu.
3
Edita - Ljuštura | Najveća mana ove pesme jer je na srpskom. Da je na nekom jeziku koji ne razumem bilo bi mi mističnije i lepše. Ali svejedno ocena
4.
Idir - A vava inouva | Možda i najgora pesma u polufinalu. Nije sad za neko zgražavanje, naravno, jer je nenametljiva, ali nema ničega što bi me privuklo da to bude pozitivna ocena. Sedi -
1.
Jonathan Zelter - Dich wiederzusehen | Slab primer nemačke muzike. Moglo je ovo mnogo bolje i kreativnije.
2
Liriany Feat. Manda Chuva - Dodói | Opet ocena više za kreativnost, treba imatu muda poslati nešto ovako netakmičarski.
2
Marie-Mai - Conscience | Očekivao sam maaalo više od nje, ali svejedno odlična pesma. Nju kao izvođača volim.
4
Marteria, Yasha, Miss Platnum - Lila Wolken | Pesma koju znam od ranije, prosto savršeno. Ceo taj vajb u pesmi je nešto što miriše na leto, neko lepo vreme i lepe ljude. Nadam se da će dobro proći pesma.
5+
Michael Patrick Kelly - Beautiful Madness | Ok je, onako bezbrižno malo, šta fali? Čuje se Joakim Person.
3
Natalia Barbu - Mama | Ona je definitivno jedan od najboljih, ako ne i najbolji vokal Moldavije. Ali nema dobru pesmu za FSC, nažalost. Možda
Suflet gol, ali to je od pre 100 godina...
3
Olly - Menomale che c'è il mare | Moje more, moje moreee. Baš vuče na lepo vreme i more, fino je, ne znam da li će mi biti u konkurenciji za bodove, ali može da se posluša.
3+
Polina Gagarina - Меланхолия |
1
Ronan Keating - Breathe | Pa ovo je PRE LE PO! Glas, instrumental, taj zarazni "hook" u refrenu koji će se pevušiti i nakon ovog FSC-a... Bravo! 5+
Sarah Dawn Finer - Om du ropar mitt namn | Fino je, ali žreb je usrao, posle Ronana mi zvuči baš slabo.
3
Sophia Mason - Jij kent mij beter | Aha, ovo sad neko pokušava da svojom elektro pop devojkom dođe do vrha kao što su Lea Rue i Moyka. Pa slab pokušaj.
3
The Last Dinner Party - My Lady of Mercy | Ima tu neku himničnost koju ja volim u FSC pesmama, ali nije mi leglo ništa osim tog momenta. 2
Troye Sivan - Rush | Nije loše. 3
Wincent Weiss - Wer wenn nicht wir | Slabo mi je ovo za Vinsenta. Ima on dosta boljih pesama. Ovo kao da je pokrao Alvara Solera jebote.
3
POLUFINALE 2:
Andra, Andrei Banuta - Nu m-am gandit la despartire | Dao sam na slušanju prvo veću ocenu, ali ipak je ovo skroz neinspirativno. Ocena manje nakon drugog slušanja.
2
Antonio Maggio - Stati d’animo e d’accordo | Simpatično, bezbrižno, ima neki šmek.
3
Camilo Septimo - Inevitable | Odličan izbor za Meksiko. Maaalo fali za 5, vrlo malo. Zvuk prošlog vremena upakovan u moderno zna da prija.
4+
Ed Sheeran - Shivers | Volim taj njegov zarazni stil koji fura sad, odaljio se malo od patetičnih balada i to poštujem. Videćemo kako će protiv Šona Mendeza u istom polufinalu.
4
girli - More Than a Friend | Kad sam video da je pesmu radila July Jones sve je bilo jasno, refren vrišti July. Odličan izbor za UK.
5
Jessie Ware - Spotlight | A dosadno brate, baš ni za šta nemam da se uhvatim ovde. Daću 2 jer mi nije za 1.
2
Kendji Girac - Conquistador | Čovek voli da reciklira. Recikliraj, Kendži, recikliraj!
3
Loïc Nottet - Danser | E, to je taj francuski stil koji je prezarazan i koji obožavam. Njega takođe obožavam. Bravo!
5
Marracash - CRAZY LOVE | Ima taj zarazni deo u refrenu, ali ništa osim toga mi nije leglo.
2
Mentissa - Mamma Mia | Sve nešto mislim da mi je ovo bolje i od
Et bam. Ona mora na ESC pod hitno.
5
Milck -Metamorphosis | Skandalozno slaba pesma.
2
Nicki Minaj - Super Bass | Ovde ocena više na iznenađenje jer sam posle guglao da vidim da li zna da peva i izgleda da ima neke osnove.
3
Pavluchenko & Alexey Krivdin - Река | Još jedna pesma gde mi se nakon drugog slušanja pogoršao utisak. Ovo bi trebalo da mi se svidi u teoriji, ali neće!
2
Ricki-Lee - On My Own | Znam da je iskopirala
Unstoppable od Sije od A do Š, ali brate, fali ovaj zvuk prosto. POJELA!
5+
Ryan McMullan - Static | Prelepo. Emotivno, glas, sve. Bravo, UK! Baš dobre pesme na ovom izdanju odatle.
5
Shawn Mendes - Wonder | Od toliko njegovih zaraznih pesama ti odlučiš da pošalješ ovaj prosek. Nije fer.
3
THE HARDKISS feat. MONATIK - Kobra | Samo onaj solo deo sa gitarom valja nešto, ostali faktori koji su uvećali ocenu su vokali i volim tu likušu iz The Hardkiss...
3
Tijana Bogićević x Damir Kedžo - Hram | Smorili Isusa.
2
VALMAR - SZÍNVAK | Ovo je baš fora! Đuskam!
5
Yonaka - Call Me a Saint | Šta reći? Cepaju, kidaju, UK došlo da pobedi i to ti je.
5+