lt Litvanija 2024: Silvester Belt - Luktelk

Pa to je stvarno "niđe veze" ali ovo nije, čitaj o istoriji tog dela.. Belorusija je isto jako zanimljiva.. Moram njoj više malo da se posvetim, samo da nađem valjano štivo na engleskom, nije lako..

Ne, nego su usko povezani istorijski, kulturno itd..
Ma sve ja to razumem, ali su Litvanci previse ostrašćeni, nekako su se najviše od svih primili na sve to kada počeo rat u evroligi u kosarci ističu zastavu Ukrajine i teraju sve koji gostuju u Litvaniji da drži zastavu Ukrajine na kojoj piše stop war, takodje svuda zastava Ukrajine, bukvalno nema litvanske zastave u hali, a ima ukrajinske, zapravo oni su vise u fazonu rekao bih navijacki gledaju na to, realno ne vole Ruse logično i onda drže stranu, deluje kao da nisu iskreno u fazonu: "Širimo ljubav da sve ovo stane, volim oUkrajinu bla bla", već su u fazonu da kao da agresivno i žele da bude nesto bzv kako bi svoje parole politicke isticali u prvi plan i stali na jednu stranu uvek.. i zastave Amerike i NATO-a su imali u hali kada nasi timovi gostuju, provocirali su nas..

Ma dobro znamo svi šta je pravi razlog samo što nije politički korektno da se to kaže javno :)

Ma sve ja to razumem, ali su Litvanci previse ostrašćeni, nekako su se najviše od svih primili na sve to kada počeo rat u evroligi u kosarci ističu zastavu Ukrajine i teraju sve koji gostuju u Litvaniji da drži zastavu Ukrajine na kojoj piše stop war, takodje svuda zastava Ukrajine, bukvalno nema litvanske zastave u hali, a ima ukrajinske, zapravo oni su vise u fazonu rekao bih navijacki gledaju na to, realno ne vole Ruse logično i onda drže stranu, deluje kao da nisu iskreno u fazonu: "Širimo ljubav da sve ovo stane, volim oUkrajinu bla bla", već su u fazonu da kao da agresivno i žele da bude nesto bzv kako bi svoje parole politicke isticali u prvi plan i stali na jednu stranu uvek.. i zastave Amerike i NATO-a su imali u hali kada nasi timovi gostuju, provocirali su nas..
Čitaj malo o istoriji Ukrajine, Rusije, baltičkih zemalja, Poljske, pa će ti biti jasnije malo neke stvari, ali pravu istoriju od naučnika, može i ruskih, ne ovo što nam sada "plasiraju" svakojake gluposti i izopačene teorije.. :)

Čitaj malo o istoriji Ukrajine, Rusije, baltičkih zemalja, Poljske, pa će ti biti jasnije malo neke stvari, ali pravu istoriju od naučnika, može i ruskih, ne ovo što nam sada "plasiraju" svakojake gluposti i izopačene teorije.. :)
Ma iskreno mene boli uvo, zašto bih se ja mešao i stajao na nečiju stranu, znači šta sad ja treba da kupim rusku zastavu i odem u arenu da gledam kosarku i navijam sa ruskom zastavom ili jos bolje, da klubovi nasi kupe ogromne ruske zastave i stave na sred i parketa i tribina i rasire i kazu igracima, hajdee drzi zastavu gde pise stop war ili molitva za zrtve itd, mislim ne vidim smisao ni ovo za Izrael i Palestinu, valjda je logicno da ti žališ svakoga, logicno je da svako nevin ko izgubi život i ko bude ubijen da ga svi žalimo, zašto svuda jebena politika mora biti upletena ne kontam??

Znači Ruse volis i kada su dobro i kada su losi i Ukrajinu volis i kada je dobra i losa?' To je politicki obojeno, treba stati na stranu naroda, ali svudaa i UVEK!

Dakle nee selektivno, znaci kada se sada desi ovo osudis Rusiju, ali i sta god drugo da se desi onda treba imati mu** i osuditi sve agresfore i sve zlocince, Litvancima su Ameri divni, ismejavaju srpske ekipe NATO zastavamo, gadjaju i na foru zastave Kosova, pa posle...

Pa kod nas i donose ruske zastave na razna mesta lol

Ovo nije politicka tema, opet se kotrlja jedno te isto!

Pa kod nas i donose ruske zastave na razna mesta lol
Mrme to jeste istina, ali da li sam ja negde napisao da bih ja to radio i da je to pozitivno?

Takodje nesto se ne secam makar ne na kosarci da sam kada je poceo rat 2022.godine video kako je KK nametao u Beogradu da sve ekipe koje dodjju da gostuju MORAJU nositi zastavu Rusije sa natpisom stop war itd itd, Zalgiris iz Litvanije bukvalno primorava druge da MORAJU uraditi tako i tako inace ih publika zvizdi, gadjaju, salju im za NATO zastave i ostalo..

"Primoravati" nekog da kaže "Stop war" je u ovakvoj situaciji u svetu da kažemo i "pozitivno", nažalost..

"Primoravati" nekog da kaže "Stop war" je u ovakvoj situaciji u svetu da kažemo i "pozitivno", nažalost..
To nije bio natpis stop war samo, vec je bila ogromna ukrajinska zastava koju svi drze, takodje na velikom video bimu je ista zastava, u publici te zastave, a domacin klub iz LITVANIJE, nigde litvanske zastave, cak ni igraci iz te zemlje ne igraju za njih, ok je po mom misljenju imati minut cutanja, cak i svaki mec ako postuju zrtve imati minut cutanja, ali opet ne treba sport i politiku mesati, ja nisam ni za ukrajinske ni ruske zastave, a najgore sto se dogodili je pobeda Ukrajine na evrovziji ne cak iz sazaljenja(jer druge zemlje ovih godina koje su u ratu niti su pobedjivale na festivalima niti se o njima govorilo toliko niti isticale), vec je to iskljucivo zato sto je u pitanju takva sila poput Rusije, dok vezano za Izrael i Palestinu je manja frka u medijima i sve oko toga(mada Izrael je pobedio isto iz sazaljenja secate se i zbog politike 2018.godine), takodje Jermenija Azerbejdzan nije bila halabuka(mada je pobedila Jermenija na decijoj odmah nakon povratka na evrovziju posle rata)..

Stop the war bi u tom slučaju trebalo da se odnosi i na Palestinu, Siriju, Jemen.... Znaš ono, mrzimo Ruse i više od Ukrajinaca pa hajde da glumimo većeg katolika od pape.S druge strane Izraelci su nam simpa pa onda sve to što se dešava u Palestini i nijetako strašno. Jeste da su Ješe pobile skoro 10.000 dece u Pojasu Gaze, ali znate ipak su njihove porodice višečlane pa to nije toliko tragično. Čitao sam doslovno ovakve komentare ljudi koji su najglasniji u osudama Ruskog genocida po Ukrajini

Stop the war bi u tom slučaju trebalo da se odnosi i na Palestinu, Siriju, Jemen.... Znaš ono, mrzimo Ruse i više od Ukrajinaca pa hajde da glumimo većeg katolika od pape.S druge strane Izraelci su nam simpa pa onda sve to što se dešava u Palestini i nijetako strašno. Jeste da su Ješe pobile skoro 10.000 dece u Pojasu Gaze, ali znate ipak su njihove porodice višečlane pa to nije toliko tragično. Čitao sam doslovno ovakve komentare ljudi koji su najglasniji u osudama Ruskog genocida po Ukrajini
Svakako jezivo, slažem se..

Litvanci pokušaj da ne istakneš ukrajinsku zastavu 5 minuta izazov (NEMOGUĆE)

Preteruju sa ukrajinskom zastavom. 110%. Mislim da ovo je uvezi sa njihovim istoriju sa Rusijom.

U prvoj godini sovjetske okupacije, od juna 1940. do juna 1941., broj potvrđenih pogubljenih, regrutovanih ili deportovanih procjenjuje se na minimalno 124.467: 59.732 u Estoniji, 34.250 u Latviji i 30.485 u Litvaniji.

Zvaničnik litvanske vlade tvrdio je da je vidio sovjetski dokument koji ukazuje da je samo iz Litvanije predviđeno 700.000 deportacija.

Ipak, ne mogu reći da mi se sviđa nijedna pesma koju sam ove godine čuo iz Litvanije. Ima ih još za izdavanje, pa se nadam da će bar jedna pesma biti odlična.

Bio sam ubeđen da su sve pesme izašle. Preslušao sam ovo od ponuđenog i ovakva je situacija:

AISTAY - YOU - Dosadno mi je ovo.
AISTÈ - We Will Rule the World - Ovaj fazon pesama mi se sviđa, dobar mi je vajb.
Antoine Wend - Say No More - Bezveze.
Anžela - Paskubėk - Ovo mi je solidno skroz, može biti zanimljivo na sceni ako se dobro skocka nastup.
Deividas Valma - Blood On Your Hands - Lepa balada, podseća me na neku pesmu melodijom ali se ne mogu setiti sada.
HANSANOVA - Dragons and Rainbows - Ovo baš nije nešto što bih ja slušao.
Luka - Move on - Ovo nije loše, međutim lično imam problem sa tim što mi je većina pesama OK, ni tamo ni 'vamo..
Marius Petrauskas - Kol laiko yra - Katastrofa.
Silvester Belt - Luktelk - Ovo mi se možda najviše i dopada od svega do sada.
VB gang - KABOOM! - U ovo mi je odlično, zapravo sam čuo kada je Mrm postavio ovo. Favorit pored Silvestera.
ŽALVARINIS - Gaudė Vėjai -Nije moja šoljica čaja.
Save me - Živilė Gedvilaitė - Katastrofa.

Inače večeras je prvo polufinale.

Back